Kluk 6,5 let váha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101679
9.8.19 10:44
@unuděná píše:
Promiň, ale je celkem dost rozdíl napsat „ano, děti na fotce mají pár kilo navíc“ a „pupky mají oba, otázka je, zda jen vystrčený, nebo špeky“ :mrgreen: Na mě to působí dost hanlivě a zatímco o konstruktivní kritiku bych stála, tak o něco takového ne :nevim: Ale už jsme si to s lamou vyřídily :mavam:

Ale, to je konstruktivni kritika, pupky prostě maji, a fakt nevidim duvod proc to balit do maslicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
9.8.19 10:48
@Anonymní píše:
Maminky kolik váží vaši 6,5 letí kluci? Přestěhovali jsme se a změnili doktorku, byli jsme teď u ní poprvé. Prošla si kartu a ptá se mě, jestli nějak řešíme synovu obezitu. Předchozí doktorka vůbec nic neřešila a mě to taky nenapadlo, že by měl být obézní. Jo jasně, je to kus chlapa, oproti vrstevníkům větší, ale obézní? Měří 128 cm a váží 37 kg

Syn má 127 cm a váží 20 kg. Ale asi bude úplně druhý extrém než tvůj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.19 11:22

Tady zakladatelka
Chvilku mi trvalo, než jsem sehnala někoho, kdo mi upraví fotku, protože já své děti nikam na internet dávat nechci. Asi máte pravdu, že by to to chtělo, aby něco zhubnul. Já si prostě říkala, že bude jen kus chlapa po svém bio otci, která měří skoro 2 metry a je to taková ta typická korba. Ale když čtu ty míry tady je vidím, že není jen vysoký, ale i že by měl asi nějaké to kilo shodit.
Máte někdo skušenost jak tohle probíhá? Napíše mi doktorka nějakou dietu? Já si to uplně nedovedu představit. jsme zvyklí doma jíst všechno, já nikdy dietu držet nepotřebovala. Nebo se jezdí stále do lázní (pamatuju si, že jedna spolužačka na základce takhle byla ale nemyslím si že by ji to teda nějak pomohlo. Ona proti němu fakt ale byla metráček)

• Citovat
  • Upravit
81479
9.8.19 11:32
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka
Chvilku mi trvalo, než jsem sehnala někoho, kdo mi upraví fotku, protože já své děti nikam na internet dávat nechci. Asi máte pravdu, že by to to chtělo, aby něco zhubnul. Já si prostě říkala, že bude jen kus chlapa po svém bio otci, která měří skoro 2 metry a je to taková ta typická korba. Ale když čtu ty míry tady je vidím, že není jen vysoký, ale i že by měl asi nějaké to kilo shodit.
Máte někdo skušenost jak tohle probíhá? Napíše mi doktorka nějakou dietu? Já si to uplně nedovedu představit. jsme zvyklí doma jíst všechno, já nikdy dietu držet nepotřebovala. Nebo se jezdí stále do lázní (pamatuju si, že jedna spolužačka na základce takhle byla ale nemyslím si že by ji to teda nějak pomohlo. Ona proti němu fakt ale byla metráček)

S toudle váhou už to je na obezitologa. Takže sehnat žádanku a objednat se.
Zatím bych začala sama - Stopnout jakékoli sladké pití. Dítě jíst 5× denně, zařadit více zeleniny ovoce, zkrouhnout sladkosti, smažené. Zkontrolovat složení svačin. A hlavně zvýšit pohyb. Denně chůze - do školy, ze školy pěšky, zajít na nákup, přidat nějaký pohybový kroužek, o víkendu kolo, turistika, běžky, pobyt venku, hry… Musí změnit životní styl celá rodina, je to hlavně o výchově, ne o nějakých dietách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
9.8.19 11:32

Zakladatelko, v tomto věku, si myslím, že se vyloženě žádná dieta účelně nedrží. Pokud si nejsi jista, co vše za den do sebe dostane, zkus si to chvíli psát a to včetně pití.

Jinak základ je odebrat takové ty potraviny, jako chipsy, čokolády, bonbony. Přidat na zelenině a všeobecně dodržovat rozumné množství. A více pohybu. Nevím, nepsala jsi, jak tráví volný čas, ale to bych zaměřila na nějaký sport a to i ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16205
9.8.19 11:39

Takhle to měla známá, pořád že prý jen kus chlapa. Pak mu musela kupovat větší (delší) kalhoty a zkracovat, aby mu to bylo v pase, ale pořád to bylo jen „oni to teď šijou všechno na hubeňoury“. Potom se podívala na fotku z 1. třídy, kde to byl dejme tomu ten „kus chlapa“, no a pak ze 3. třídy, kde už viděla dítě s poměrně velkou nadváhou. Celé ty tři roky (1.-3.třída) tvrdila, jak syn nejí skoro žádné sladké, ale jako sladkost nebrala třeba croissant nebo šáteček k svačině, sladké jogurty nebo různé dezerty tvářící se jako zdravý mléčný výrobek, dokonce ani nutellu k snídani (protože je to přeci jen lžička rozetřená po rohlíku), a jako sladkost nebrala ani šťávu a džusy - stále tvrdila, že její syn má maximálně 5 gumových medvídků párkrát týdně k svačině a jinak sladké nejí. Když u výživové poradkyně předala reálný jídelníček, tak jí ta poradkyně nabrala dva hrnky cukru a ukázala jí, že tohle do sebe za týden dostal její syn jen v tom, co ona nepovažuje vyloženě za sladkosti.
U mojí neteře ve škole teď koncem školního roku frčely takové kulaté žetonky s filmem Jak vycvičit draka, neteř byla zklamaná, že jich má jen 5, tak jsem se ptala ségry, kde se to kupuje. A ono je to v sušenkách a čokoládových croissantech od nějaké firmy - v každém balení jen jedno to kolečko. A jsou děti, které jich nasbíraly za pár týdnů třeba 50ks i víc, tzn. každý den musely mít alespoň jednu tuhle sladkou věc. A jejich rodiče pak řeknou „oni sladké skoro nejedí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.19 11:59
@j.a.n.i1 píše:
Ale, to je konstruktivni kritika, pupky prostě maji, a fakt nevidim duvod proc to balit do maslicek.

Když nevidíš, tak nevidíš. Já považuju za slušnost sdělovat takhle citlivé informace (pokud je vůbec sdělovat) nějakým slušnějším a empatičtějším způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.19 12:04
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka

Zakladatelko, jak píší ostatní, zatím bych úplně zrušila sladké pití a dobrůtky (nejen sušenky a bonbony, ale i chipsy, sladké jogurty, zmrzlinu atd)-maximálně ponechala sladkou snídani. Přidej mu pohyb - jestli nechodí na nějaký kroužek, určitě ať od září začne. Jestli to dobře chápu, půjde teď do školy, což většinou pomůže dětem trochu zhubnout (víc stresů, povinností, méně času na mlsání). Budou-li mít možnost kroužků v družině, dej mu ho klidně na 4 odpoledne. Dbej na zdravé svačiny a večeři pak připravuj s rozmyslem. Hutnou polévku, třeba luštěninové jsou super a lehčí druhé jídlo, ne knedlíky a těstoviny. A pak už nic nemlsat! Ještě pořád máš jeho stravu hodně ve své režii, tak ho nauč zdravým stravovacím návykům. Mimochodem, nechceš nám napsat přibližný jídelníček? Celkem by mě to zajímalo a třeba se povede mu jen nějakou drobnou úpravou pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.19 12:04

Zakladatelko, i když pojede do lázní, tak to rozhodně není konečné řešení. Od nás ze školy bylo v lázni několik dětí a doma do toho zase spadly. V lázních jde hubnutí nastartovat, ale pokračovat se musí doma.
Navštívila bych obezitologa.
Co jsem pochopila, tak u dětí není vyloženě hubnoucí dieta, ale spíš jde o to, aby dítě dál nepribiralo a postupně se vytáhne.

• Citovat
  • Upravit
53190
9.8.19 12:05

@zrcadlo Ani mi nemluv, Chipicao je moje noční můra!! Naštěstí teď přes prázdniny polevil vliv kolektivu. Ale děsím se, co přijde příště :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.19 12:10

Problém hlavně je, že ty nejsi zvyklá řešit, co jíš. Bohužel, jsou lidi a lidi. Já jsem také ve skupině lidí, kteří prostě od určitého věku nemůžou zfutrovat, na co přijdou a musím nad jídlem přemýšlet, takže mi nedělá problém to učit i děti. Ty, pokud jsi ten typ, co si klidně dá guláš s deseti, spláchne to pivem a zají větrníkem a pořád máš 50kg i s postelí, tak se to budeš muset naučit v rámci zdraví svého syna. Prospěje to i tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.19 12:57

Co vidím, hodně záleží na pití. Starší syn pije vodu. Mladší syn byl jako mladší velice často nemocný, takže pije vodu se šťávou, protože jinak nepil. Mladší syn je těžší než býval starší v jeho věku a to má víc pohybu a proti staršímu je menší. Jídelníček mají stejný a jediný rozdíl je v tom pití.
Takže jako první bych dávala pít vodu. Bude od září ve škole? Zkuste spolu vymyslet zdravé svačiny. Pozor, děti často svačiny mění, když jim nechutnají.

• Citovat
  • Upravit
32912
9.8.19 13:03
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka

Já to teď řeším u staršího. V 9 letech měl 140 cm a 45 kg. Jdeme na endokrinologii a potom na obezitologii. U nás je potíž, že hodně věcí nejí. Má určité poruchy, možná to souvisí i s tím. Uvidíme. Teď se snažím korigovat jídelníček, ponoukat k pohybu..
Jinak mladší syn na 7 lete prohlídce měl 128 cm a 31 kg. Ten je ok. Jí všechno, pohyb má rád, dělá atletiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
9.8.19 14:13

@unuděná @Lama Lama já ani neřešila váhu, jako výšku…proto ta fotka. Obě moje děti jsou rozené v termínu, obě přes 4kg (porodní váha), 53,54 cm. Od mala jsou oba mimo tabulky, jak výškou, tak váhou, kojené. Manžel 196 cm, já 170 cm ( můj děda 2 m). Jíme celkem zdravě, pijeme vodu a neslazené čaje, peču pečivo z žitné a špaldy, jíme hodně maso a zeleninu, samo občas nějaká sladkost, ale ne denně. Já jsem vrcholově sportovala, atletika a kickbox, teď cvičím doma a chodím běhat, takže nadváhu nemám. Děti vedeme ke sportu, každý den dlouhá procházka se psem, kolo, trampolína, plavání, jsme vlastně téměř celý den venku. V zimě denně lyže ( bydlíme na horách). Doktorka říkala, že váha je k výšce v pořádku, i doktor ( dětský doktor i mého muže) před ní, co šel do důchodu, řekl, že děti budou vysoké po otci. Jen prostě všude vyčnívají…vrstevníci jsou o hlavu menší :)

Pro zakladatelku
Určitě bych řešila úpravu stravy (po konzultaci s doktorem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.19 14:23

@Martia007 Tak to vítej na palubě, já 183cm, manžel 190cm a obě děti od malička vypadají o rok, dva starší ;) Syn nastupoval do školy čerstvě šestiletý a je třetí nejvyšší ve třídě :mrgreen: Dnes má přesně 7 let a 140cm. Dcera o 3 roky mladší je taky nejvyšší ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí