Nemocná po klíštěti?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
6.9.06 14:45

klíště

Dobrý den,
před týdnem má 2 letá dcera chytla klíště.
To jí bylo vyndáno, ranka zatím nejeví známky něčeho neobvyklého.
Hned za 3 dny dostala rýmu, bez teplot, ta jí pomalu odeznívá a mě začíná. Tak jsem si řekla, že ta rýma s klíštetem určitě nesouvisí, ale teď jsem na netu četla něco o encefalitidě a hlavou se mi honí věci, abych něco nezanedbala.
Nevím, je nutno chodit k lékaři či stačí jen hlídat zdrav. stav ?
Díky
Bodlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
6.9.06 15:05

Bodlinko,
je třeba hlídat, aby se červená skvrnka kolem rány(normální lokální reakce) nezačala zvětšovat.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
6.9.06 15:52

Bodlinko,

já chytla klíště asi před 3 týdny a taky hned jsem volala doktorce,jak se mám bát encefalitidy,protože jsem byla mimo domov a skoro na samotě.ta mě uklidnila,že ne každý klíště je infikovaný a že se nemám vzrušovat.jedině kdybych měla okolo flek,který se zvětšuje.a inkubační doba encefakitidy je týden až 14 dní a říkala,že bych to určitě poznala-velká bolest hlavy,vysoká horečka a hned do nemocnice.
takže bych byla v klidu,Ondráš měl klíště taky a taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
6.9.06 16:05

Díky za odpovědi.
Jasně, že jen kvůli tomu, že malá měla klíště, ji hned nepovedu k lékaři.
Spíš mě trochu znejistělo to nachlazení :roll:
Snad bude vše v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
6.9.06 20:03

Bodlinko, Ty mě teď mluvíš z duše. Lucka měla minulý týden klíště taky. Od pondělí má vysoký teploty. Byli jsme u doktorky a ta nás poslala na vyšetření CRP (píchnutí do prstíku a z krve se zjistí jestli je v těle zánět) to bylo negativní. Nicméně teploty má dodneška, hlavou hýbat může. Já mám taky dva dny teplotu (taky jsem měla klíště). Už mě z toho hraboší.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
24.6.14 22:37

Muze to byt od klistete?

Dobry vecer, dcera mela pod lopatkou mali cerveny flicek s cernou teckou vypadalo to jako stipnuti. Po par dnech se flicek malinko zvetsil a pak zacal mizet i s cernou teckou.Ted uz je pod kuzi videt jako by tam byl hnis. Napadlo me, zda si nestrhla kliste? Na dotek ji misto neboli. Dekuju za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.6.14 22:42

@alexxa A vy jste se nepodívali, co tam má, když jste to objevili? Teď je už asi pozdě, mohlo to být cokoliv. Nějaký štípanec… zkrátka cokoliv. Na klíště mi to moc nesedí, to nejde až tak lehce strhnout, navíc od lopatky, to je blbě přístupné místo. A i kdyby to klíště bylo, tak s tím už teď nic stejně neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
24.6.14 22:42

Dodej fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
25.6.14 11:42

Mala je ve skolce nemuzu to vyfotit, no skoumala jsem co to muze byt ale na dotek to nebolelo nic rikala jsem si ze pockam den dva jestli se to jeste zvetsi a ono to zacalo mizet tak fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
22.7.20 11:18

klíště

Dobrý den,

Mám takovou hloupou otázku. Nikdy jsem klíště neměla. Tak bych se chtěla zeptat, jestli se může jednat o klíště. Včera jsme byli v lese na výletě. Očkovaná jsem a repelent jsem taky použila. Jinde na těle jsem si nic nenašla. Děkuji za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová