Klička vydědění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.1.13 19:28

Zakladatelko, já mám pro tvé pohnutky pochopení a rozumím ti…jak tady píšou, že ti jde o majetek a tak, myslím, že ti jde hlavně o princip a o tu „spravedlnost“, což po tom všem, jak jsi popsalala o otci a strýci, tak to, co udělala babička je přinejmenším nepochopitelné, protože říká A a dělá B…
Jedna moje kamarádka má nevlastní sestru a měla matku. Kamarádka každý týden poté, co zemřel její táta a matka zůstala „sama“ - 100 km od města, kde bydlí, tam stále jezdila, pomáhala, uklízela, vařila, prostě se o ni ve všem starala. Sestra přijela jednou za rok, nabrala si věci od matky a zase na rok zmizla. Před dvěma lety se kamarádka dozvěděla, že matka přepsala byt v OV na na nevl. sestru. Ta totiž matku tak zmanipulovala, že jí trvdila, že když jí byt dá, že tam bude moci více jezdit, že bude mít kde bydlet - u matky v přepsaném bytě. V okamžiku, kdy matka byt dala jenom té sestře, sestra šoupla matku do domova důchodů, byt prodala a moje kamarádka, když za matkou ćhtěla jezdit na návštěvu už neměla kde spát, protože byt byl pryč. Kamarádka je totálně naštvaná na nevl. sestru, ne kvůli penězům, ale z principu…matka poté asi za půl roku zemřela a sestra se jí doteď vysmívá, jak dostala 750 tis za byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
9.1.13 19:29
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Tak to bych se trochu hadala. Nemuze za sveho zivota jednoho z dedicu obdarovat "neprimerene…kdyby se to napadlo, byt by se do dedictvi musel zapocist. A to stryc s pravnikem 100% resil a proto je to psane na jeho syna…aby to proste bylo neresitelne a on nemel vuci tatovi jine zavazky nez ty, ktere naslibuje babicce, ktera je pravne uplne mimo a nic si nikdy neoveri…

To je sice pravda, ale pouze za předpokladu, že po babičce zůstane další majetek, proti kterému se bude započtení moct udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:31

@Kobliha51 Mas pravdu. Jsem plna nenavisti. mam toho uz totiz po krk. Stryc me sere, je to hajzl. Je to daleko slozitejsi, me totiz strasne ublizil…a muj otec na nej „dojizdi“ celej zivot. Mel ho jako kouli na noze, jako starsi bracha ho mel porad za prdeli a tahal ho z pruseru..a za to si nezaslouzi ani slusnost? je mi na bliti…a babicka je v tomhle pripade a teto situaci ta, ktera mela zajistit „spravedlnost“, kdyz ji ma porad plnou hubu (ze ji o nic jineho nejde, nez aby mohla v klidu umrit s dobrym pocitem…). Navic na otce zadne exekuce nejsou, je to proste vykonstruovane obvineni, ktere nema vubec zadny realny zaklad…takze ze stryc babicku obelhava je v poradku a ja, protoze ji chci rict pravdu, jsem spatna…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:31

@mag Jasny. To jsem zapomela rict, ze ano…zustane jeste drobny majetek.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.1.13 19:33
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Tak to bych se trochu hadala. Nemuze za sveho zivota jednoho z dedicu obdarovat "neprimerene…kdyby se to napadlo, byt by se do dedictvi musel zapocist. A to stryc s pravnikem 100% resil a proto je to psane na jeho syna…aby to proste bylo neresitelne a on nemel vuci tatovi jine zavazky nez ty, ktere naslibuje babicce, ktera je pravne uplne mimo a nic si nikdy neoveri…

Ano, dědictví se započte. Pokud je tedy co započítat. Pokud má tvoje babička továrnu za 20 milionů a jenomu synovi dá byt za 2 miliony, tak jeden zdědí 10 milionů a ten co už má byt zdědí 8 milionů. Ale když není co započíst, tak darovaný byt zůstane tomu, komu byl za života darován a už se o něj s dalšími dědici dělit nemusí. Znám ze svého okolí dost takových případů a takhle to přesně dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:35

@kočička Evička Tak presne asi chapes, o co mi jde. ja jsem babicce napsala, ze je mi uplne jedno, co da stryci a co da jeho synovi. Ze JA od ni nic nikdy necekala…ale ze o tatu se proste nedokazu postarat, az stryc slovo nedodrzi a na tatu se vysere…v lepsim pripade mu dovboli bydlet v jeho byte, ktery ma v OV, za tucne najemne, na ktere otec nebude mit stejne prachy…to ma byt ta spravedlnost, kterou maji vsichni z jejich strany plnou tlamu, az jim leze i usima? To mi zveda tlak, to se nikdo nemuze divit…ja se o sebe i o sveho syna postaram…od nikoho jserm nikdy nic nechtela a taky s nicim nepocitam…

• Citovat
  • Upravit
8566
9.1.13 19:36
@Anonymní píše:
@Kallkapa Vis ono to je docela tezky…ona nikdy pro nikoho z nas nic neudelala a pomahala opravdu vzdycky jen rodine ze strany stryce. Kdyz mel neco tata, co stryc nemel, donutila ho dat to stryci a to same u nas…jenze tata ji neumel nikdy poslat do haje a stejne tak vychoval i nas. A ja uz toho „vynuceneho slusneho chovani“ mam opravdu dost…kdyz vidim, ze ji je uplne jedno, co s nim bude…ale kdyz neco potrebuje, tak vola vzdycky jen tatovi. Fetak na ni totiz kasle a nebude si pridelavat starosti tahanim mineralek stare babce…asi tak. Takze fakt jsem takova krava spatna?

Že jsi kráva špatná jsem přeci neřekla. Řekla jsem, že mě šokoval tvůj postoj - a za tím si opravdu stojím. Mám taky starou babičku, nikdy jsem nebyla její nejoblíbenější vnouče, přesto jí mám ale ráda a vážím si jí. Její rozhodnutí respektuji… Nevím co by se muselo stát abych napsala vlastní staré babičce, že u mě skončila…Přepis bytu je pro mě malichernost…Lidé jsou čím dál víc zaslepení majetky a neznají už ani bratra (babičku).Vynuceně slušně se chovat nemusíš, pokud je na Tebe babička zlá, nemusíš na ní dělat ťuťu ňuňu a snášet jí modré z nebe..To je přeci na Tobě jaký postoj k ní zaujmeš, pokud je na Tebe zlá (což si sice nemyslím, že je ale budiž..) ale nutit starou babičku pod nátlakem aby darovala svůj majetek mé rodině na to bych neměla žaludek ani u cizí paní, natož u vlastní babičky.. :nevim:. Spíš je mi z toho tvého příspěvku tak nějak smutno, kam až touha po majetku může zajít.

(Rozhodně chápu i to, že nemovitosti nepadají z nebe, a že se cítíš „podvedená“. Ale uvědom si, že jde o blbý byt, copak je důležitější než těch pár posledních chvil, které můžeš strávit s babičkou, která tady věčně nebude?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.13 19:41
@Anonymní píše:
@kočička Evička Tak presne asi chapes, o co mi jde. ja jsem babicce napsala, ze je mi uplne jedno, co da stryci a co da jeho synovi. Ze JA od ni nic nikdy necekala…ale ze o tatu se proste nedokazu postarat, az stryc slovo nedodrzi a na tatu se vysere…v lepsim pripade mu dovboli bydlet v jeho byte, ktery ma v OV, za tucne najemne, na ktere otec nebude mit stejne prachy…to ma byt ta spravedlnost, kterou maji vsichni z jejich strany plnou tlamu, az jim leze i usima? To mi zveda tlak, to se nikdo nemuze divit…ja se o sebe i o sveho syna postaram…od nikoho jserm nikdy nic nechtela a taky s nicim nepocitam…

víš, já bych byla plná emocí taky a úplně stejnejch asi jako ty. To, že tě někdo vidí tak, jak píše je každého názor, ale asi se nedovede vžít do toho, co říkáš. Jsem právník a setkávám se s mnoha podobnými případy a nemyslím teďka nějaký právnický kroky, ale právě obsah těch pohnutek a důvody těch, kdo pohnutky mají. Je sice pravda, jak tady píšou, že babička si může dělat se svým majetkem co chce, ale z morálního hlediska (vycházím z tvých info o strýci), je to špatně, bohužel…ale je to její rozhodování. Můj exmanžel měl sestru a té jeho rodiče strašně okatě nadržovali oproti jemu. My byli pořád ti špatní a její rodina ta nejlepší na světě. Jednou vymysleli, že nám dají 40 tis jako podíl za několikamilionový dům (jejich), jako vypořádání obou sourozenců a dům přepíší jenom na sestru exmanžela. Prý že takto to vidí spravedlivě…tak jsme pěkně poděkovali, peníze si nevzali a řekli jim, ať jí to dají celé rovnou, že nic nechceme. Nakonec ani nevím jak to celé dopadlo, s ex už nejsme manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:42

@Kallkapa Jasny…ale tak si to otoc…ja kdyz ji budu nutit k necemu, tak to je spatne. A kdyz ji nuti stryc a jeste pri tom lze, tak to je spravne. neni to trochu protichudne? Navic jak jsem rekla, babicka se ke mne chovala vzdycky tak, ze „nijak“…kdyz si me brala na vikend, ukazovala me jen kamaradkam jako cvicenou opicku, ktere kulmuje vlasy a obleka ji sve saty…tot cele. Ale nema ke mne vzath zadny a ja ho nemam k ni. Proto po ni nic nechci a je mi to jedno, co se tyce me. Ze slusnosti jsem ji nikdy nerekla do oci, co si myslim o tom, co dela a rika a jak se chova ke svym synum. Je mi jasny, ze nemam pravo ji rikat, jak se ma chovat. Ale byla bych rada, aby aspon znala muj nazor! On ji to totiz opravdu nikdo nikdy nerekl - jen ze slusnosti - ze je opravdu nespravedliva a ze jeden syn tim trpi cely zivot…(tohle - prevedeni bytu -. uz taky beru jen jako malichernou jeji tecku za tim vsim a zavrseni cele jeji filosofie zivota).

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.1.13 19:43
@Anonymní píše:

Nejsi kráva jen máš ráda svého otce a bojíš se o něj. Ale připusť si, že je to záležitost tvého otce. On se sebou nechal a nechává stále orat. On si nedupnul a neřekl, že jim sloužit nebude. On se nepostaral o své bydlení. Teď je v invalidním důchodu, nevím jestli pracuje nebo ne, ale každopádně se musí vzpamatovat a neohlížet se na rodinu, která ho jen využívá a jinak na něj kašle. A kdo má čeho plnou hubu, na to se vykašli. Řeči se mluví a voda teče…
A kráva fakt nejsi, jen je teď na tebe toho trochu moc :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:47

@kočička Evička Tak…a to je presne to, co tu resim! Presne tohle mam totiz chut udelat ja. Vratit mile babicce jeji darecek s tim, ze me uz darek dala…ten nejvetsi…/spravedlive se zachovala k detem a to mi uplne staci/. A v dopise bych ji osvetlila, jaka je skutecnost. jako svuj nazor…ne, abych ji nutila k necemu, stejne to neudela, protoze by to neudelala uz jen z principu, ze tatu cely zivot davala stranou…

Ale nechci, aby si pripadala, ze kdyz nic nerikam, tak s tim vlastne souhlasim a ona dela dobre…to presne by si totiz myslela…a to ja si nemyslim. Uz me nebavi drzet hubu a jen se na to divat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 19:52

@Kobliha51 Diky…ale pravdu nemas. Krava jsem, protoze kdyz je otec neumel poslat do patricnych mezi vcas, mela jsem to udelat ja aspon za sebe. A misto toho jsem se chovala jako on. Drzela hubu a koukala se pro zmenu na to, jak babicka odstrkuje zase me a uzasny je bratranek ( i kdyz on za to nemuze a ja proti nemu nic nemam…me nikdy neublizil a ze ma fotra kretena, tak za to on fakt nemuze…nastesti je i po mame)…proste to tak vzdycky bude. Az bude mit bratranek deti, kdyby se toho dozila, budou uplne uzasny a moje deti budou na hovno. Je to dokola…je tatova chyba, ze ji dal veskere uspory na leceni toho kretena…proste si sveho bratricka „blbe vychoval“.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
9.1.13 19:53
@Anonymní píše:
@kočička Evička Tak…a to je presne to, co tu resim! Presne tohle mam totiz chut udelat ja. Vratit mile babicce jeji darecek s tim, ze me uz darek dala…ten nejvetsi…/spravedlive se zachovala k detem a to mi uplne staci/. A v dopise bych ji osvetlila, jaka je skutecnost. jako svuj nazor…ne, abych ji nutila k necemu, stejne to neudela, protoze by to neudelala uz jen z principu, ze tatu cely zivot davala stranou…Ale nechci, aby si pripadala, ze kdyz nic nerikam, tak s tim vlastne souhlasim a ona dela dobre…to presne by si totiz myslela…a to ja si nemyslim. Uz me nebavi drzet hubu a jen se na to divat.

Tak mé matce je 84 let a mé dceři je 35 let. Kdyby se moje dcera takhle chovala (i třeba s dobrým úmyslem) k mé matce, tak by u mě tedy hodně narazila. A tvůj otec by měl zarazit tebe. To se na mě nezlob. Protože ty jí totiž nemáš co říkat a s čím souhlasit nebo nesouhlasit.

• Citovat
  • Upravit
9.1.13 19:53
@Anonymní píše:
@kočička Evička Tak…a to je presne to, co tu resim! Presne tohle mam totiz chut udelat ja. Vratit mile babicce jeji darecek s tim, ze me uz darek dala…ten nejvetsi…/spravedlive se zachovala k detem a to mi uplne staci/. A v dopise bych ji osvetlila, jaka je skutecnost. jako svuj nazor…ne, abych ji nutila k necemu, stejne to neudela, protoze by to neudelala uz jen z principu, ze tatu cely zivot davala stranou…Ale nechci, aby si pripadala, ze kdyz nic nerikam, tak s tim vlastne souhlasim a ona dela dobre…to presne by si totiz myslela…a to ja si nemyslim. Uz me nebavi drzet hubu a jen se na to divat.

teď mě tady asi ostatní rozcupujou, ale pokud to tak opravdu cítíš, tak to udělej…já jsem za to, že člověk by měl udělat to, co považuje za správné, i když to tak ostatní nemusí vidět. Ty nechceš babičku poslat k čertu, anebo ji za její akt nenávidět apod., prostě jí chceš říct, co cítíš a na to máš plný právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 19:56

…jsem proste nasrana, protoze tohle se nedela…a je mi jasny, ze babicka drive nebo pozdeji skonci v pecovatelaku…/kam ji ted nedaji jen proto, ze nekdo tam musi jeste platit najem…a bratranec je nezamestnany…/ :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová