Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kočička Evička píše:
teď mě tady asi ostatní rozcupujou, ale pokud to tak opravdu cítíš, tak to udělej…já jsem za to, že člověk by měl udělat to, co považuje za správné, i když to tak ostatní nemusí vidět. Ty nechceš babičku poslat k čertu, anebo ji za její akt nenávidět apod., prostě jí chceš říct, co cítíš a na to máš plný právo.
Představ si tu osmdesátiletou ženskou (mám tak starou matku) jak to asi pochopí, když na ni zakladatelka vyhodí všechny svoje připomínky k jejímu chování coby matky dvou synů a to svým nasraným slovníkem. Moji matku by kleplo. Vůbec by to nepochopila, neuměla by se bránit. Proč jsou tak často okradeni tito staří lidé? Protože jsou vychování v úplně jiné době, dnešnímu životu moc nerozumějí a každý s nimi zamete. Už teď je mi jí líto, protože určitě je jen hodně ovlivnitelná a nikomu ublížit nechtěla, jinak to prostě asi neumí. A kluci se jí nevyvedli ani jeden. Vybrala si prostě jen ze dvou zel to horší.
@kočička Evička…ja nechci ji nutit, aby neco delala nebo musela. jen ji proste vyjadrit, ze kdyz chce, aby bylo postarano o oba dva /o stryce tak, ze bude mit kde bydlet jeho syn, protoze stryc byt ma a o tatu tak, aby mel taky kde byt/, tak pokud to neudela tak, ze to stryc nebo bratranek BUDE MUSET splnit, tak to proste nesplni a s tim ze nemuzu souhlasit, ze ona jen slepe veri nejake nepodlozene verzi…v zadnem pripade nebudu hodnotit chovani stryce k ni nebo zminovat co bratranek pro ni kdy udelal apod. To opravdu nemam pravo JA soudit. To by moralka zase nedovolila me…ale myslim si, ze by mela vedet, ze to proste tak nebude, jak se ona myslne domniva…
@Kobliha51 A kdo rekl, ze bych na ni vyjela neslusne? Nejsem nevychovana!!! I kdyz s tim, co dela, naprosto nesouhlasim, nerekla bych ani slovo o stryci nebo cokoli vulgarniho…to bych se za sebe musela stydet. A to nechci.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 …mozna kdyby se k tobe tva matka chovala tak, jako matka k memu otci, tak bys myslela jinak..me prijde, ze si to neumis ani predstavit spravedlive…protoze kdyz jsem tu popsala, co vsechno dela a udelal stryc a jak se chova, tak to je podle tebe normalni. A ze az ji foukne do domova duchodcu, kde si urcite „neumre v klidku apohode“ jak by chtela, tak to bude taky v poradku? To by zase nedovolil nikdy tata, ale kdyz tam ted neni, tak to proste nemuze ani ovlivnit a taky je z toho pekne v prdeli. Ne z rtoho, ze bude na chodniku…ale ze MAMA urcite bude zase od stryce bita a bude bez mineralek a bez jidla a Buh vi bez ceho vseho jeste…
Máš pravdu, neumím si to představit. Ne že by naše rodina byla nějaká extra, všude je něco, ale chováme se k sobě v rámci možností slušně. Nenapsala jsem, že to co dělá strýc své matce a ostatním je normální. Ale z toho co jsi teď napsala vyplývá, že problém je daleko horší. Řekla bych, že při tvém právním vzdělání budeš vědět, že to, jak s ní zachází druhý syn, jak ji využívá nepracující vnuk, že jí syn bije a odpírá jídlo a pití, je už na trestní oznámení. O to ti nevadí, že s ní takhle zacházejí a ty o tom víš a nic neděláš?
…to, ze tady pouzivam sprosta slova, to je jen proto, ze jsem hodne nazlobena a jestli neco nesnasim, tak nespravedlnost at jde o cokoli…zvlast kdyz to je v rodine. ja kdyz mam susenku, tak ji delim na tri dily, protoze mam dva sourozence. Nikdy by me nenapadlo i treba doma sezrat vsechny oplatky jen proto, ze se mi chce. Necham stejny dil detem a manzelovi. Proste mam asi jine mysleni…
Myslím že skoro 60letý muž měl mít už svoje zázemí a nesvádět na všechny, že se stane bezdomovcem, když mu něco nedají. No, to že nic nemá a asi i nějaký dluh, jako invalidní důchodce, to je k exekuci dost blízko. Možná, že babička má strach. Tohle bych nechtěla zažít, aby po mě všichni štěkali a měli nataženou ruku. Dost hnusné. Vyhodila bych Vás asi všechny.
@Kobliha51 Kdybys mela pravdu, uz bych to davno udelala a to oznameni podala. Chtela jsem to udelat uz za otce…kdyz ted dostal od stryce pres hubu jen proto, ze byt nechtel opustit, aby matka nezustala sama a „bez pomoci“. Ona neni neschopna se o sebe postarat…ale je to pro ni tezsi. Bydli sama, takze se o ni NIKDO starat nemusi. Ze ji syn nekdy v minulosti uderil je pravda, ale ona by to vzdycky poprela. Takze co ja muzu…nikdo s tim neudela nic. Tata tam byl ve sklepe pro veci a sel se nahoru jen podivat, jestli mama zije…otevrela mu a mela obvazanou ruku. Pry upadla. Nic nerekne. Jeji nepracujici vnuk ji nikdy neublizil a tak toho nema smysl zminovat, ten za to opravdu za vsechno nemuze a muzu jen doufat, ze nedovoli, aby babicka do nejakeho pecovatelaku sla…samozrejme mi to jedno neni, ze se k ni stryc chova hnusne..(ted teda ne, protoze potreboval, aby prepsala ten byt…ale pak na ni bude srat a neprinese ji ani nakup. Bude si muset vystacit sama proste a to se bojim, ze pro ni v jejim veku uz bude tezky).
Vim, kam tim smerujes, ale na tyrani )podani tr. oznameni na toto) to rozhodne neni…
@jenika1 píše:
Myslím že skoro 60letý muž měl mít už svoje zázemí a nesvádět na všechny, že se stane bezdomovcem, když mu něco nedají. No, to že nic nemá a asi i nějaký dluh, jako invalidní důchodce, to je k exekuci dost blízko. Možná, že babička má strach. Tohle bych nechtěla zažít, aby po mě všichni štěkali a měli nataženou ruku. Dost hnusné. Vyhodila bych Vás asi všechny.
@jenika1 Kdybys nas vyhodila vsechny, tak to by mi nevadilo…to bych ti rekla, ze to beru! A nerekla jsem, ze otec neco chce! Otec po ni nic nechce…on neni takovej. On nezacal vymyslet sracky a neresilo by se nic, nebyt vychcaneho strycka, ktery chtel vsechno jen pro sebe…to je cele. A propo…proto je zase spatny otec, ktery je v 60ti letech bez bydleni…ja Vam asi nerozumim…
Holky, já nevím, ale přijde mi, že nechcete pochopit zakladatelku a její pohnutky (pořád vycházím z toho, že její info odpovídají realitě) a věřte mi, že vím, o čem mluví…takových případů je fakt hodně - starej, obelstěnej člověk někým z rodiny, ukecanej tím, co není pravda (obavy z exe apod.) s tím, že neuběhne moc času a ten „obdarovaný“ otočí o 180 stupňů. Comudělá babička, až třeba ona bude vykopnuta do domova důchodců? Začne řešit zpětvzetí daru? Neééé, bude opět ubezpečena obdarovaným, že tohle je pro ni to nejlepší..neodsuzovala bych zakladatelku, nepřijde mi, že jí jde víc o majetek, než o princip. Chce jenom podle mě otevřít babičce oči a říct jí, co vše může její darování mít za následek.
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Kdybys mela pravdu, uz bych to davno udelala a to oznameni podala. Chtela jsem to udelat uz za otce…kdyz ted dostal od stryce pres hubu jen proto, ze byt nechtel opustit, aby matka nezustala sama a „bez pomoci“. Ona neni neschopna se o sebe postarat…ale je to pro ni tezsi. Bydli sama, takze se o ni NIKDO starat nemusi. Ze ji syn nekdy v minulosti uderil je pravda, ale ona by to vzdycky poprela. Takze co ja muzu…nikdo s tim neudela nic. Tata tam byl ve sklepe pro veci a sel se nahoru jen podivat, jestli mama zije…otevrela mu a mela obvazanou ruku. Pry upadla. Nic nerekne. Jeji nepracujici vnuk ji nikdy neublizil a tak toho nema smysl zminovat, ten za to opravdu za vsechno nemuze a muzu jen doufat, ze nedovoli, aby babicka do nejakeho pecovatelaku sla…samozrejme mi to jedno neni, ze se k ni stryc chova hnusne..(ted teda ne, protoze potreboval, aby prepsala ten byt…ale pak na ni bude srat a neprinese ji ani nakup. Bude si muset vystacit sama proste a to se bojim, ze pro ni v jejim veku uz bude tezky).Vim, kam tim smerujes, ale na tyrani )podani tr. oznameni na toto) to rozhodne neni…
Jo a to zazemi…nerikam, ze nemel rodinu. Do ted mel manzelku a bydlel /a bydli/ s ni (25 let). Ale byt je jeji a jsou v rozvodovem rizeni ted. A kdyz se rozvadel s mou mamou, tak byt byl mamy a byl sluzebni. jeho byt (sporeni na byt) bylo vycerpano na lecbu fetujiciho bratra.
Tecka. Proste k tomu nemam co dodat…taky bych neresila nakup dalsi nemovitosti, kdybych mela manzela a bydlela s nim v dome /byt i v jeho dome/. Takze ono to asi vypada, ze otec nemel vlastni rodinu…ale to tak neni.
@kočička Evička…krome toho, ze az ji daji do domova, tak zase bude volat MEHO otce, aby ji pomohl…a on je tedy takovy, ze ji nenecha nikdy trapit se…jenze JAK ji asi pak bude moct pomoct i on? Kdyz sam zustava „bez niceho“ diky tomu, co ted udelala? Je to kruh, kterej nema uzaver…nema to pak reseni a rozhodne to nebude tak, jak si babicka maluje…
Nechci ji ublizit…ale nechci ani aby se trapil tata a nedejboze aby fakt po rozvodu treba nasral ex - manzelku a ta ho vyhodila fakt na chodnik…nepracuje, ale hleda si k invalidnimu duchodu aspon brigadu (bez prace je asi rok, dostal vypoved, ze uz ho neni potreba). Je to dost tezke, protoze kdyz Vam na pohovor prijde invalidni duchodce, ktery ma jen polovinu zubu a nevypada „nic moc“, asi se nepohrnete ho zamestnat, i kdyz ma VS a neni blbej…Hodne lidi okolo 50tky je bez prace a nemohou zadnou sehnat…ta dnesni doba je v tomhle fakt na hovno.
Proste to je tak, ze kdyz se neco sere, tak na jednu hromadu..
@kočička Evička Kazdopadne dekuji tobe za nazor, myslim, ze jsi jedina pochopila, o co mi jde…a ze to neni mamon…to ja mam fakt uplne „u zadku“. Taky jsem se rozvadela…a mela jsem vlstni hrdost a nechtela jsem ani korunu, kterou jsem si nevydelala…takze jsem sbalila kufr a sla jsem. (jsem dcera sveho otce - nikdy nebudu nekde brecet a intrikarit…a nebudu chtit neco, na co nemam pravo). Za to ti dekuju. O to vic me to potesilo, ze jsi pravnik. Ja teda nejsem JUDr. ale vzdelani mam VS pravniho smeru…a vim taky ze sve prace, ze se deje strasne nepristojnych a nepsravedlivych veci, se kterymi ani pravne nelze nic delat a nelze je trestat…ale tak moralni pravo se vyjadrit k necemu ma podle mne kazdy a ja vim, ze to, co ted babicka udelala, urcite neudelala se spatnym umyslem…ale spis jen „z neznalosti a bezmezne duverivosti“. A jestli ne a udelala by to tak i kdyby tomu porozumela, neodsoudila bych ji za to, ale rada bych to vedela. ze neni obelhana a neni mimo. Ze se tak proste jen chova, protoze se tak chovala vzdycky.
…a jinak tatoiva manzelka si toho vsimla uz asi po roce, kdy s tatou chodila. Ze se babicka chova k tatovi blbe, ale pritom porad od nej neco chce a on kolem ni skace. Snazila se ji to X krat rict, ze protezuje jen toho jednoho syna a ze to vuci otci neni hezky, protoze on ji ma strasne rad a umerl by pro ni…ale ona ji pokazde rekla, ze ke vsem pristupuje stejne. Proste to slyset nechce a nechtela nikdy, takze si myslim, ze i nad mym dopisem se „splachne“ a ulevi se mozna tak me…ale to bude asi tak vsechno, co tim dokazu. ![]()
@Kobliha51 …mozna kdyby se k tobe tva matka chovala tak, jako matka k memu otci, tak bys myslela jinak..me prijde, ze si to neumis ani predstavit spravedlive…protoze kdyz jsem tu popsala, co vsechno dela a udelal stryc a jak se chova, tak to je podle tebe normalni. A ze az ji foukne do domova duchodcu, kde si urcite „neumre v klidku apohode“ jak by chtela, tak to bude taky v poradku? To by zase nedovolil nikdy tata, ale kdyz tam ted neni, tak to proste nemuze ani ovlivnit a taky je z toho pekne v prdeli. Ne z rtoho, ze bude na chodniku…ale ze MAMA urcite bude zase od stryce bita a bude bez mineralek a bez jidla a Buh vi bez ceho vseho jeste…