Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, mám dotaz ohledně výbavy multifunkční kolébky. Koupila jsem na dálku starší kolébku Kolcraft, ke kolébce je taková nepromokavá podložka (vyšší, měkká) nebo jestli se toto nazývá matrací? Ale to se mi nezdá, když porovnám, co jsem u prvního měla v klasické postýlce a pak je k tomu taková slabá froté podložka, která je navíc asi o 7cm kratší než ta nepromokavá a zkrátka jako by do kolébky neseděla tou velikostí. Jeli-kož nás paní ohledně kolébky podvedla (nebudu rozebírat o co šlo), tak s ní zkrátka dál už nebyla řeč a nemohu se jí zeptat, tak zkouším tady. Nevíte, zda je tato výbava normální nebo mám pořídit novou kvalitní matraci?
Holky, my máme klasickou vyřezávanou a ručně malovanou kolébku - je 60 let stará, nádherná. Ale…převážně sloužila jako dekorace. Lída byla sice pidivelikosti, ale přesto v kolébce cestovala a i když spala v klidu, tak občas ze spaní rozhodila rukama, bouchla ručkou do šprušlí a bylo po spánku.milá kolébka čeká rozložená pod postelí na sourozence - aspon v ní dítko č.2 vyfotíme. Jinak se kolébka neosvědčila.
Starší dítko bych šupla rovnou do velké postele s nějakými zábranami. nám se osvědčilo dát k hlavě křeslo a na zem matraci z postýlky - pak dcera padá do měkkého. máme zajištěny schody, ale otevřené dveře do pokoje a ložnice stačí - 6tý smysl matku při pádech a pláči probudí.
elda