Klistýr před porodem

vodnarka2013
21.6.17 09:41

Klistýr před porodem

Ženy je klystyr před porodem potřeba? Mam možnost ho odmítnout… na velké sem byla… co myslíte? Jaký mate na to názor? U prvního porodu sem se vyprazdnila samovolně… teď sem dostala vyvolavacku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
21.6.17 09:44

@vodnarka2013 za mě bych klistýr dala, zdánlivě to spolu nesouvisí, ale docela pomáhá rozjet porod. Jak se to tam všechno rozhýbe… opravdu. Navíc i když se vyprázdníš samovolně, stejně s miminkem vytlačíš i hnědé embéčko, po klistýru by se to stát nemělo, nebo jen pár kapek.
U prvního jsem si ho udělala sama doma a porod to rozjelo jako blázen, u druhého jsem si ho udělala též doma a pak jsem jela na vyvolávačku. Za dvě hoďky bylo odbyto. Nebála bych se toho, nic to není, fakt :palec:
A ještě jeden bonus, jít po porodu na velkou je tryzna. Po klistýru nebudeš muset na velkou tak dva dny a to se počítá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.6.17 09:47

@vodnarka2013 taky mi to pomohlo rozjet porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.17 09:47

Tak já jsem odmítla při obou porodech, zaprvé jsem předtím byla vždy několikrát na velké a zadruhé mi prostě ta představa nebyla příjemná. Ani jednou ze mě při tlačení nevyšlo nic jiného, než miminko a oba porody i tak byly rychlé a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.6.17 09:48

Ja jsem rozhodne pro klistýr. Uvolní, prohreje a dovyprazdni. U druhého jsem ho nestihla a bylo to dost nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.17 09:53

Ziju v Nemecku a kdyz jsem se v porodnici zeptala na klystyr, bylo mi receno, ze uz se to daaaaaavno nedela a pripadala jsem si zase jednou jako holka z vychodniho bloku :) Potreba nebyl. Ridila bych se intuici.

• Citovat
  • Upravit
106
21.6.17 09:58

Měla jsem křížové bolesti a při představě, že se chvíli nemůžu hýbat byla šílená, tak jsem řekla že teď ne. Pak když jsem řekla " tak kdy bude ten klistýr?!" Tak mi řekla že není už čas a to jsem ho tlačila přesně 4 h a 45min. A nic nevylezlo. Přítel říkal, že se těšil že si aspoň prdnu :D A nic. Určitě bych do něho šla, pokud nejsou křížové bolesti. To je pak jiná, když jsou. To jste rády že jste. :D Aspoň budeš v klidu tlačit a nebudeš se bát ze něco vyleze. A když odmítneš, tak nebudeš prvni ani poslední. Myslím si, že jsou na to zvyklí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
21.6.17 09:59

Já se na klistýr těším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
21.6.17 10:03

Já nestihla ani u jednoho a byla bych za to ráda, u prvního nevím, ale u druhého vím že 100% vylezlo i to co nemělo a i přes rozjetý porod jsem si to uvědomovala a vadilo mi to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.6.17 10:07

Já bez klistýru rodit nebudu - to jsou kecy že nejdou žadne ho… z Vás, to jen to porodky ihned likvidujou, já takových porodů viděla :D já bych prostě bez něj ani ránu, nemusí se stihnout nic, ale klistýr se stihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
21.6.17 10:15

U prvního mi to porod rozjelo, u druhého se nedělo nic, ale pro klystýr jsem tak či tak. ;) Pro lepší pocit, že z tebe nevyleze víc, než miminko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
21.6.17 10:19

Taky mi dělali klystýr a kdybych šla rodit znovu nechala bych si zas…měla sem krizové bolesti a vůbec mi to nedělalo problém…lepší než aby ze mě vylezlo co nema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
21.6.17 10:21

Za mě taky ano a i když všichni říkají že ti to je u porodu jedno tak věř že není… Já si spíš nedokážu představit že bych ho neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.17 10:22

@Tejule Tak ono záleží, za mě to kecy nejsou, rozhodně bych si toho všimla, všiml by si toho určitě i manžel a PA nic nelikvidovala :mrgreen: Ono totiž z tebe může něco vylézt i po klystýru, jelikož střeva jsou už tak podrážděná ;) Sice to nebude ho*no jako vrata, ale zase to bude tekuté :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.6.17 10:23

Mnoho žen u porodu zvrací a taky se z toho nedělá věda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí