Klienti mě obtěžují

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.9.18 10:18

Řešila bych to tak, že bych měla pracovní číslo, které bych poskytovala klientům, a to bych v pátek po pracovní době vypla, a zapnula v pondělí ráno. Na Facebooku si dej nick, pod kterým tě nenajdou (a samozřejmě jiný než pracovní e-mail pro zřízení Facebookového profilu). Nebo pokud nechceš mít dvě čísla a Facebook chceš mít stejný (stejné jméno jako dosud), tak to prostě ignoruj. Od pátku do pondělí telefony klientům nezvedej a na zprávy na Whatsappu a Messengerovi odpovídej až v pondělí. Vím, že to často člověku nedá, je to prostě nešvar současné doby, kdy si lidé myslí, že když je někdo online, je tu pro ně i v pracovních záležitostech neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
26.9.18 10:23
@Anonymní píše:
Když jsem nastoupila, rovnou mi dali vizitky s mým číslem a neřešila jsem to, protože jsem neměla žádné zkušenosti, jak to v tom oboru chodí. Jak jde doba dopředu, tak máme hromadu pracovních aplikací na mail, komunikaci apod, které nefungují na jiném telefonu, než iphonu a koupit si ho jen na práci + nové číslo + tarif + vizitky…tak mám po výplatě. Nikdo mi na to nepřispěje a hlavně co s těmi stovkami klientů, co to mé číslo mají…

Potom je řešení nechat stávající číslo jako pracovní, koupit novou simku a obyč telefon a to používat jako soukromé - tj.dát nové číslo rodině, do školy/školky, protože tam kde chceš, aby tě kdykoliv zastihli. A to původní vypínat. I kamarádi, kteří se ozvou jednou za čas, můžou do rána počkat. Takhle bych to řešila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
26.9.18 10:52
@Agrion píše:
Co telefon :lol: Ten se da vypnout, ignorovat… ja jsem obvodacka a kdyz mi pacientka ve fronte v supermarketu na kase ukazuje jak se ji krasne hoji bercak (bercovy vred) , dalsi u uzeniny chce abych se ji podivala do krku a treti mi v sobotu odpoledne na puskovisti lici kde vsude ji picha a kde svedi, tak fakt nevim jak se zamaskovat … asi se budu muset odstehovat nekam do lesu… :cert:

Mám to podobně. Pracuju ve vzorkové prodejně podlah a dveří na menším městě, sjednávám zakázky a nestále mě někdo oslovuje na ulici nebo v obchodech, kdy přijdou ty jeho dveře, že si ještě přijde vybrat podlahu, nebo kdy to u něj dokončíme…Já tohle fakt nechápu a upřímně někdy kličkuju mezi regálama, abych se o svém volnu nemusela bavit o podlahách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
26.9.18 10:56

Jedine poridit si novy telefon a číslo na soukromé účely.
Pokud nechceš pořizovat nové a nedokážeš to ignorovat, tak bych si někam do mobilu uložila zprávu jako bývají takové automatické že již nejsi v práci a mají možnost Tě kontaktovat od po do pá v době té a té atd…
A tykání bych nedovolovala. A zdůvodnila bych to právě tím profesním vztahem, že když těšíte tak důležitou věc… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
26.9.18 10:57
@Agrion píše:
Co telefon :lol: Ten se da vypnout, ignorovat… ja jsem obvodacka a kdyz mi pacientka ve fronte v supermarketu na kase ukazuje jak se ji krasne hoji bercak (bercovy vred) , dalsi u uzeniny chce abych se ji podivala do krku a treti mi v sobotu odpoledne na puskovisti lici kde vsude ji picha a kde svedi, tak fakt nevim jak se zamaskovat … asi se budu muset odstehovat nekam do lesu… :cert:

To musí být hrozné peklo. Tohle trochu znám u místního doktora, kterého občas potkám ve stejném podniku. Ten ty lidi odbývá se slovy „Jezte zdravě!“ a dál si jich nevšímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.18 11:00
@Anonymní píše:
Zdravím Vás, chci se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s neodbytnými klienty, kteří vás obtěžují v době, kdy se prostě nepracuje…

Pracuji nějaký rok v hypotečním centru jedné banky a čím dál častěji se mi stává, že mí klienti nepíšou jen maily, což je ok, ale také sms, na whatsapp, sociální sítě, byť mám vše uzamčené a bez informací a volají. To vše ve večerních, nočních a víkendových časech. Píšou mnohdy naprosté blbosti a otázky, které mohou normálně počkat. Párkrát se mi stalo, že mi klient řekl, že mi chce prostě tykat, když spolu řešíme tak důležitou věc jako je hypotéka.

Nechci být nepříjemná, svou práci jsem vždy dělala s radostí a velmi rychle, aby byli všichni spokojeni, ale poslední dobou uvažuju, že právě kvůli narůstajícímu problému, se kterým se neumím nějak vypořádat skončím. Děje se to denně a není okamžiku, kdy vezmu večer do ruky telefon a nejsou tam hromady zpráv a zmeškaných hovorů. Manžel mi říká, ať to ignoruju, ale nemyslím už na nic jiného, jen “co zase chtějí…”.

Napadlo mě i pořízení pracovního čísla, ale mám těch klientů, co obtěžují tolik, že bych si s ničím nepomohla. Čerpáním hypotéky to totiž nekončí a oni se na mě obracejí s různými změnami, otázkami apod…

Jediným řešením je vypnout všechny zdroje, které tě ruší. A telefony/emaily atd. měj klidně dva, jeden pracovní a druhý osobní.

Jinak z druhé strany. Mě se už několikrát stalo, že mi osobní bankéřka volala ve svátek nebo po 20. hodině večer a ještě se strašně divila, že si s ní nechci povídat. Tohle beru jako neprofesionalitu. Nikdy jsem jí neřekla, že mi takhle může volat. Když jsem něco potřebovala já, tak jsem jí psala email jestli a kdy můžu zavolat. Vždy odpověděla až po měsíci. Tak jsme se také rozloučili. Osobně nechápu k čemu vlastně ty osobní bankéře banky mají, když klient musí vědět víc než jeho osobní bankéř.

• Citovat
  • Upravit
26574
26.9.18 11:01

Nové číslo, to je jasné. Jinak je to o nastavení hranic. Já se to učím na volné noze už 7 let a myslím, že už jsem to vychytala. Ale je to občas boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
26.9.18 11:02

Zakladatelko, když máš svůj telefon, číslo a tudíž i tarif jako pracovní, předpokládám, že ti ho platí zaměstnavatel? pak nevidím důvod si pořídit ještě další soukromé číslo a to už nikomu z klientů nedávat a „pracovní“ telefon prostě mít od 18 do 8 vypnutý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.18 11:03

Manžel je finanční poradce, takže mám představu o čem píšeš. Musel to vyřešit tak, že o víkendu zvedá telefon jen klientům, kde řeší akutní problém, všechno ostatní prostě nechává na pondělí. Navíc se naučil klientům slušně, ale důrazně říkat, že je člověk, nikoliv stroj a sám potřebuje čas jen na odpočinek a rodinu. Prosí je, aby to respektovali a neurgentní dotazy směřovali na pracovní email. Klidně jim to zopakuje i třikrát než to pochopí i zabedněnec.

• Citovat
  • Upravit
14210
26.9.18 11:16

Taky mám jen jedno číslo, které používám i jako pracovní. Nechci nosit dva telefony. Mám neomezený tarif takže ohledně volání mi je to jedno a zas jsem dostala firemní telefon (přístroj). Mimo pracovní dobu na cizí čísla reaguju jen když se mi chce, případně hovor zvednu a slušně dotyčnému oznámím, že je víkend ať si zavolá v pondělí. Chuťovky jsou lidi co v poledne v neděli prozvání, abych jim zavolala zpět, to už se jen směju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.9.18 19:37

@Paoloska Nekteri lidi fakt nemaji brzdu a ziji v domeni, ze kazdy zije jen svou praci :nevim: No … slovy klasika: Je poslani… nekdy ovsem k po.rani :lol:

@Emimin7 Musim sinasi taky vymyslet nejakou podobnou hlasku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat