Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak v Krči měli jednu přípravnu a pak x porodních boxů. Kdyby byly na přípravě třeba 2 rodičky, tak by ho tam prý nepustili ani, ale takhle jsem tam byla sama, tak tam mohl. Stejně si nedovedu představit, že by tam byly 2 ženský, byl tam jenom jeden hajzlík, zato asi 3 sprchy ![]()
Klystýr.. no mě řekli, že mám vydržet 15 minut, vydržela jsem 5 a pak letěla
Přítel se zrovna převlíkal, takže to naštěstí nestihl, lítalo to o 106, ale pak, asi za půl hodiny to na mě přišlo znova, už to bylo teda „menšího ražení“, ale slyšet to stejně bylo, ale mě tak zaměstnávaly kontrakce, že mi to bylo jedno, stejně jsem pak rodila císařem, takže klystýr byl zbytečnej.. ![]()
Tak zmena,prej u toho pritel nebyl,sel si pro kafe
vubec si to nepamatuju ![]()
jo a taky jsem nakonec rodila cisarem,takze nebylo to treba,ale nevadilo mi to.
Mně dával klystýr sám manžel, než jsme jeli do porodnice
U dalších porodů jsem ho (klystýr) vynechala.
Manzel se mnou byl u porodu,ovsem ne u klystyru,ani pri vyprazdnovani.Ja bych se teda hanbou propadla.Neznamena,ze kdyz spolu jsme,tak ze musi videt a slyset vsechno,hlavne nevim k cemu by mi byl v tehle fazi porodu?Jako ze by me drzel za ruku pri davani klystyru a pak utiral zadek,no nikdy v zivote.
A navic bych se ja sama bala,ze by jsem se mu timhle zhnusila.
Tak mě si vzali na jinou místnost a manžel čekal na pokojíku. Když to do mě sestra dala, tak mi řekla, že musím alespoň 2 minuty vydržet. Já jsem ji okamžitě začala ujišťovat, že to prostě nevydržím a za 5 vteřin sem letěla:-). No a pak mě tam nechala samotnou, takže jsem pořád chodila na střídačku sprcha - záchod alespoň 5×, takže to vůbec neřeš.
Gina108 píše:
Tak v Krči měli jednu přípravnu a pak x porodních boxů. Kdyby byly na přípravě třeba 2 rodičky, tak by ho tam prý nepustili ani, ale takhle jsem tam byla sama, tak tam mohl. Stejně si nedovedu představit, že by tam byly 2 ženský, byl tam jenom jeden hajzlík, zato asi 3 sprchy
u druhýho - během porodu kadilo miminko a ne já
, ale muži to nevadilo ![]()
harpyje píše:Gina108 píše:
Tak v Krči měli jednu přípravnu a pak x porodních boxů. Kdyby byly na přípravě třeba 2 rodičky, tak by ho tam prý nepustili ani, ale takhle jsem tam byla sama, tak tam mohl. Stejně si nedovedu představit, že by tam byly 2 ženský, byl tam jenom jeden hajzlík, zato asi 3 sprchy![]()
taky zat tebe byl ten hajzlík tak malej, že ses bouchla kolenama o zed když sis chtrěla sednout?a dveře nešli zavříž jak to bylo zpuchřelý nebo co? fakt soukromý
muze jsem sebou nebrala, na záchod ho doma tež neberu.
Hehehe, no přesně se mi to teď vybavuje, já na ty hnusné okamžiky z porodu asi zapomněla
Jako ne že bych ho brala na záchod, jsem ten Yal už dávno měla aplikovaný, když přijel, ale PA mi řekla, že mám jako hodinu na to, abych si dala sprchu, vyprázdnila se, tak jsem na té hnusné přípravně musela tu hodinu být a to, že mne třeba podal míč do sprchy, nebo tam prostě byl a povídal si se mnou, to už se hodilo. A stejnak to bylo jen „pro forma“ ten Yal, většinou se tělo před porodem vyprázdní tak nějak samo, což se mi povedlo už doma.
No holky vy mi dáváte
Já u klystýru tehdy přítele měla,nevzpomínám si jestli PA řekla že se má jít projít.Takže viděl když do mě dávala tu hadičku samozřejmě né úplně byla jsme k němu čelem.PA řekla vydržte 5 minut no já letěla hned,přítel tam zůstal,ještě že byl záchod oddělen,no ale slyšel to no.Já mu říkala ať neposlouchá.Bylo to trapný v tu chvíli pro mě,pro něj asi taky neptala jsem se ho.Ale když jsme se bavili nějak o tom průběhu porodu,tak říkal že nejhorší obrázek pro něj byl když jsem byla ve sprše a měla jsem kontrakce,že s klystýrem se to nedalo srovnat.No a jinak toho viděl docela dost i po porodu.A vlastně v den porodu jsme spolu byli 15 měsíců takže jsme se ani tolik neznali a už takový zážitky ![]()
Ahojky já bych ho prostě poslala ven jako zas nemusí vidět všechno že ![]()
U mého klystýru chlop nebyl byl teprv na cestě,ale já s ním telefonovala jak jsem to držela a když už jsem nemohla tak jsem mu řekla zavolám za chvíli už musím ![]()
A jak poznáš že už musíš? No to poznáš neboj
Já to držela tak 3 minuty víc fakt nešlo ( a do toho jsem měla ještě silné kontrakce
)a to sestra říkala aspoň 10minut to víš že jo!
![]()
tak přítele sme s PA poslaly na chodbu na kafe, pak sem mu zavolala, až bylo po všem… taky sem vydržela jen chvilku a pak šla, jenže záchod byl obsazený (PA si to neuvědomila, že tam je záchod se sprchou, kde zrovna manžel sprchoval manželku kvůli bolestem:) ), takže sem tam asi třikrát přešla sem a tam už zoufalá, že to poletí na zem, když PA doběhla, že na to zapomněla a dovedla mě na druhý záchod, který byl vedle jejich místnosti, tak mě slyšely jen všechny PA ![]()
No a nakonec co, i kdyby to viděl, celej porod je z tohoto pohledu daleko větší humáč než klystýr
když je chlap cíťa, tak většinou k tomu porodu ani nejde.
No jo ,to je fakt.Já kdybych tam měla být na místě chlapa tak asi ležím na zemi.Nemám ráda krev,no a vůbec to okolo porodu,ještě že jsem z toho nic neviděla.Mě stačí když to občas vidím v televizi a je mi špatně.
Mně se porod rozbíhal tak,že jsem měla už doma průjem,takže nebyl klystýr potřeba,ale bylo by mi to asi při bolestech jedno.Pak je člověk rád,že tam není sám a na stud není místo.
No asi tak… Když mi drahý popisoval, jak společně s malým kleštěma vytáhli ještě něco (podle popisu to znělo, že se mě snad snažili převrátit naruby nebo co
), tak myslím, že než toto, radši by mě viděl sdět na tom WC. Koneckonců, když jsme spolu ještě chodili, tak jsem měla nějakou střevní potíž a nedoběhla jsem, když byl částečně u toho, bo jsme byli spolu v práci
Žádný rozkladný vliv na náš vztah to nemělo ![]()
OT k tomu porodu v televizi - jsem teď stahovala malému nějaké Krtečky a byl tam díl Krtek a maminka - znáte to? Zaječice tam normálně natvrdo rodí, leží na zádech, heká, normálně je vidět, jak je otevřená (nebo jak to slušně napsat) a lezou jí z tama 3 malí zajíčci
Jsem na to hleděla s otevřenou pusou, i ostatní, kterým jsem to pak ukazovala a vnitřně bojuju s tím, jestli to mám smazat nebo to tam nechat jakožto přirozenou součást života
![]()