Klička vydědění

Anonymní
9.1.13 19:02

Klička vydědění

Cauky. Zakladam tuto diskusi anonymne, abych se dovedela vase reakce. jak byste se zachovali. Zajima mne to…

Mam babicku, ktere je asi 80 let. Ta ma dva syny. Meho otce mela s chlapem, ktereho nemela rada, nestala o nej, ale stalo se. Jeho o 8 let mladsiho bratra ma s clovekem, ktereho milovala. Od toho se odviji jeji vztah k obema detem. Ackoli otec kolem ni cely zivot „skakal“, tak si ho babicka nikdy nevazila. Druhy syn ji delal jen starosti, fetoval a v neposledni rade ji i okradal. Vsechno mu vzdycky proslo. Nyni uz jsou oba jeji synove v duchodovem veku. A i kdyz stryc obcas drogy stale bere (to vim jiste), tak uz se vic uklidnil. Zacal ale do babicky hucet, ze by mela svuj byt prepsat na jeho syna - meho bratrance. Protoze muj otec je pry nezodpovedne hovado, co ma dluhy. /ma sice dluhy, ale kdo je dneska nema. Splaci je a neni jich tolik/. Ja vim, ze to stryc udelal jen proto, aby obesel institut dedictvi ci vydedeni. Vydedit meho otce totiz matka nemuze - schazi zakonny duvod. Kdyby prepsala byt na druheho syna - meho stryce - mohl by to po jeji smrti muj otec napadnout. Bylo by to neplatne. Takze byt prepsala na meho bratrance a tim padem muj otec utre nos. Opet. Babicka mi kvuli tomu volala a ohanela se argumentem, ze kdyby prisel exekutor, abysme o byt neprisli. je to uplna hovadina. Ja jsem se strasne nastvala a napsala jsem ji pred vanoci dopis, kde jsem ji slusne rekla, ze se mi nelibi, ze ma na kazdeho jiny metr a ze jeden syn s odpustenim zajisti celou svou rodinu a druhemu nezbyde nic. A proc? Ona mi na to rekla, ze to tak nechce, ze stryc se o meho otce postara. ja ale vim, ze pokud pravne nebude muset, vykasle se na nej. Otec u babicky dokonce v prosinci nejakou dobu bydlel a stryc tam nabehl pod vlivem drog, zmlatil otce a vyhodil ho na ulici. (Tata se rozvadi a tak jel hned za mnou, abych mu pomohla alespon odstehovat veci, nez mu je stryc rozkrade). (Mam pravni vzdelani, takze vim moc dobre, co se stalo a co stryc zajistil tim, ze ji donutil byt prevest na syna). Babicka mi na vanoce poslala darek po tatovi. ja mam ted 100 chuti darek dat do krabice, k tomu ji napsat dopis, ze dokud nezajisti pravni narok otce tak, aby to bylo mezi obema bratry spravedlive, kdyz sama tvrdi, ze mezi nimi rozdily nedela a stryc mi volal, ze nikoho nehce okrast /nikdy mi normalne nevola, zas byl zfetovany a jen se prorekl, co ma vlastne v umyslu/, tak o ni uz nechci ani slyset. matka se ke svym detem takhlenechova. Zvlast kdyz ji muj tata neublizil a naopak se o ni vzdycky vzorne staral a to i na ukor nasi rodiny (me, brachy a matky). Co si o tom myslite?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.1.13 19:08

Já nějak nepochopila, jestli je byt už převedený, anebo se to teprve chystá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
9.1.13 19:10

Myslím si o tom to, že každý má právo nakládat se svým majetkem, jak uzná za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:11

@kočička Evička Uz ho prevedla na meho bratrance…samozrejme. Kdyz mi volala, tak rekla, ze to prevede bud na nej, nebo na me…ale muze tam prece napsat oba dva, aby to bylo jasny a kdfyz se teda nevyrovna stryc s tatou, tak bych se musela rozdelit ja s bratrancem a tim padem bych otci mela co dat. Ona mi rekla, ze aby nedelala rozbroje, tak nerekne, komu to napise. Nejsem debil (bylo mi jasny hned, ze me tam nenapise) a do katastru muze nahlizet kazdy. Takze uz mesic je to prevedene.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:12

@rosslyn A kdyby tvi rodice dali vsechno detem tveho bratra nebo sestry a ty bys nemela ani strechu nad hlavou, tak bys nazor mela stejny? Notabene kdyz babicka zrusila tatovo sporeni na byt, protoze potrebovala za totace taxikem odvezt zfetovaneho stryce na Slovensko do lecebny, takze tata uz na byt nikdy nezacal znovu setrit a tim padem nema nic?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:15

Jeste podotykam, ze muj tata se odsunul k exmanzelce, ktera ho necha bydlet zatim v jednom pokoji. No a on s tim nic delat nebude. S bratem se promluvit boji. A me do toho nechce tahat, jsem v 8 mesici tehotenstvi a uz tak jsem kvuli tomu mela dost nervu…navic ja jsem se narodila sama v 7 mesici tehotenstvi me matky proto, ze ji tehdy zfetovany stryc napadl…a ona na nej zalobu nepodala, protoze babickas klecela a brecela. A tak je to proste porad a se vsim…historie se opakuje a je zazrak, ze jsem neporodila driv i ja… :zed:

• Citovat
  • Upravit
5009
9.1.13 19:17
@Anonymní píše:
@rosslyn A kdyby tvi rodice dali vsechno detem tveho bratra nebo sestry a ty bys nemela ani strechu nad hlavou, tak bys nazor mela stejny? Notabene kdyz babicka zrusila tatovo sporeni na byt, protoze potrebovala za totace taxikem odvezt zfetovaneho stryce na Slovensko do lecebny, takze tata uz na byt nikdy nezacal znovu setrit a tim padem nema nic?

To, co je a není správné podle tebe - nerozhoduje. Pokud má babička nějaký důvod vynechat tvého otce v přenechání majetku, nedá se nic dělat (pokud je svéprávná). To, že lidi jsou svině (tvůj strýc), je bohužel realita každého dne. Nedokážu si představit, že by mi moje děti diktovaly, jak mám nakládat s bytem atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ANynaaaa2
9.1.13 19:19

Jak píšeš máš právní vzdělání, takže víš, co dělat a co ne. Skutečnost je taková, že se to děje dnes a denně. Všude, snad každá rodina to zná. Chápu, že se cítíš odstrčená, že nic nedostaneš a tvůj bratranec ne. Ať je strýc jakýkoliv, asi umí s babičkou manipulovat, nebo ho má prostě raději. Ale co naprosto nechápu je to, jak ty můžeš babičce psát dopisy o tom, komu to má dát? Máš snad na tom nějaký podíl? Věřím, že tvůj otec je dobrák, ale tohle tvoje věc rozhodně není!!! Máš mít úctu ke starším lidem, máš být ráda, že ti na Vánoce něco poslala, a ne se chovat jak chamtivé hloupé telátko, které vidí, že by z toho něco mohla mít!!! Je mi líto tvého tatínka, tak mu pomož ty, pokud není v dobré situaci a nenapadej babičku, nebýt jí, tak nejsi ani ty!!! Měj k ní úctu a vzpamatuj se!!! Myslíš, že si majetek, nebo peníze někdo odnese do hrobu? Každej se dneska dívá na peníze, ani my jich nemáme mnoho, ba naopak, tohle je typické chamtivé jednání. Nech rozhodnutí na babičce a i když je třeba zmanipulovaná, ty s tím nic nenaděláš, asi bych ti dala pár facek, že se do toho vůbec pleteš… je mi z toho smutno 8 Jsi sobecká, majetnická, mysli, že babička je starší člověk, a nepotřebuje, aby jí někdo určoval, co má dělat, když to tak udělal syn, budiž, ale ty nemáš s tím nic společného, máš jen strach, že z toho nic mít nebudeš… tak to nech na ni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:19

@rosslyn Jasne…to ja rikam taky. Pak mi ale nemuze volat a rikat, jak je spravedliva…s tim at jde s odpustenim do prdele. Protoze spravedliva nebyla nikdy a evidentne ji to vubec nedochazi, ze to, ze ji stryc nasliboval, ze bracha na ulici nezustane, je jen slovo fetaka, ktere nema zadnou vahu. jenze ona je jak blazen…k mladsimu synovi vzhlizi jak k Bohu i kdyby ji denne mlatil. Takze mu veri i uplne picoviny. Pardon, ale nemuzu byt vubec v klidu a ani slusna. Kdybych nebyla tehotna, asi bych si za strycem zajela promluvit z oci do oci.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.1.13 19:20

Kdyby matka darovala svůj byt jednomu ze synů, nikdo by to po její smrti nemohl napadnout a darování by bylo platné. To bys se svým právním vzděláním měla vědět. Na byt své matky za jejího života tvůj otec žádný právní nárok nemá. Ona si s ním může dělat co chce a zřejmě to taky udělala - darovala ho vnukovi. Něco jiného je jestli je to spravedlivé a to asi není, ale to s právním řešením nemá nic společného. Já se divím, že s tebou babička vůbec diskutuje, protože ti do jejího majetku nic není. Taťka ať si zařídí nový život a nic a nikoho se nespoléhá. Bude se tím jen trápit a nic se nevyřeší. A že se matka takhle ke svým dětem nechová? To jen a jen její věc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:22
@ANynaaaa2 píše:
Jak píšeš máš právní vzdělání, takže víš, co dělat a co ne. Skutečnost je taková, že se to děje dnes a denně. Všude, snad každá rodina to zná. Chápu, že se cítíš odstrčená, že nic nedostaneš a tvůj bratranec ne. Ať je strýc jakýkoliv, asi umí s babičkou manipulovat, nebo ho má prostě raději. Ale co naprosto nechápu je to, jak ty můžeš babičce psát dopisy o tom, komu to má dát? Máš snad na tom nějaký podíl? Věřím, že tvůj otec je dobrák, ale tohle tvoje věc rozhodně není!!! Máš mít úctu ke starším lidem, máš být ráda, že ti na Vánoce něco poslala, a ne se chovat jak chamtivé hloupé telátko, které vidí, že by z toho něco mohla mít!!! Je mi líto tvého tatínka, tak mu pomož ty, pokud není v dobré situaci a nenapadej babičku, nebýt jí, tak nejsi ani ty!!! Měj k ní úctu a vzpamatuj se!!! Myslíš, že si majetek, nebo peníze někdo odnese do hrobu? Každej se dneska dívá na peníze, ani my jich nemáme mnoho, ba naopak, tohle je typické chamtivé jednání. Nech rozhodnutí na babičce a i když je třeba zmanipulovaná, ty s tím nic nenaděláš, asi bych ti dala pár facek, že se do toho vůbec pleteš… je mi z toho smutno 8 Jsi sobecká, majetnická, mysli, že babička je starší člověk, a nepotřebuje, aby jí někdo určoval, co má dělat, když to tak udělal syn, budiž, ale ty nemáš s tím nic společného, máš jen strach, že z toho nic mít nebudeš… tak to nech na ni
…me nejde o ME! To jste asi nepochopili spravne. Ja nic od ni nechci…ale nechci, aby tata skoncil diky brachovi na ulici. ja se o nej totiz nezvladnu postarat. Vlastni byt nemam, jsem v pronajmu a on je v invalidnim duchodu, na pronajem nikdy penize mit nebude…nejsem chamtiva a je mi uplne u prdele, kolik z toho kdo z nich bude mit…jen nechci tatu na chodniku…to je cely. Navic kdyz babicka sama rika, ze to taky nechce, tak to prece musi snad nekdo ji i vysvetlit, ze to tak ale nakonec dopadne, kdyz to necha tak jak to je ted… :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
8566
9.1.13 19:22

Ahoj, můj názor se Ti sice nebude líbit, ale chtěla jsi abychom napsaly jak to vidíme. Nevidím na tom nic divného.. Moje babi přepsala taky byt na bratrance, je to její majetek, tudíž její věc.. ( I kdyby se nechala zmanipulovat.. očividně je při smyslech, když uvádí jako důvod proč ho nechce mezi bratry dělit, že má tvůj otec dluhy.) I kdyby moje babi měla hrad a dala ho charitě a né mému otci, či mé osobě nenapadlo by mě se s babičkou (Ještě k tomu osmdesátiletou) přestat bavit 8o či jí dokonce psát dopisy, že jestli nedá nějaký majetek i mému otci tak u mě skončila 8o 8o 8o - mě docela šokoval tvůj postoj..

Příspěvek upraven 09.01.13 v 19:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:24

@Kobliha51 Tak to bych se trochu hadala. Nemuze za sveho zivota jednoho z dedicu obdarovat "neprimerene…kdyby se to napadlo, byt by se do dedictvi musel zapocist. A to stryc s pravnikem 100% resil a proto je to psane na jeho syna…aby to proste bylo neresitelne a on nemel vuci tatovi jine zavazky nez ty, ktere naslibuje babicce, ktera je pravne uplne mimo a nic si nikdy neoveri…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.1.13 19:27
@Anonymní píše:
@rosslyn Jasne…to ja rikam taky. Pak mi ale nemuze volat a rikat, jak je spravedliva…s tim at jde s odpustenim do prdele. Protoze spravedliva nebyla nikdy a evidentne ji to vubec nedochazi, ze to, ze ji stryc nasliboval, ze bracha na ulici nezustane, je jen slovo fetaka, ktere nema zadnou vahu. jenze ona je jak blazen…k mladsimu synovi vzhlizi jak k Bohu i kdyby ji denne mlatil. Takze mu veri i uplne picoviny. Pardon, ale nemuzu byt vubec v klidu a ani slusna. Kdybych nebyla tehotna, asi bych si za strycem zajela promluvit z oci do oci.

Jsi plná nenávisti. Nech toho a zaměř se na něco jiného, protože tohle ti jen ubližuje. :hug: :hug: Tvůj otec je už ve věku, kdy by nějaké zázemí měl mít sám a neměl by se spoléhat na jiné. Neměl by svou neschopnost nechat řešit svou těhotnou dcerou. Ať se vzpamatuje :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:27

@Kallkapa Vis ono to je docela tezky…ona nikdy pro nikoho z nas nic neudelala a pomahala opravdu vzdycky jen rodine ze strany stryce. Kdyz mel neco tata, co stryc nemel, donutila ho dat to stryci a to same u nas…jenze tata ji neumel nikdy poslat do haje a stejne tak vychoval i nas. A ja uz toho „vynuceneho slusneho chovani“ mam opravdu dost…kdyz vidim, ze ji je uplne jedno, co s nim bude…ale kdyz neco potrebuje, tak vola vzdycky jen tatovi. Fetak na ni totiz kasle a nebude si pridelavat starosti tahanim mineralek stare babce…asi tak. Takze fakt jsem takova krava spatna?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová