Klasický porod po císaři

1164
21.1.13 20:34

Klasický porod po císaři

Dobrý večer, chci se maminky zeptat, měly jste některá po císařském řezu klasický porod? První jsem rodila klasicky, druhá byla KP tak císař a tedkom, pokud bude vše ok bych velice ráda rodila normálně. Zajímá mě jak k tomu dr přistupují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
21.1.13 20:36

Když už jsi jedno normálně porodila, bude to v pohodě. Jen ti budou kontrolovat jizvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
21.1.13 20:39
@Bábrdl píše:
Když už jsi jedno normálně porodila, bude to v pohodě. Jen ti budou kontrolovat jizvu.

První dítě jsem rodila plánovaným císařem kvůli poloze KP. Bez komplikací. Po třech letech porod druhého dítěte - klasický porod a taky OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
21.1.13 20:41

Já měla první císařem a další tři úplně bez problémů klasicky, akorát víc kontrolují jizvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
21.1.13 20:47

Ja rodila pred tremi lety cisarek kvuli poloze KP.Ted jsem v 7.tydnu a byla bych rada kdyby slo rodit klasicky.Tak snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
21.1.13 21:01

Mám TP 2,5 roku po prvním císaři. Mám trochu obavy, jestli půjde klasický porod. První porod byl akutní císař po neúspěšném vyvolávání porodu v 38tt kvůli vysokému tlaku… Tak mám obavy, aby se to neopakovalo. Navíc mi zjistili těhotenskou cukrovku… :zed:

Měl to někdo podobně a přesto rodil normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
21.1.13 21:09
@eivlis píše:
Mám TP 2,5 roku po prvním císaři. Mám trochu obavy, jestli půjde klasický porod. První porod byl akutní císař po neúspěšném vyvolávání porodu v 38tt kvůli vysokému tlaku… Tak mám obavy, aby se to neopakovalo. Navíc mi zjistili těhotenskou cukrovku… :zed:Měl to někdo podobně a přesto rodil normálně?

No uvidis jak se to bude vyvijet. Ale s cukrovkou budou asi vyvolavat a tam je riziko prasknuti jizvy. Ja jsem taky po CS, ale vyvolavat bych se nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
21.1.13 21:10

@sisi33
Ahoj, jestli umis anglicky tak si vygoogluj VBAC a najdes spoustu informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
21.1.13 21:11

Druhý porod mi moje gynekoložka doporučovala taky císař. řezem, primář porodnice se přikláněl k přirozenému, nakonec jsem rodila přirozeně, jsem za to moc ráda, jen mi při porodu začala strašně bolet jizva, nakonec to dobře dopadlo, ale měla jsem strach aby nenastaly komplikace, kdybych se rozhodovala po třetí, chtěla bych určitě přirozený porod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
21.1.13 21:13

Já mám za sebou normální porod necelé dva roky po císaři. Mě teda nijak zvlášť nekontrolovali, ale neměla jsem žádné komplikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
21.1.13 21:18

@pomeranca nekontrolovali ti hned po porodu jizvu-zevnitř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
21.1.13 21:28

Taky klasický porod po prvním císaři. Bylo to v Podolí, jizvu hlídali hodně, byla jsem celou dobu na monitoru a pořád se mě na ni ptali. Takže jsem nemohla cestovat po sále, ale ani jsem na to nějak neměla náladu :lol:

Jo a musela jsem několikrát podepsat, že si uvědomuju, jaká jsou rizika. Zajímavé počtení to bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
21.1.13 21:33

@pomeranca A můžu se zeptat, kde jsi rodila? Taky bych chtěla případné další dítko porodit normálně a né zase císařem. Někde dělají císaře po předchozím automaticky a nic jiného je nezajímá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
21.1.13 21:39

@ireeenka s tim hlídáním a cestováním jsem to měla podobný, jen jsem nic nepodepisovala, páč mi to doporučil primář-operační sál ale měli pro jistotu nachystaný :roll: -u nás propagují přirozené porody(pokud to trochu jde)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
21.1.13 21:54
@ireeenka píše:
Taky klasický porod po prvním císaři. Bylo to v Podolí, jizvu hlídali hodně, byla jsem celou dobu na monitoru a pořád se mě na ni ptali. Takže jsem nemohla cestovat po sále, ale ani jsem na to nějak neměla náladu :lol:Jo a musela jsem několikrát podepsat, že si uvědomuju, jaká jsou rizika. Zajímavé počtení to bylo :think:

Celou dobu na monitoru? Takže žádné úlevové pozice, žádná sprcha??? :zed: Já teda při porodu vždycky už počítala minuty, kdy mě odpojí od monitoru a budu se moct postavit a chodit… Bohužel nakonec akutní císař (otevřená na 10 cm, hodina a půl tlačení), ale malý nemohl dorotovat a nesestoupil. Řekli mi, že další porod by měl být ok, tak v to doufám, ale představa, že bych byla celou dobu na monitoru mě teda popravdě trochu děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí