Klička vydědění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.1.13 20:50

..nicmene dekuji i za ty ostatni nazory, protoze apson vidim, ze ani stryc sve chovani vuci mame asi nevidi jako „spatne“…kdyz ho tak nevidi ani nezaujati lide. A ze matku obelhal, tak to je jen prostredek k dosazeni cile, ktery se dneska naprosto bezne pouziva a ja jsem idiot, ktery to neumi a neumi to ani pochopit…a to je moje blbost. Ne Vase.

• Citovat
  • Upravit
9.1.13 20:57
@Anonymní píše:
@kočička Evička Kazdopadne dekuji tobe za nazor, myslim, ze jsi jedina pochopila, o co mi jde…a ze to neni mamon…to ja mam fakt uplne „u zadku“. Taky jsem se rozvadela…a mela jsem vlstni hrdost a nechtela jsem ani korunu, kterou jsem si nevydelala…takze jsem sbalila kufr a sla jsem. (jsem dcera sveho otce - nikdy nebudu nekde brecet a intrikarit…a nebudu chtit neco, na co nemam pravo). Za to ti dekuju. O to vic me to potesilo, ze jsi pravnik. Ja teda nejsem JUDr. ale vzdelani mam VS pravniho smeru…a vim taky ze sve prace, ze se deje strasne nepristojnych a nepsravedlivych veci, se kterymi ani pravne nelze nic delat a nelze je trestat…ale tak moralni pravo se vyjadrit k necemu ma podle mne kazdy a ja vim, ze to, co ted babicka udelala, urcite neudelala se spatnym umyslem…ale spis jen „z neznalosti a bezmezne duverivosti“. A jestli ne a udelala by to tak i kdyby tomu porozumela, neodsoudila bych ji za to, ale rada bych to vedela. ze neni obelhana a neni mimo. Ze se tak proste jen chova, protoze se tak chovala vzdycky.

v životě člověka a okolo něj se děje mnoho věcí, které cítíme, že by tak neměly být, obzvlášť v případě, že víme, že je někdo ovlivnil, či ovlivnit mohl, ať už správným, či špatným směrem. Jsme lidé, máme své pohnutky, své emoce a své náhledy na různě věci, které se dějí. Bohužel, některé věci můžeme ovlivnit a některé ne, na některé věci můžeme vyjádřit svůj názor a věřit, že to druhá strana pochopí, nebo že se nad tím aspoň zamyslí. Vztahy v rodině nás citově zasahují víc, než ostatní typy vztahů a o to víc nás trápí. Život je prostě takovej a jinej nebude, bude jenom takový, jaký si ho uděláme a jaký jej přijmeme. Moc ti přeju a hlavně tvému tátovi, abyste se nikdy nedostali do nějaké svízelné situace, abyste dokázali bojovat sami za sebe a aby vám bylo fajn. Některé křivdy si člověk nese ssebou po zbytek života a to nemyslím křivdy doslova, ale ty pomyslné pocity, vzniklé z toho, co se nám děje. Doufejte, že ten, kdo babičce přislíbil, že neudělá nic, co by tátu poškodilo nějak osudově, že dodrží své slovo, nic jiného vám totiž nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 21:14

@kočička Evička Dekuju:-) Ja VIM, ze ten slovo nedodrzi a vim, ze to nebude lehke resit…urcite neni vina babicky, ze si otec neumel zaridit zivot…ale ty jsi pochopila, ze z toho ji ja neobvinuji…:)

Tahle diskuse mi zase trochu otevrela oci a pomohla zjistit, jak malo lidi umi cist a videt v textu podstatu myslenky. /99% me narklo z hamiznosti a protim majetek jako takovy - to je to posledni, co tady resim…/ :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3140
9.1.13 21:55

Zakladatelko, já tě naprosto chápu, tohle by mě taky hrozně štvalo, kdyby se jednalo o mou rodinu. Ne primárně kvůli majetku, ale hlavně kvůli té nespravedlnosti. Také bych měla potřebu stát za tátou a babičce k tomu říct svoje. Potíž je, že už se s tím stejně nic udělat nedá, byt je převedený a řešit nějaká věcná břemena, příp. část převádět na tebe, by šlo za souhlasu nového majitele…a proč ti by to dělali? A zpětvzetí daru není snadné a navíc do toho babička nepůjde- má strejdu ráda, nebude si ho chtít naštvat.
Bohužel, už se stalo:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.1.13 22:43
@Anonymní píše:
@jenika1 Kdybys nas vyhodila vsechny, tak to by mi nevadilo…to bych ti rekla, ze to beru! A nerekla jsem, ze otec neco chce! Otec po ni nic nechce…on neni takovej. On nezacal vymyslet sracky a neresilo by se nic, nebyt vychcaneho strycka, ktery chtel vsechno jen pro sebe…to je cele. A propo…proto je zase spatny otec, ktery je v 60ti letech bez bydleni…ja Vam asi nerozumim…

