Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj nejstarší syn je tedy osmiletý, měří 142 cm a teď nedávno jsem si právě všimla, že má větší bříško, zvážila ho a opravdu, přibral o dvě kg (33kg) a že on nadváhu nemá, ale toto jsem poznala hned. Takže jsem mu přidala víc zeleniny k jídlu, nechávám ho déle běhat venku a hlavně jsem mu omezila tláskací večeře. On se schopný si po večeři přidat ještě další jídlo. Takže to jsem zatrhla. Však s ním žiješ, tak asi tušíš, kde je špatný stravovací návyk. Často jde jenom o to změnit nějakou drobnost, přidat pohyb.
@Lama Lama prosim Te, kolik by mel važit kluk 160cm?
nějak v tech tabulkach neumim čist ![]()
@Kralikcek píše:
@Lama Lama prosim Te, kolik by mel važit kluk 160cm?nějak v tech tabulkach neumim čist
Záleží na věku. To bmi se u dětí vztahuje ještě k veku
Mám tedy dceru, ale přesně stejně starou a vysokou jako Tvůj syn
Tedy 6 a tři čtvrtě roku, 128cm a 25 kilo. Oproti sestře je celkem ramenatá a dobře stavěná ![]()
@Lama Lama píše:
Záleží na věku. To bmi se u dětí vztahuje ještě k veku
10let, děkuju ![]()
Dcera, téměř 6 let, měří cca 120 cm a váží 21 kg. Syn zakladatelky má zaděláno na veškeré možné civilizační choroby. Řekla bych, že si dobrovolně zabíjíš dítě.
Náš kluje je starší, ale myslím, že pak u dětí věk moc roli nehraje spíš poměr výška váha a při výšce 139 cm, měl 40 kg a to už mu doktorka napsala do karty nádváha, tak jsme omezili večerní různé věci a torhcu víc pohybu..
Děšti okolo - 10 let většinou mají co jsem se tak ptala, výška a pod výškou váhu ne nad výšku..
Takže většinou 140 cm děti mají okolo 30-38 kg..
takže osobní názor je, že má víc kg jak by měl mít
Příspěvek upraven 09.08.19 v 18:10
@Kralikcek píše:
10let, děkuju
37-50 Kg, aby se vešel mezi 5-85.percentil
Tak my taky řešíme extrém…dcera 4 roky-25 kg, syn 2 roky-17 kg. Pro zajímavost foto- krajní děti moje, věk dětí 4-4-2.
@Keyllah 20 kg a 106 cm
to mi přijde celkem dost. Syn mel na 3 lete prohlídce 105 cm a 15 kg a je úplně akorát. S téměř 20 kg na tu výšku, nevím jak by vypadal ![]()
@Martia007 píše:
Tak my taky řešíme extrém…dcera 4 roky-25 kg, syn 2 roky-17 kg. Pro zajímavost foto- krajní děti moje, věk dětí 4-4-2.
Kolik měří dcera? je vysoká hodně dle fotky
@Martia007 píše:
No tak vždy záleží na výšce. Pupky Maj oba. Otázka, jestli jen vystrceny, nebo spekaty.
@Lama Lama píše:
No tak vždy záleží na výšce. Pupky Maj oba. Otázka, jestli jen vystrceny, nebo spekaty.
Už ti někdo řekl, že urážet cizí děti je vrcholem nevychovanosti? Říct mi do očí, že mé děti mají špekatý pupky, tak dostaneš jednu mezi oči. A nesváděj to na to, že se @Martia007 zeptala, tak jen říkáš svůj názor. Dá se to totiž i slušně.
@unuděná píše:
Už ti někdo řekl, že urážet cizí děti je vrcholem nevychovanosti? Říct mi do očí, že mé děti mají špekatý pupky, tak dostaneš jednu mezi oči. A nesváděj to na to, že se @Martia007 zeptala, tak jen říkáš svůj názor. Dá se to totiž i slušně.
Aha, tak já v tom nejsem tak outlocitná. Pupky řikam běžně. Že má špeky jsem neřekla.
@unuděná píše:
Za to vyjadřovat jiný názor skrze výhrůžky fyzickým násilím, hmm, tak to je vrchol inteligence.