Sterilizace při třetím cs -cena?

86
16.6.17 08:56

Sterilizace pri tretim cs- cena

Ahoj, po druhem cs v roce 2014 mi byla doporucena v pripade dalsiho tehotenstvi tahle moznost. Ale vcera mi kamaradka rikala, ze se to snad zmenilo a uz mi u tretim cs sterilizaci zadarmo neudelaji…je mi 27 let. Podstoupil ste nekdo v blizske dobe podvazani vajecniku pri cs a platil ste za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.6.17 09:13

Ahoj, mě se to bude za pár měsíců týkat a moje lékařka říkala, že je to zdarma.Ale nejsem pro tento zákrok zatím na 100% rozhodnutá. Přijde mi to moc definitivní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
448
16.6.17 09:19

Podstoupila jsem v roce 2015 u tretiho CS. Bylo mi 29. Mela jsem to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
16.6.17 09:19

@B.arbusa.b tk se poptej dle mého to udělají ze zdravotního důvodu ;) já na tom byla v roce 2012, ještě u komise a tam mě řekli že už jsme na to měl nárok po 2 sekci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.6.17 09:21
@Anonymní píše:
Ahoj, mě se to bude za pár měsíců týkat a moje lékařka říkala, že je to zdarma.Ale nejsem pro tento zákrok zatím na 100% rozhodnutá. Přijde mi to moc definitivní :nevim:

A kolik ti je let? Ja budu rodit v prosinci a dost o tom uvazuju…ale zase si rikam ze 27 let je jeste malo…co kdyz treba za 7 let jeste zatouzime po diteti…no nevim, zjistuju info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.6.17 09:23
@Markéta80 píše:
@B.arbusa.b tk se poptej dle mého to udělají ze zdravotního důvodu ;) já na tom byla v roce 2012, ještě u komise a tam mě řekli že už jsme na to měl nárok po 2 sekci ;)

Ja se zeptam na gynde ale nevim jestli me doktorka neodkaze na nemocnici do obdobi kdy me k nim bude pred porodem predavat…a to jeste daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.6.17 09:24

@Lucias241 Dekuju☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5043
16.6.17 09:25

Mně to udělali v Podolí na přání po druhé sekci a neplatila jsem nic. Po dvou sekcích už je to zdravotní indikace. Definitivní to je, ale záleží na věku. Před 30 bych do toho nešla, nikdy nevíš, jak se život vyvrbi. Pro mě to byla v 35 se dvěma malými dětmi jasná volba. Nyní s odstupem 3 let rozhodně nelituji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
16.6.17 09:45

@B.arbusa.b poptej se u své a pak bych se ptala tam kde budeš rodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.6.17 14:20

Po 2 sekcích už je k tomu zdravotní indikace a je to zdarma bez ohledu na věk. Mě se v 27 týkala ta druhá sekce a ačkoliv jsem o tom chvíli uvažovala, tak jsem do toho nešla. V tomhle věku fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
369
16.6.17 18:03

Zjišťovala jsem před pár týdny pro známou - sterilizaci se zdravotních důvodů už teď dělají vyjímečně a samotný opakovaný CS pro to není důvodem. Musí k tomu být nějaká zdravotní komplikace, která by matku při dalším těhotenství ohrožovala na životě. A pokud by už to udělali ze zdravotních důvodů zdarma, tak už ZP nikdy nepřispěje na případné umělé oplodnění v budoucnu. Další novinkou je, že to už nechtějí dělat při porodu, ale až dodatečně po šestinedělí (je to spolehlivější, docházelo ke zhojení a nechtěným těhotenstvím). Ovšem pro sterilizaci se teď může rozhodnout každá žena, která si to důkladně rozmyslí a zaplatí - asi 14 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí