Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, jak řešíte prázdniny svých synů u babiček, tetiček nebo letních táborech? Mám syna 7 let a poprvé jede na tábor na 14 dnů do přírody, jsem z toho taková nesvá.
Byli jsme uvolňovat předkožku na pinďovi v únoru a pořád to není úplně dokonalé.
Syn si sám odmítá přetahovat, takže mu to dělám sama pečlivě jak nám ukázala doktorka, máme jít za půl roku na kontrolu, což bude v srpnu a syn odjíždí v neděli 12.7. takže se vrátí koncem července a když se to zanedbá už mu to asi nestihnu uvolnit nějak.
Jak to maminky řešíte? Mám požádat vedoucí, jestli by mu to přetahovala? Ale i tak mám obavy, že to odflákne, zapomene…
Nerada bych musela zbytek prázdnin lítat po doktorech, že nepřetáhneme pindíka.
No vedoucí to fakt dělat nebudou. Prostě mu to musíš vysvětlit.
Proboha, to bys synovi udělala, aby na něj sahala jiná osoba, v tak osobní věci? U lékaře to prostě vysvětli, že byl syn mimo domov a myslím že je velký na to, aby si uvědomil, co má sám za povinnost dělat. Ovšem na táboře určitě dodržovat nebude…pochopitelně, kamarádi, cizí prostředí, společně sprchy
Mlady to bude muset zvladnout sam. Uz to neni zadne mimino. Tychle chlapke zalezitosti si musi zaopatrit sam, jestli nechce mit bolesti nebo potize.
Takze mu to vysvetli, proskol a je.
Vedoucí mu to fakt přetahovat nebudou. Ještě by je někdo narkl že sexuálního obtěžování. Já bych tedy tak malé dítě ani na tábor neposlala.
V žádném případě ho neztrapňuj a nežádej o to vedoucí
V době, kdy se vysvětluje dětem, jak je důležité umět si ochránit svou osobní zónu, umět říct ne, nikde se neobnažovat apod, tak ty bys z jeho pindíka udělala věc veřejnou? To nemyslíš vážně, že ne???
Delam vedouci na tabore. Kdyby tohle vyzadovala maminka, tak reknu, ze jeji dite na tabor nebereme, jestli bude mit takove pozadavky.
U majitelky agentury bych si to obhajila.
Zajisti si, aby tve dite bylo sobestacnejsi.
Z pozice vedoucí bych si asi myslela že si ze mě děláš srandu, tohle nemůžeš chtít. Vzpomeň si na situaci kdy uca dohlížela!!! na kluky ve sprše a jak to pak vygradovalo. Jako matka 6 kluka co si to sám nepretahuje tak taky Teda zírám.
Byl to jen nápad, je mi jasné, že to nebude jako doma. Takže vedoucí nepřichází v úvahu, to nemám ani zkoušet. Syn si to nechce sám dělat, byli s tím problémy a zřejmě si to pořád pamatuje jak ho to bolelo. Myslíte, že se to za 14 dní na táboře zvrtne a bude to tam, kde to bylo? Jsem bezradná, proto zkouším tady získat názory jiných maminek, co řešili podobné problémy. Synek zase nemá problémy se stydlivostí, ale je fakt, že v dnešní době by mě vedoucí poslali…
@Kikiva poraď se s lékařem, jestli za 14 dní se to nějak hodně ovlivní.
@Kikiva mě napadlo zkusit požádat zdravotníka, ten by měl být na každém táboře.
@pannda píše:
Proboha, to bys synovi udělala, aby na něj sahala jiná osoba, v tak osobní věci? U lékaře to prostě vysvětli, že byl syn mimo domov a myslím že je velký na to, aby si uvědomil, co má sám za povinnost dělat. Ovšem na táboře určitě dodržovat nebude…pochopitelně, kamarádi, cizí prostředí, společně sprchy
Nebo taky žádné sprchy…
@tezi píše:
@Kikiva mě napadlo zkusit požádat zdravotníka, ten by měl být na každém táboře.
Ani zdravotník by to neměl dělat, já bych to rozhodně nedělala.