Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
máte někdo, prosím, nějaký tip na nějakou dobrou knížku o výchově dítěte od narození, kde jsou nějaké dobré rady a tipy.............
Ahoj misičko,
tip na knížku ti nedám, taky žádnou nepoužívám, ale kdykoliv jsem potřebovala něco vědět tak jsem to našla na netu. Internetových stránek je mraky a dozvíš se tam vždycky všechno potřebné. Na většině z nich můžeš kontaktovat i dětského doktora emailem.
Asi jsem moc neporadila, ale to je moje zkušenost.
AHOJ MISICKO, tak me se ji ch seslo hned nekolik, ale asi ta nej Perfektni kniha o matce a diteti, je rozdelena do kapitol: tehotenstvi,pored, PAK PECE O DITE, KTERA JE rozdelena podle veku ditete, zdravi, nemoci, 1.pomoc, pece o dite, vyvoj ditete, ruzne rady, jak davat dite do skolky, format A4, str280. misa
Ahoj mišičko,
knížek jsou mraky. Mně se osvědčila Péče o dítě do 3 let - Petr Karger. Žádná tlustá bichle, je to přehledný, věcný. Stála 149,– Kč. Taky mám Péči o dítě od Josefa Švejcara, taky není špatná, ale na můj vkus a temperament dost obsáhlá a míň přehledná
Když potřebuju něco rychle najít, sáhnu po Kargerovi. Ale knížek je fakt spousta, třeba by ti vyhovovala úplně jiná..
Adka
Ahoj,
já si nemůžu vynachválit Dítě a já od Penelope Leachové. Je to psáno z odborností i zkušenostmi. A je to od narození až do 6 let.
Já souhlasím s Adkou - ten Karger je moc fajn, píše to z pohledu zkušeného pediatra, ale hlavně jsou to zkušenosti z českého zdravotnictví, což mi občas v těch překladech zahraničních knih chybí. V prvních měsících našeho Kuby jsem tam často nahlížela (vývoj, výživa, očkování a spousta informací o dětských nemocech a bolístkách).
Rada bych doporučila ještě jednu knižku, není o „péči“ ale o rozvoji citových, psychomotorických a pohybových schopnosti…
Jmenuje se BYSTRÉ DÍTĚ :KOJENEC jsou tam i perfektní tabukly vývoje´pohybu, řeči, citových reakci…
Taky bych byla pro knížku od českého autora. Třeba Martin Gregora píše dobré knížky.