Od kdy očkovat děti proti klíšťatům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
24.4.12 12:50

@Janne009 Pokud malého hned prohlédneš po procházce a případné klíště vytáhneš hned a správně, riziko nákazy je téměř nulové. K přenosu dochází až po určitém počtu hodin (to si nepamatuji.) Bydlíme na Vysočině, stále v přírodě a dceru očkovat nenechám. Prohlížím a používám repelenty. O nežádoucích účincích jsem slyšela dost na to, aby mě dostatečně odradily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
24.4.12 20:40
@BohunkaP píše:
Juro, jako téměř vždy s Tebou souhlasím… :lol:

Pokud nebydlím na místě, kde chytnu dvě klíšťata do měsíce, nepokládám to pro malé děti za nezbytné… Mají toho i tak dost a třeba žloutenka či pneumokok mi přijdou rozumnější.

Moje tříletá dcerka za svůj život zatím nechytla jediné klíště… Praha se jimi taky zrovna nehemží, že :mrgreen: … a pokud vyrazíme někam do lesa, je oblečená do dlouhých kalhot a dlouhého rukávu. Zatím se to osvědčilo, takže toto očkování rozhodně neplánujeme ani pro mladšího.

Tak já jsem si říkala, jak mi na staršího klíšťata nejdou, když má během týdenního pobytu 2-3 a vy dokonce žádné… můj mladší má z každé vycházky, kde je nějaká tráva, i při dlouhých kalhotách a rukávech, nakrmenosti B-komplexem a postřikování levandulovou esencí i 10-15 kousků, větší část stihneme setřást nepřisátá, ale občas nějaké minimini unikne a vidíme ho až za déle, až povyroste :( Přesto mladšímu je 8, nemám ještě žádný velký strach, je neurologicky zdravý. Ale problém jsou pro mě pobyty na táboře a s babi, hůř vidí a klíšťata vyndavají možná i 3. den. Tak to prostě je. Minulý rok jsem v přímém přenosu (spolupracovnice) zažila nakonec úmrtí po klíšťovce, u ženy těsně pod 30 lety. Takže přemýšlím a považuju, zatím neočkuju, ale u staršího vidím i výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barunka12343
4.6.12 17:07

Ockovani proti klistatum

Klíštata se vyskytuji v mestskem parku, kde je trava vetsi nez 20 cm.. Klistata muzou byt i na stromech. Maji rady stinne a vlhke prostredi. Pri slunnem pocasi zalezaji pod zem. UV zareni je spalí. To same i mraz… Ja mam 18 mesicniho syna a jsem opravdu radeji v parku kdyz je trava posecena a sviti krasne slunicko… Ockovat zatim je zbytecne… Pockam tak na 3-4 roky… To same udelam u mladsiho ditete zatim nenarozene:) 8) V podstate je mi jedno jestli na ockovani prispiva pojistovna, jde mi jen o blaho a zdravi mych deti:)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
4.6.12 17:13
@Barunka12343 píše:
Klíštata se vyskytuji v mestskem parku, kde je trava vetsi nez 20 cm.. Klistata muzou byt i na stromech. Maji rady stinne a vlhke prostredi. Pri slunnem pocasi zalezaji pod zem. UV zareni je spalí. To same i mraz… Ja mam 18 mesicniho syna a jsem opravdu radeji v parku kdyz je trava posecena a sviti krasne slunicko… Ockovat zatim je zbytecne… Pockam tak na 3-4 roky… To same udelam u mladsiho ditete zatim nenarozene:) 8) V podstate je mi jedno jestli na ockovani prispiva pojistovna, jde mi jen o blaho a zdravi mych deti:)

mzslím, že proti klíšťatům se dá očkovat až od 6 let :-) tuším…??

• Citovat
  • Upravit
10975
4.6.12 17:15

Tak nám to Mudr. nedoporučila ani u našeho tříleťáka. Taky se klíšťat bojím, ale nám zatím skvěle fungují spreje proti hmyzu a klíšťatům. Na chalupě děti běhávají v neposekané trávě, válejí se tam a zatím jsme netahali ani jedno klíště. A to byla naše malá loňské léto v lezoucím období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.6.12 18:39

Přesně, já se doktorky ptala (čistě pro informaci, máme chatu u jezera) a taky se na očkování dětí moc netvářila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.6.12 21:03

Dobry den,
jsem rada, ze je tu toto tema. Ja s tim take bojovala, protoze mam hruzu z klistat, ale ma doktorka mi rekla, ze do 4 let to nedoporucuji hlavne neurologove, protoze reakce na vakcinu byva u takto malych deti vyznamna a ze do 12 by vubec neockovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 21:10

Očkuje se teda spíš vakcína je pro děti od 2 let, ač jsem doktorku žádala, ať mi malou naočkuje, řekla že ne :D že děti boreliózu atd.snášejí velice dobře a jsem za chvilku fit…a doporučila mi ať něchám očkovat sebe :) že dospělý to snáší onemocnění stokrát hůř než děti … takže ona je semnou hned hotová, musela bych ji očkovat jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 21:12

omlouvám se za překlepy, malá ještě nespí a vyrušuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
4.6.12 22:21

Ahoj , naše dětská doktorka nám doporučila toto, nejprve povinná očkování,před nástupem do školky žloutenka, po ní hned meningitida a po pátém roce klíštovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.12 12:24

každá doktorka doporučuje jinak, my už meningitidu (meningokok typu C)máme, malá měla rok a pár měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.20 18:00

Očkování

Mám 4+měsíční holčičku a na jaře začneme chodit na zahradu. Přemýšlíme s manzelem jestli ji mam dat ockovat proti klíšťatům. Neni to brzy, nebo kdy se ockuji. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
22.1.20 18:05

Podle mě je to blbost. Proti klíšťatům se neočkuje. Jenom proti klíšťové encefalitidě. Častější onemocnění přenášené klíštětem je borelioza a na tu očkování neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
22.1.20 18:46

@Capelucia děkuji. Ptala jsem se kdy ockovat. Vase odpověď mi moc nepomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
23.1.20 08:23

Promiňte, že jsem se nepřesně vyjádřila. Podle mě je to blbost dávat to takhle brzy do miminka. Výrobce nedoporučuje vakcínu dříve, než ve 16 letech.

http://m.pribalovy-letak.cz/…-5-ml-baxter

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek