Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já teda byla za něj ráda. Po klystyru se mi porod krásně rozjel a šla jsem za chvilku na sál. Navíc i když jsem doma byla celou noc na wc, přesto toho bylo pořád dost co ze mě vyšlo
U druhého dítěte do něj půjdu zas.
Za mě taky ano, ted jsem měla šílené křížové bolesti a po klistýru se to rozjelo, že se hned šlo tlačit.
3 porody, vzdy jsem mela doma yal gel predepsany od dr. Tu jejich variantu v porodnici jsem nechtela.
Na prijmu jsem jen, ze neni treba, on uz by se stejne ani nestihl
. U druheho a ttetiho se nestihl prijem, slo se hned rodit az pak vyplnovali papiry.
Já se klistýru bála víc jak porodu a nakonec to vůbec nic nebylo a byla jsem šťastná jak jsem si parádně došla na záchod po X měsících ![]()
Neměla jsem (nikdo mi ho ani nenabízel) a žádný problém to nebyl. Porodní asistentka naopak říkala, že mnohem radši setře jednu „věc“ než když po klystýru pořád mění podložky.
Já jsem pro klistýr. Vždyť to ničemu nevadí a alespoň se nepo…
Já myslím, že to je zase nějaky boj, rozmar dnešní doby - ve stylu co nabíne lékař, nebo co je normální, tak je špatně
a doktor google mi poradí líp. ![]()
Vzdycky jsem se klystyru bala. Vic nez porodu. U prvniho se nestihl- akutni cisar. Takze jsem hned druhy den musela na velkou. A s rozrezanym bricjem fakt nic moc. U druheho jsem se tesila a je to vlastne prijemne. Procedura je mirne „nechutna“, nimene po porodu te cizi zenska omyva vsude mozne takze je to jedno ja doplrucuji.
Ja sla vyvolavat, chtela sem klystyr a neudelali ho, verim, ze to hodne prispelo ke dlouhemu neprijemnemu porodu a nakonec akutni CS. Pokud budu mit nekdy druhe, tak si klystyr udelam klidne sama, pokud ne oni v porodnici ![]()
Já jsem přijela v obou případech do porodnice s už dost rozjetým porodem, takže se klystýr nestihl, ani kdybych chtěla. Jakože jsem stejně nechtěla.
Taky jsme klystyr nestihli, že by mi to nějak extra vadilo, určitě ne. Mám pocit, že ho*no proběhlo, ale nikdo to nekomentoval a já v tu chvíli byla tak bolavá a hotová, že tohle mi bylo jedno.
Mám doma yal gel a mám ho sbalený do porodnice, jen teď přemýšlím jestli to neudělat ještě v klidu doma než vyjedeme - pokud bude samozřejmě čas
(Nerada chodím na záchod jinde než doma, ikdyž až začnu rodit tak mi to asi bude jedno
) Nebo to radši nechat až do porodnice? Co myslíte?
@Anonymní píše:
Mám doma yal gel a mám ho sbalený do porodnice, jen teď přemýšlím jestli to neudělat ještě v klidu doma než vyjedeme - pokud bude samozřejmě čas(Nerada chodím na záchod jinde než doma, ikdyž až začnu rodit tak mi to asi bude jedno
) Nebo to radši nechat až do porodnice? Co myslíte?
Neměla jsem klystyr ani doma, ani v porodnici. Vyprazdnila jsem se před porodem doma, samo tělo se vyčistilo..
Jinak bych to udělala doma, dokud jsou ty kontrakce slabé. Neumím si představit jít ještě srajdit v křečích.
Taky jsem neměla klystýr. Sama jsem se vyprázdnila a při porodu žádná nehoda nebyla. (Nebylo to úplné chtěné, jen se prostě nestihl), ale u nás je i možnost ho odmítnout. A naopak - moje kamarádka klystýr měla a stejně něco ještě bylo. On klystýr je i od toho, že porod rozjede. Na nehody jsou všichni zvyklí a nikdo to neřeší.
Jinak byt tebou to prokonzultuju na gynde nebo v porodnici, abys to nedelala zbytecne brzo nebo pozde.