Kníže nebo Zeman - kdo je vám sympatičtější?

Alisa25
19.1.13 06:55

kníže x zeman kdo je vám sympatičtější?

Ahoj já v 1. kole volila Roithovou, ta bohužel nepostoupila tak budu volit pana Schwarzenberga přijde mi že má v sobě větší klid a nadhled, svým způsobem mu víc věřím to co říká. Zeman se zas chová jako větší suverén, když dostane záminku k rozpoutání debaty v neprospěch svého konkurenta hned se jí chytí, jako třeba včera v debatě na Primě. Vím že to bylo zřejmě vysloveno v nadneseném významu, ale nelíbila se mi poznámka o zdegenerovanosti šlechtických rodů, sudeťáctví ohánění se důkazy z předchozího televzního sestřihu. Taky nechápu proč spousta lidí tvrdí že kníže neumí česky, když se ale soustředíte na to jak mluví tak česky umí hodně dobře spíš mu to kazí nějaká fyziognomická vada, ale to je každého interní věc jestli si to chce vyřešit nebo ne. Stejně tak by se dalo mluvit o Zemanově lásce k Becherovce, hlavičce na bok atd.
Je docela škoda, že lidi soudí i Schwarzenbergovu manželku, že mluví jen německy. Přitom si myslím, že ve spoustě rodinách se mluví dvojjazyčně aniž by ten druhý měl povinnost se mateřský jazyk země ve které žije učit. Kdo říká, že by se neměla snahu postupně učit. Docela mě překvapilo, že tento názor zastává i naše první dáma, která po rozdělení Československa svým původem taky cizinka ač hovoří stejným jazykem. Já myslím, že je jedno jaké je člověk národnosti, ale nesmírně záleží na tom jaký je charakterově.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3270
19.1.13 07:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.1.13 07:14

Samozřejmě ze knize :lol: neuráží, ma nadhled a ač stary pan tak na fotkách vypadá líp nez veprova hlava s 3 bradamaz Vysočiny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Alisa25
19.1.13 07:19
:kytka:
taky bych to tak viděla.
@Hanka1 píše:
Samozřejmě ze knize :lol: neuráží, ma nadhled a ač stary pan tak na fotkách vypadá líp nez veprova hlava s 3 bradamaz Vysočiny :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
17013
19.1.13 07:23

Nesnáším šišlavého knížete, nemám ráda ani Zemana, ale v tomto porovnání, zlatej Zeman
http://novy.email.cz/…/1_Masar.jpg
http://novy.email.cz/…_zentiva.jpg
 http://novy.email.cz/…vA%C2%A9.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.1.13 07:33

Nemám ráda ani jednoho, ale rozhodně nechci prezidenta, který nikdy nepracoval jako obyčejný člověk, chce ze všech sil podporovat přijetí eura v roce 2015, chce udělit další velkou amnestii a dal by vyznamenání bratrům Mašínům. :zed: To je pro mne fakt lepší varianta Zeman.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
19.1.13 07:35
No Havel prý zase hodně ráčkoval, když nastoupil do funkce. Mě se zas nelíbí ten Zemanův akcent v hlase. Ono zatahovat do volby vadu řeči je trošku nefér, zas tak nesrozumitelně teda nemluví.
@monika32 píše:
Nesnáším šišlavého knížete, nemám ráda ani Zemana, ale v tomto porovnání, zlatej Zeman
http://novy.email.cz/…/1_Masar.jpg
http://novy.email.cz/…_zentiva.jpg
http://novy.email.cz/…vA%C2%A9.jpg
  • Citovat
  • Upravit
4151
19.1.13 07:43

Zeman je arogantni a urazi knizete jak jen muze. a ten mu na to zvysoka kasle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.1.13 07:45

@Alisa25 No promiň, kdyby mluvil ještě o malilinko hůř, tak už by nemluvil vůbec. Je mu rozumět každé desáté slovo, nehledě na to, že český jazyk viděl leda tak z rychlíku. A česká hymna? To je pro něj pojem, který slyšel asi poprvé v životě. Takže u něj by titulky nebyly od věci :mrgreen: :mrgreen: A to jeho věčné chrápání je už poslední kapka, ten usne i na návštěvě u jiného prezidenta. Fakt reprezentativní kousek ČR :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.1.13 07:49
@Oter píše:
Nemám ráda ani jednoho, ale rozhodně nechci prezidenta, který nikdy nepracoval jako obyčejný člověk, chce ze všech sil podporovat přijetí eura v roce 2015, chce udělit další velkou amnestii a dal by vyznamenání bratrům Mašínům. :zed: To je pro mne fakt lepší varianta Zeman.

A ještě je to Kalouskův ocásek. Nechce zrušit anonymní akcie, II pilíř důchodové reformy :zed: :zed: :zed: :zed: senát, atd… A církevní restituce je kapitola sama pro sebe :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
19.1.13 07:51

Ani jeden z kandidatu neni takovy, ze by me posadil na zadek. Nicmene horsi mluva, manzelka cizinka, majetek a slechticky titul pro me nejsou duvody nevolit. Duvodem nevolit je pro me bohata minulost Zemana z doby jeho vladnuti - jeho mafianska politika, bamb. afera, kauza olovo, snaha o zdiskreditovani vnitra a BIS. Nevolim do poslanecke snemovny, takze nevudu volit podle parametru, ktere bych pouzila v takovem pripade. A ac je Zeman inteligentni a skvely recnik, opakovane vystupuje v diskuzich coby arogantni hovado, ktere si pomeruje sve ego ci pindu s Karlem i moderatorem Mensi ostudou v zahranici je pro me unavene pusobici pan nez pan, ktery bude
delat ostudu viz slovensti novinari.

• Citovat
  • Upravit
Alisa25
19.1.13 07:53
Ale s tou vadou řeči se narodil, tu si nevybral. Možná to záleží i na únavě, třeba včera na Primě ze začátku mluvil pěkně, ale ke konci už to bylo horšíJá si nemyslím, že neumí gramatiku, 90% toho problému tvoří ta vada.
@monika32 píše:
@Alisa25 No promiň, kdyby mluvil ještě o malilinko hůř, tak už by nemluvil vůbec. Je mu rozumět každé desáté slovo, nehledě na to, že český jazyk viděl leda tak z rychlíku. A česká hymna? To je pro něj pojem, který slyšel asi poprvé v životě. Takže u něj by titulky nebyly od věci :mrgreen: :mrgreen: A to jeho věčné chrápání je už poslední kapka, ten usne i na návštěvě u jiného prezidenta. Fakt reprezentativní kousek ČR :roll:
  • Citovat
  • Upravit
6594
19.1.13 07:53

Pro mě taky pan kníže, i když jsem v prvním kole volila úplně jinak, je teď z těch dvou nejmenší zlo… i když si myslím, že nám,,obyčejným" lidem je úplně jedno, kdo to bude, i kdyby to byl třeba Kačer Donald :-) Výplaty zůstanou pořád stejné a chleba taky nezlevní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
19.1.13 07:54

@monika32 Kdo tě naočkoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
19.1.13 07:55

@monika32 - mě jen zaráží, jak každý nadává na dnešní vládu (ne každý, ale většina) a pak jdou k volbám a zvolí hlavního představitele ekonomicky nejradikálnější strany TOP09 :zed:

Co se týče té mluvi - nikdo mu to nebere. Naopak mi přijde třeba dobrý, že i když žil tolik let v cizině, že dokáže víceméně plyně hovořit v češtině, ale ty titulky by nebyly na škodu. Ač se snažím sebevíc, tak mu prostě nerozumím víc jak každé druhé slovo. Víc mi vadí ta jeho manželka, že neumí česky, přeci jen i ona budu v případě jeho zvolení reprezentovat naši zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová