Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdo je mi sympatičtější? Ani jeden, ale beru to tak, že nevolíme sympaťáka roku, ale prezidenta. Za mne ani jedna volba není ideální, každý má svá pro a proti. Ale to je normální, jsou to lidi jako my. Nesdílím frenetický a nekritický obdiv některých příznivců K. S. a naopak sdílím výhrady ke způsobu chování M. Z. V tomto směru by měl hodně ubrat ze své ješitnosti a přestat urážet lidi kolem sebe. Stoprocentně nevěřím ani jednomu a osobně si myslím, že ať bude na hradě jeden nebo druhý, časem budeme všichni zírat, co z něj bude padat a jak se bude k různým otázkám stavět. V tomhle jsou jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet. Jak M. Z. tak K. S. jsou pro mne z mnoha důvodů nepřijatelní a z několika důvodů přijatelní. Takže když je dám na misky vah, o malinký kousek u mne převažuje Zeman. Ale stejně už předem vím, že s ním v mnoha věcech souhlasit nebudu a budou mě štvát. Nicméně i přesto mu hlas dám, protože i přes všechny výhrady mi jeho přístup a postoj připadá čitelnější, než přístup K. S. Ale upřímně, mým favoritem byl někdo úplně jiný. I když, pravda, taky to nebylo zcela bez výhrad.
Takže ať vyhraje ten, komu dají lidi víc hlasů, nám obyčejným pěšákům beztak nezbyde nic jiného, než tu svou káru táhnout dál… Co naděláme, když to hodně zjednoduším, tak buď se budeme pět let dívat na prezidenta, kterému budeme mít problém rozumět a budeme trnout, kde na jakém státnickém setkání usne, nebo tam bude samolibý ješitný chlapík, u kterého zase budeme trnout, kdy a kde co plácne, byť to zabalí do svých oblíbených bonmotů. ![]()
Za mě, by byl Zeman ta lepší varianta.Po shlédnutí debat bych řekla, že má větší přehled. Pro mě je důležitý i ten původ. Kníže nemá vůbec páru o normálním životě. Taky žil spoustu let v cizině. V neposlední řadě na něm bylo vidět, jak v průběhu debat byl čím dál víc unavený. No a téma sudety u něj hovoří za vše. Nějak pozapoměl, co dělali sudeťáci čechům po nástupu Hitlera. Už jen v této otázce bylo vidět jestli se cítí být čechem.
@bamba píše:
Za mě, by byl Zeman ta lepší varianta.Po shlédnutí debat bych řekla, že má větší přehled. Pro mě je důležitý i ten původ. Kníže nemá vůbec páru o normálním životě. Taky žil spoustu let v cizině. V neposlední řadě na něm bylo vidět, jak v průběhu debat byl čím dál víc unavený. No a téma sudety u něj hovoří za vše. Nějak pozapoměl, co dělali sudeťáci čechům po nástupu Hitlera. Už jen v této otázce bylo vidět jestli se cítí být čechem.
Oter: Nic z toho, cos napsala, není pravda.
Lidi by si měli konečně uvědomit, jaký má vlastně prezident pravomoci a přestat plácat kraviny o tom, jak Schwarzenberg zvýší daně, zruší dekrety, vrátí majetek sudeťákům, zdraží plenky a zavede euro.
Zeman a jeho kamarádi tuhle zemi rozkradli a pokračujou v tom pořád dál.
Co se týče mluvy a vystupování, kníže působí tisíckrát líp než Zeman.
@Oter Nebude, je těžce nemocná, on to řekl, že bude mimo. Měla autonehodu.
@zelenaprisera píše:
Zeman je arogantni a urazi knizete jak jen muze. a ten mu na to zvysoka kasle
@Lenka002 píše:
@monika32 Kdo tě naočkoval?
Mě nemusí nikdo očkovat, představ si, že já mám hlavu a přemýšlím s ní. a když k smrti nesnáším Kalouska, nikdy nemůžu volit jeho poskoka, byť by byl sebelepší, ale sorry, na tomto kandidátovi se asi najde jen to, že umí těch jazyků, doufám že čestinu do toho nepočítá, ale díky jeho „vadě“ mu nebude stejně v žádném rozumět
Jeho manželka, která by měla být první dáma ČR neumí česky vůbec ![]()
@bamba píše:
Po shlédnutí včerejší debaty jsem se za Zemana styděla, že patří do stejné skupiny savců jako já.
@monika32 Jeho manželka je těžce nemocná a nebyla by ve fci první dámy, kdo naslouchá ten porozumí a ty jsi naočkovaná. Končím ranní rozčilování, jdu plavat.
@Lenka002 - dobrá, v tom se omlouvám, o tom jsem nevěděla.
@Altche - co máš přesně na mysli, že není pravda?
@Oter píše:
@monika32 - mě jen zaráží, jak každý nadává na dnešní vládu (ne každý, ale většina) a pak jdou k volbám a zvolí hlavního představitele ekonomicky nejradikálnější strany TOP09Co se týče té mluvi - nikdo mu to nebere. Naopak mi přijde třeba dobrý, že i když žil tolik let v cizině, že dokáže víceméně plyně hovořit v češtině, ale ty titulky by nebyly na škodu. Ač se snažím sebevíc, tak mu prostě nerozumím víc jak každé druhé slovo. Víc mi vadí ta jeho manželka, že neumí česky, přeci jen i ona budu v případě jeho zvolení reprezentovat naši zem.
A co má jeho minulost, resp. působení v TOP09 společného s prezidentováním? Všichni snad víme jaké pravomoce (ne)má prezident, ne? Proč se toto nepředhazuje Zemanovi ve velkém? Vždyť on tu minulost a styky s mafiánskými páníčky má daleko bohatější.
A co se týče manželky, kolikrát je nutné aby mluvila na veřejnosti v ČR? Stejně jao její muž má reprezentovat a to hlavně ve světě a tam by jí ta čeština byla stejně jaksi k ničemu…
@bamba píše:
Zeman sice nějaký přehled má, nicméně z hlediska historie a literatury má ty svoje znalosti dost pomotané. Je ale fakt, že obyčejného člověka se základní znalostí češtiny a dějepisu jeho povýšené rádoby intelektuální řeči uchvátí.
Příspěvek upraven 19.01.13 v 08:20
Nejsem taky nadšená, jak Zeman zbytečně ryje a ryje…ale nechápu, jak někdo může dát hlas někomu z TOP 09,,, pořád si všichni stěžují, jak je draho a pak jdou a podpoří jednoho z těch, kteří se o to také zasloužili. A ty kecy, jak jsme na tom zle atd…myslím, že kdyby se pořádně dohledlo na ten bordel tady - korupce atd,,, tak by žádné peníze nikdy nechyběly. Nám jen škrtají a sami si odsouhlasí vyšší plat a český národ si chce zvolit jednoho z těchto pánů jako prezidenta - to je dle mého fakt do nebe volající…nechali se lidé ovlivnit řečmi typu, že nás kníže bude lépe reprezentovat atd,,, mně je také sympatičtější jeho stručné vyjadřování, češtinu ani tak neřeším, ale prostě je z TOP 09, je tam Kalousek a takovému člověku já dát hlas nemůžu, nevěřím, že bude nějak extra hájit naše zájmy, Zeman - ať je jaký chce, měl by tam na tom českém hradě v Praze sedět on, kníže ať si sedí na svých hradech…