Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
čekáme druhé mimi a protože máme malý byt, zvažuji co pro první měsíce pořídit. Jestli je lepší košík, nebo kolébka??? Do kdy v ní mimčo asi tak spí? Mám totiž v plánu potom malého přesunout do větší postele a mimčo zabere postýlku po bráchovi. Budou od sebe asi 22m. Kde se dá taková kolébka koupit na netu? Samozřejmě za rozumnou cenu? Viděla jsem košík kolem 2000, ale bez všeho (matrace, povlečení, atd…) a dost se mi líbí košík s vibracemi na :
http://www.forbaby.cz/shop/index.php?…
nemáte s ním náhodou některá už zkušenosti?
Díky za radu.
Sendy
Ahojky,
plánuju to podobně, s tím, že moje děti jsou od sebe 13 měsíců. Vojta byl v košíku do 4m, Val se tam ještě podle mě tak dva měsíce vejde, ale ona je drobek a taky záleží, jka bude tvoje mimi pohyblivé (asi bych v košíku měla problém nechat dítě, které se už otáčí na břicho).
Na tvém místě bych starší dítko přestěhovala do velké postele hned a košík ani kolíbku bych nekupovala.
Peta
Ahoj, mě teď právě v košíku spinká 4 měsíční Šimon a myslím, že se tam ještě chvíli vejde. Při narození měl přes 4 kg. Už se otáčí, ale z koše nemá jak vypadnout, naopak ho tam občas dám schválně, aby si odpočinul (na zemi se pořád přetáčí a neumí si odpočinout). My ho teda máme jen na denní spaní a koukání a popojíždění po bytě a je to super. Kdybych ho tam měla přes noc, určitě bych koupila nějakou lepší matraci. Koš jsme koupili z druhé ruky, jen jsem ho nově obšila. Hanka
Ahoj, ja jsem tu kolibku z forbaby mela na prvni ditko a druhe ji logicky podedi. Ta od Kolcraft (nebo jak se to pise) je super, ale zaroven malicka. Nastesti dcera byla pidivelikosti, takze nebyl problem.
Vydrzet by mohla ctyri mesice. Proste do doby,kdy se ti zacne otacet.
Ale jak psala Missorka, tak specialne pro druhe ditko bych ji asi nekupovala a rovnou to starsi soupla do velke postele.
My jsme ji meli jen kvuli tomu, ze mame dum na dve patra, tak aby mala mohla odpocivat i v obyvaku…
Terik
Do větší bych ho dala taky hned, kdybych se nebála
. Máme totiž pokojík přes celý byt a kdyby si to takhle v noci rozmyslel a šel se projít po bytě, tak nevím nevím…nemůžu se spolehnout, že by se nic nestalo. Je jako magnet na nepochopitelný pády atd…Tak bych ho chtěla mít ještě nějakou dobu zavřenýho
, nebo se jen zbyečně bojím?
My jsme měli Vojtu v košíku jen do šestého týdne
. Pak se sice neotáčel na bříško, ale začal v košíku cestovat a každou chvíli se praštil nebo zašprajcoval o bok
. Takže i když je vzrůstem prcek, postýlka byla jediné řešení. Nevím proč, ale nějak ho láká ležet „naštorc“
.
Původně jsem si taky myslela, že to vydržíme aspoň do čtvrtého měsíce… ![]()
Dadla a „cestovatel“ ![]()
Ahoj.
Máme postýlku i košík. Pokud by se nám narodilo další mimi brzo - Radimkovi budou skoro 2 a pošupajdí do velké postele - přiděláme zábradlíčko. Model podle Ikey.
Košík byl super, všude se dal převést. Používali jsme jej na denní spaní a lebedění asi do 4 měsíců - pak se do něj nevešel. Měli jsme poděděný, ještě po manžovi (ten se prý do něj vešel do 6 měsíců). Vibrační se mi zdá zbytečný. Koupila bych starší. Jinak bych radši investovala do velké postele pro starší dítko.
Beruška
Ja budem mat medzi detmi 23 mesiacov a starsi syn uz asi od svojich 20,5 mesiaca spava sam v izbicke v takej tej detskej posteli so zabradlim (dlzka asi 1,60). Dieta je vraj dobre skor naucit spat v inej posteli, aby sa prichodom babetka necitilo odstrcene. Maly to zobral v pohode, dokonca sa mi zda, ze spi lepsie ako v postielke. Niekedy nadranom prejde k nam do postele, ale po byte nechodi, to myslim, ze by si sa nemusela bat. Vyhoda je, ze si sam aj zlezie z postele, nemusim sa s nim natahovat. Pod postelou ma stale natiahnute makke velke periny, keby nahodou v noci spadol, zatial sa to stalo dva krat, ale spadol a spal dalej, takze asi nemal z toho nejaku traumu
Mame sice aj kolisku, dostali sme ju, ale budem ju pouzivat len cez den, urcite nie na noc, to bude to druhe mrna s nami v postielke v spalni.
Ahoj,
mě osobně se moc líbí kolébka od SCARLETT, mám ji i v e-shopu, prodávám miminkovské věci, tak se mrkni jestli máš zájem ![]()
http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…
Je pěkná, kvalitní, stabilní a je na kolečkách, takže snadno můžeš převážet po bytě.
Já o ní pro naší Nikolku silně přemýšlím. Budeme mít sice i postýlku, ale potřebuju něco takového malého do ložnice pro začátek a taky na převážení po domě, když třeba budu v kuchyni a tak… abych jí mohla mít u sebe a pod dohledem, když bude třeba jen ležet..
Matrace do ní taky není drahá
no a pak se dají koupit i různé soupravy, nebesa, povlečení, ochranný límec a tak..
Ahoj Jarka a Nikolka
Ahoj maminky.
Sice to ještě nepotřebuju, ale pro druhý a další děti bych taky chtěla kolíbku nebo košík.
Chci se zeptat, když je v tom košíku nebo kolíbce matrace, tak jak vysoké jsou kraje těch bočnic? Dítě, které už se otáčí v tom už ležet nemůže? Podle fotek mi to přijde fakt strašně nízké. Děkuju.
Ahoj.
CIBULKA
Otacejici dite uz bych do toho fakt necpala. Nemas nejmensi sanci odhadnout jestli se ti nahodou nepritahne k okraji. Ten vyvoj ditete jde po otaceni strasne dopredu. My potom koupili cestovni postylku, ze ktere nema sanci vypadnout a mela to rovnou i jako ohradku.
Terik
Já jsem zapomněla napsat, že jedno dítko už máme, ale po problémech, které měl a kterým se částečně dá předcházet kolíbáním v kolíbce bych ji pro další chtěla zkusit.
CIBULKA
Ahoj mamči,
moc díky za názory. Zkusím ho asi přesvědčit spát ve velký posteli, uvidíme, jak nám to půjde
Já mám totiž hlavně i strach, při používání košíku, že bude zvědavý a bude se chtít na miminko podívat a košík mi převrátí
, má totiž hroznou sílu. Zkoušela jsem to v jednom obchodě a moc stabilní to při náklonu zpředu nebylo ![]()
Sendy
Jooo Sendy, to je taky u nás o strach, košík mám u zdi a zabržděnej, takže je o trochu stabilnější… Ale MIMI PÁČE a snaha dát mu dudlík je na denním pořádku… ![]()
Peta
Ahoj maminečky,
Já měla taky košík na pcka a uplně obyč.Manžílek je trošinku víc skrblík
A tak jsem si musela nějak poradit.Mamka rozhodila sítě a sehnala košík asi tak 20let(možná i víc) starý.Po domácku dělaný.Kovová konstrukce na kolečkách na bílo natřená(natírala jsem barvou na hračky)K tomu přidělaná korba ze staré Liberty Ušila jsem na to nebesa a všechnu tu parádu co je kolem a nikdo nepoznal co je pod tím.A protože Liberta je hooodně veliká Prcek v ní přes den spal hooodne dlouho myslím že 6měs. ![]()
Košík je na kolečkách tudíž pohyblivý a zároven stabilní a hlavně jsem měla radost z toho že jsem si tak pomohla. ![]()
Ahojky
Petra