Tomuto nerozumím. Kdyby Vám nedala nikomu nic, tak je to v pořádku. Ale když dostal bratranec musí dát i Vám? Jakože když nemám já, tak nikdo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.1.13 22:47
@kočička Evička píše:
Holky, já nevím, ale přijde mi, že nechcete pochopit zakladatelku a její pohnutky (pořád vycházím z toho, že její info odpovídají realitě) a věřte mi, že vím, o čem mluví…takových případů je fakt hodně - starej, obelstěnej člověk někým z rodiny, ukecanej tím, co není pravda (obavy z exe apod.) s tím, že neuběhne moc času a ten „obdarovaný“ otočí o 180 stupňů.

Možná, že je stará a obelstěná, ale zakladatelka píše, že jednoho syna (feťáka) preferovala celý život.. Proč by nemohla svůj majetek odkázat „oblíbenějším“ potomkům.. je to její věc.. :nevim:. Neznáme důvody proč jednoho syna ráda nemá a druhého ano… a zakladatelka jí k tomu výstupem taky nedonutí aby měla najednou jejího otce v šedesáti letech ráda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.1.13 22:52
@Anonymní píše: …a jinak tatoiva manzelka si toho vsimla uz asi po roce, kdy s tatou chodila. Ze se babicka chova k tatovi blbe, ale pritom porad od nej neco chce a on kolem ni skace. Snazila se ji to X krat rict, ze protezuje jen toho jednoho syna a ze to vuci otci neni hezky, protoze on ji ma strasne rad a umerl by pro ni…ale ona ji pokazde rekla, ze ke vsem pristupuje stejne. Proste to slyset nechce a nechtela nikdy, takze si myslim, ze i nad mym dopisem se „splachne“ a ulevi se mozna tak me…ale to bude asi tak vsechno, co tim dokazu. :roll:

A to je právě to.. nemůžeš nikoho donutit aby někoho miloval, byť je to jeho vlastní dítě.. Vlastně píšeš celou dobu o tom, jak babička miluje tvého strejdu a s tvým tátou sice vychází ale žádnou láskou tento vztah nepřekypuje. Je jasné, že babička neřekne ano Pepíček je můj milovaný synáček a tady Františka mám ráda méně.. Bojuješ proti něčemu, proti čemu se bojovat nedá..Babička si k tvému tátovi zřejmě neutvořila ten správný zdravý vztah.. Teď po přečtení všeho se vlastně divím, že jsi čekala, že tvůj táta taky něco dostane, když od začátku píšeš jak s ním odjakživa vždycky jenom „vydrbala“ nikdy pro něj nic neudělala atd atd.. Vy jste od ní fakt něco čekali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.1.13 00:08

Jinak babicce klidne rekni, ze nesouhlasis s tim co udelala ale stylem jaky popisujes v prvnim prispevku ( ze pokud neda i tvemu otci tak utebe konci) bych to nedelala..Jinak jsem ted premyslela nad tim, ze spousta babicek vubec nic nevlastni, kdyby tvoje babi bydlela v najmu, tak by tata skoncil na ulici uplne stejne..Nebylo by lepsi, nez se takhle handrkovat s rodinou ( z cehoz stejne nic nebude) ppmoct tatovi najit odpovidajici bydleni a vyridit mu popr. Nejake davky? Ci si ho vzit k sobe domu? Prece se nemuze 60 ti lety chlap spolehat na svou 80 ti ltou matku aby mu zajistila bydleni..Kdyby jim ten byt dala napul, z ceho by tvuj otec stryce vyplatil kdyz nic nema a chce v nem bydlet? Nechala bych byt bytem ( tesit te muze, ze padl do dobrych rukou- bratrance, ktery je ok) a snazila se pomoct tatovi vyresit jeho situaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.1.13 13:39

@Kallkapa
Ono je celkem zajímavé, že tito lidé, co výrazně preferují jedno dítě, se ale poměrně často obrací na to méně preferované, aby jim pomohlo, zařídilo, doneslo…i zakladatelka o tom píše, že když babička rozdávala, tak strejdovi, ale když bylo třeba třeba donést nákup, tak volala tátovi.
Jak bys to pak řešila na místě toho méně oblíbeného (popř. jako dítě toho, s kterým babka celý život vyjebává), pomáhala bys jí dál, nebo by sis řekla, že když si to zařídila takhle, tak ať jí pomůže ten její drahoušek? (i když bys věděla, že se ten preferovaný sourozenec k matce otočí zády, jakmile už mu nebude mít co nabídnout?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.1.13 13:44
@me2dova píše:
@Kallkapa
Ono je celkem zajímavé, že tito lidé, co výrazně preferují jedno dítě, se ale poměrně často obrací na to méně preferované, aby jim pomohlo, zařídilo, doneslo…i zakladatelka o tom píše, že když babička rozdávala, tak strejdovi, ale když bylo třeba třeba donést nákup, tak volala tátovi.
Jak bys to pak řešila na místě toho méně oblíbeného (popř. jako dítě toho, s kterým babka celý život vyjebává), pomáhala bys jí dál, nebo by sis řekla, že když si to zařídila takhle, tak ať jí pomůže ten její drahoušek? (i když bys věděla, že se ten preferovaný sourozenec k matce otočí zády, jakmile už mu nebude mít co nabídnout?)

Myslíš já osobně? Já bych pomáhala dál (to je ale na každém - pokud to zakladatelce vadí, ta „nespravedlnost“ tak mohou pomoct odmítnout). Pomáhám ale jen v rámci svých možností, taky se nepřetrhnu, když nemohu, tak nemohu..(Jsem z té méně preferované části rodiny, babi preferuje svou dceru a její děti před mým otcem, mnou a mými sourozenci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
10.1.13 13:59

Já nevím, mě tohle prostě vadí. Už jsem to viděla tolikrát…jedno dítě hýčkané, opečovávané, obdarovávané…a většinou z něj vyroste sobecký spratek. Druhé dítě bylo vždy jen úkolováno…a nakonec to je právě on, na kterého se jeho rodiče obracejí, když potřebují pomoci, protože jejich drahoušek preferovaný se na ně vybodl. A ten chudák odstrkovaný, kterému je blbé se na své rodiče vykašlat, jim poslouží. A ještě se u toho kolikrát dozvídá, že kyselo od něj bylo příliš kyselé, na nákupu se zdržel příliš dlouho a vysával příliš nahlas…zatímco jejich miláček jim poslal pohled k vánocům…a z toho by sis měl vzít, Franto, příklad!
Já to naštěstí v rodině nemám, ale kdybych měla, asi bych nad tím nedokázala mávnout jen tak rukou, a štvalo by mě to, úplně stejně jako zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 22:59

@me2dova Presne, ale uplne presne jsi to vystihla! (S tim pohledem to u nas fakt probehlo a zive si to pamatuju…zatimc tata tahal mineralky, stryc poslal jednou za rok pohled… za coz hned mel byt „vzorem“ pro vsechny…/.Jinak u nas to dopadlo tak, ze babicka prepsala byt bratranci a v unoru udajne mela „uraz“. Nahoda - ze po navsteve stryce…skoncila v nemocnici a byl za ni akorat muj otec…stryc i bratranec /ktery to ma do nemocnice jednu stanici/ se na ni vy*rali…Proc by ji meli opecovavat…kdyz uz dostali, co chteli. No a babicka jeste po otci chtela, aby on ji zaridil LDNku…tak to jsem mu zatrhla…aby pak jeste nedko rikal, ze matku zabil, protoze ji strcil do ustavu. At si to zaridi ti, co ji o domov pripravili…Je to smutny, ale je to tak…a tatovi uz to konecne asi doslo…ze s nim „celozivotne“ vydrbaval hlavne bracha a z toho je strasne spatnej. Ale nenadela nic…ted se stara konecne sam o sebe…na stary kolena uz to asi nedozene, aby „se zajistil“ tak, aby mohl byt spokojenej…ale aspon mu konecne doslo. /zakladatelka/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová