Zlomový verdikt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
916
30.7.10 09:42

Zlomový verdikt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jenka
30.7.10 10:07
Markéta M píše:
Tak je to tady:http://www.lidovky.cz/…ln_domov.asp?…

No to je teda úžasný :roll:

• Citovat
  • Upravit
3138
30.7.10 10:09
Jenka píše:
Markéta M píše:
Tak je to tady:http://www.lidovky.cz/…ln_domov.asp?…
No to je teda úžasný :roll:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.7.10 10:24

A já jsem si říkala, co to nebude :mrgreen: Ale pro někoho to tak třeba je… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.7.10 10:33

hmm, bezva.. :roll: :zed:

tak to vypadá, když o zdraví rozhoduje soudce :(

u očkování je základní problém v tom, že neočkování by mělo zůstat pro děti, které ze zdravotních důvodů být nemohou. v případě, že děti jinak zdravé nebudou očkované , ohrozí se tím ještě více kvalita života oněch neočkovatelných. a těch je mi opravdu upřímně líto. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
30.7.10 10:39

Natašo, kolektivní imunita je naprostý nesmysl. Každé očkování má jen dočasnou účinnost - 3 - 15 let. Tzn., že všichni dospělí jsou potencionálními přenašeči nemocí. Pokud má někdo dítě, které se nemůže očkovat /a upozorňuji, že je to 0,5% dětí/, musel by se především on sám nechat přeočkovat na všechny nemoci. Učitelé, lékaři - všichni. Vy jste se přeočkovat nechala? Na některé nemoci dnešní dospělá populace dokonce očkována nebyla vůbec. Kolektivní imunita je mýtus, který slouží k zastrašování a vydírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
30.7.10 10:41

Mimochodem, ten soudce nerozhodoval o zdraví. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
30.7.10 11:24
Markéta M píše:
Mimochodem, ten soudce nerozhodoval o zdraví. :wink:

Budou si ti osvícení rodiče platit ze svého léčbu svých dětí, až onemocní, nebo to budeme platit my ze svých daní?

Když budou takhle uvažovat všichni, bude populace za chvilku promořená chorobama, o kterých už ani nevíme, že existují :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.7.10 11:32

A to mně osobně by zase nevadilo, že si o tom očkování budou rozhodovat rodiče, ALE! jedině v případě, že si přiberou k téhle svobodné volbě automaticky i zodpovědnost za případné následky na jejich dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
30.7.10 12:14

Pro mě osobně to není taky žádná bůhvíjak úžasná zpráva. Souhlasím s Natašou, že některé děti ze zdravotních důvodů by měly očkování vynechat. Ale to, že jsou ty nemoci tady vymýcené neznamená, že neexistují někde jinde na světě. A vzhledem k tomu, že se přes naše hranice v dnešní době může dostat kdokoli, proč by sem nemohl zavléct zpátky některou z těch údajně neexistujících nemocí. Krom toho něco jinýho je, když onemocní dítě než když onemocní dospělý. Proto mě ani tak netrápí, že v dospělosti vakcíny už třeba neúčinkují, jenže dospělý organismus se s tou nemocí dokáže většinou daleko líp vypořádat než malé dítě. Ale ať si každý rodič jedná podle svýho vědomí a svědomí. Taky souhlasím se zamyšlením, jestli si pak ty náklady na léčbu nenaočkovaného dítěte zaplatí rodič, asi né co :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.7.10 13:08
radúna píše:
A to mně osobně by zase nevadilo, že si o tom očkování budou rozhodovat rodiče, ALE! jedině v případě, že si přiberou k téhle svobodné volbě automaticky i zodpovědnost za případné následky na jejich dítěti.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
30.7.10 13:09

Machalko,
většinu nemocí snáší mnohem lépe děti, než dopělí.

A k té zodpovědnosti. Ono to má pár háčků. Dnes se totiž vůbec neví, které všechny nemoci způsobuje právě očkování. Já vůbec nemám problém s tím, že si budu hradit péči v případě, že dítě nebude očkované a některou z nemocí chytne. Ono většinou to není zas tak drahá léčba. Naopak léčba následků očkování v našem případě stála daňové poplatníky 200.000. Bude si tedy platit léčbu i člověk, který bude mít po očkováná následky? A co třeba kuřák a obézní a lidi honící se za prachama, kteří díky stresu onemocní? I ti si budou platiti léčbu?
Budu velmi ráda, pokud vznikne nějaká studie, která bude dlouhodbě monitorovat neočkované versus očkované. Možná se pak budeme velmi divit, kdo nakonec bude zdravější a jeho péče levnější. Dokud žádný takový výzkum neproběhl, bylo by hrazení si péče pouze další nesmyslnou persekucí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
30.7.10 13:17

Radůno a Dominiko,
odpovědnost nesete vždy!!!! Pokud si myslíte, že když necháte děti naočkovat, tak že za vás odpovědnost někdo přebírá, tak jste na velkém omylu. Vždy to budete jen vy, kdo se bude o dítě starat, ať bude postiženo po nemoci nebo po očkování. Právě rodiče, kteří své děti chtějí očkovat jinak, než podle očk. kalendáře, či pečovat o zdraví dítěte bez vakcinace, jsou ti, kteří odpovědnost nenechávají na úřednících a bílých pláštích a berou ji do vlastních rukou :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.7.10 14:18
Markéta M píše:
Radůno a Dominiko,
odpovědnost nesete vždy!!!! Pokud si myslíte, že když necháte děti naočkovat, tak že za vás odpovědnost někdo přebírá, tak jste na velkém omylu. Vždy to budete jen vy, kdo se bude o dítě starat, ať bude postiženo po nemoci nebo po očkování. Právě rodiče, kteří své děti chtějí očkovat jinak, než podle očk. kalendáře, či pečovat o zdraví dítěte bez vakcinace, jsou ti, kteří odpovědnost nenechávají na úřednících a bílých pláštích a berou ji do vlastních rukou :-D .

A proč mi podsouváš něco, co si myslíš, že já tak dělám? Vůbec mě neznáš a absolutně nemáš tušení, jak já lěčím nebo neléčím své děti. Nebo Ty to víš? Já nepatřím k těm, kdo přesouvá své problémy do rukou druhých. To jsi teda na velkém omylu zase Ty…

A to, že respektuji rozhodnutí rodičů na očkování dětí podle svého uvážení, to je druhá věc. Ale taky k tomu patří ta zodpovědnost za případné následky, jaké by to mohlo mít. Tak jako já mám zodpovědnost za následky, které „páchám“ na svých dětech.

A co se tedy týká problematiky kuřáků nebo a jejich (spolu)financování léčby(když už tedy zmiňuješ téma, které sem patří jen velmi okrajově) - ano, jsem pro. Protože tohle si způsobili svou vlastní hloupostí, že začali kouřit. Stejně tak narkomani a jejich odvykačky.

Mimochodem, co sleduješ tím, že jsi založila takovou „přesdržkovou diskuzi“ s jedinou větou: „Tak, je to tady“ ?
radúna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
30.7.10 15:01
radúna píše:
Markéta M píše:
Radůno a Dominiko,
odpovědnost nesete vždy!!!! Pokud si myslíte, že když necháte děti naočkovat, tak že za vás odpovědnost někdo přebírá, tak jste na velkém omylu. Vždy to budete jen vy, kdo se bude o dítě starat, ať bude postiženo po nemoci nebo po očkování. Právě rodiče, kteří své děti chtějí očkovat jinak, než podle očk. kalendáře, či pečovat o zdraví dítěte bez vakcinace, jsou ti, kteří odpovědnost nenechávají na úřednících a bílých pláštích a berou ji do vlastních rukou :-D .

A proč mi podsouváš něco, co si myslíš, že já tak dělám? Vůbec mě neznáš a absolutně nemáš tušení, jak já lěčím nebo neléčím své děti. Nebo Ty to víš? Já nepatřím k těm, kdo přesouvá své problémy do rukou druhých. To jsi teda na velkém omylu zase Ty…

A to, že respektuji rozhodnutí rodičů na očkování dětí podle svého uvážení, to je druhá věc. Ale taky k tomu patří ta zodpovědnost za případné následky, jaké by to mohlo mít. Tak jako já mám zodpovědnost za následky, které „páchám“ na svých dětech.

A co se tedy týká problematiky kuřáků nebo a jejich (spolu)financování léčby(když už tedy zmiňuješ téma, které sem patří jen velmi okrajově) - ano, jsem pro. Protože tohle si způsobili svou vlastní hloupostí, že začali kouřit. Stejně tak narkomani a jejich odvykačky.

Mimochodem, co sleduješ tím, že jsi založila takovou „přesdržkovou diskuzi“ s jedinou větou: „Tak, je to tady“ ?
radúna

Radúno, možná jsem tě špatně pochopila. Napsala jsi, že ti co nebudou očkovat by měli nést odpovědnost za případné následky. Vysvětli mi, prosím, o kterých následcích mluvíš? A v čem se změní odpovědnost rodiče, pokud dítě nenaočkuje, oproti rodiči, který ho naočkuje? Dle mého názoru zůstává pořád stejná.

Ve svém příspěvku jsem nikde nenašla, že bych hodnotila jak léčíš či neléčíš své děti. o tom opravdu nemám ani páru.

K těm kuřákům - budou si péči tedy platit i obézní, ti co jedí hranolky a pijí cocacolu, ti co tráví hodiny u počítače a televize, ti co jezdí v autě i pro rohlíky, místo aby se prošli? Anebo vrcholoví sportovci...............? Myslím, že tudy cesta nevede.

Nevím, co máš na mysli „přesdržkovou diskuzí“. Já sem ten příspěvek dala proto, abych informovala, že se již nikdo nemusí bát očkování odmítnout. Je to nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek