Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den maminky můžu se zeptat jak probíhá klystyr jestli je bolestivý?
Při porodu? Příjemnější než některé kontrakce. Skoro jsem o něm nevěděla
až teda po. To jsem byla ráda, že je WC vedle
![]()
Nebolí neboj, a když už na něj dojde, stejně máš jiný starosti ![]()
@Anonymní píše:
Při porodu? Příjemnější než některé kontrakce. Skoro jsem o něm nevědělaaž teda po. To jsem byla ráda, že je WC vedle
![]()
Ač jsem teda šla do toho dobrovolně a při kontrakcich nic moc, ale jak jsem přišla ze záchodu, tak jsem si tak radostně vejskala, že takhle dobře jsem se snad dlouho nevyprazdnila
A pak porod, jak jsem byla najednou taková lehká ![]()
Je to nepříjemné, jak ti do konečníku lijí vodu. Nejradši bys hned utíkala na wc, jako s průjmem, ale bylo mi řečeno, ať zkusím 10min vydržet. A to byly křeče v břiše hrozné, jako při střevní chřipce. Za mě to bylo horší, než porodní kontrakce. ![]()
@kikinka774 píše:
@Dahlia0409 při porodu co když to hned pustím a poseru se
Určitě ne, tak rychlé to není a záchod budeš mít kousek, nemusíš se bát ![]()
Kontrakce verzus stolice/křeče…žůžo. není to nic strašného. Někoho to nakopne a manto rychle za sebou někomu to nepomůže
Tenkrát se mě ptala, jestli chci, že jak budu cítit, že stačí, tak to zastaví, že mi nemusí dát plnou dávku. Tak jsem za chvíli říkala, že asi stačí a ona se smála, že sotva začala ![]()
@Anonymní píše:
Kontrakce verzus stolice/křeče…žůžo. není to nic strašného. Někoho to nakopne a manto rychle za sebou někomu to nepomůže
Já do toho šla, že buď to pomůže líp rozjet porod, nebo že minimálně pak při porodu nepůjde ven nic jiného, než dítě ![]()
Není to nic bolestivého, spíš je nepříjemný při silných konstrukcích
sestřička říkala, at dám aspoň 10 minut a já se tak soustředila na kontrakce, že když pak přišla, zda vše ok a zda jsem byla na WC, tak jsem ani netušila, že je to skoro půl hodiny ![]()
@Petule030 píše:
Je to nepříjemné, jak ti do konečníku lijí vodu. Nejradši bys hned utíkala na wc, jako s průjmem, ale bylo mi řečeno, ať zkusím 10min vydržet. A to byly křeče v břiše hrozné, jako při střevní chřipce. Za mě to bylo horší, než porodní kontrakce.
Presne tak, ja tyhle strevni virozy hodne blbe nesu a klystyr ma na me podobny ucinek.
Pri porodech jsem ho odmitla, staci ze mi je blbe z porodu a jeste k tomu tohle, fuj.
Nebolí to, trochu to zahřeje střeva (sestra mi dávala teplou vodu) a pak sem letěla na záchod
u posledního porodu sem ho nestihla a taky se nic nestalo, porodila sem i bez nej a bez nehody
ale musím říct, ze moje tělo se vždycky před porodem vyčistilo samo, už den před porodem sem vždycky behala na záchod ![]()