Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
příští týden jedeme na dovolenou do Zámečku Nový Světlov v Bojkovicích u Uherského Brodu. Jestli tam někdo bydlíte nebo jste tam byli, poraďte prosím zajímavosti a pěkná místa v okolí, která stojí za navštívení, tipy na výlety. Díky moc.
Lendulko, určitě nevynechejte Luhačovice, je tam spousta turistických tras(starý Světlov, Jezírko lásky, pochod kolem Přehrady), v Uh.Brodě je maličký aqapark, ve Zlíně ZOO. Myslím že Luhačovice byste vynechat opravdu neměli. Bydlela jsem tam 25 let a pořád je miluju a moc ráda tam jezdím. Sice už tam jezdí vyhlídkový vláček (což k smrti nesnáším), ale dají se koupit i vyjížďky na koních.
Pokud máte rádi výlety do přírody, tak určitě stojí za to podívat se na Mikulčin vrch a dále na Velký Lopeník. Z Bojkovic je to autem opravdu jen kousek. Na Velkém Lopeníku by měla být dokonce i nová rozhledna a cestou na Mikulčin vrch hned u silnice taky. Velmi malebné je taky okolí Starého Hrozenkova, Žítková a Vápenice. (Ale možná to tak připadá mně, jelikož jsem tam v dětství prožila téměř každé prázdniny).
Nevím odkud do Bojkovic přijedete, ale určitě taky stojí za to navštívit Velehradskou baziliku, archeoskanzen na Modré (hned vedle Velehradu), hrad Buchlov (je z něj krásný rozhled), zámek v Buchlovicích (moc hezký zámek a zámecký park a ve sklepě zámku možnost ochutnávky vína) a taky město Uherské Hradiště. Tahle místa jsou sice z Bojkovic cca 40 - 55 km, ale pokud jste z daleka a hned tak sedo téhle oblasti nedostanete, doporučuji.
A ty Luhačovice nezapomeňte určitě.
tady je foto z oblasti Vápenic - je sice zimní, ale v létě je tam stejně krásně
Jéééé, Lendulko, Tys mi teda zvedla náladu ![]()
Naše rodinka se v únoru z Bojkovic odstěhovala, manžel odtud pochází, já jsem z vesnice vzdálené 3km. Prožila jsem tam 27 let
. Holky už Ti daly tipů dost, tak si to tam užijte, je tam krásná příroda, ikdyž my to v novém bydlišti máme taky hezké, nestěhovali jsme se zase tak daleko, jen k Uh. Hradišti, tu Modrou máme kousek, je tam super skanzen, bývají tam akce, mají i internetovou stránku.
Ale ještě zkusím popřemýšlet, třeba na něco zajímavého přijdu ![]()
Zdraví Helča
Jé, Radino, já jsem taky bydlela v Luhačovicích! 10 let.
Tam úplně vzadu na malinkém sídlišťátku o pěti paneláčcích.
Máme to tam moc rádi a každý rok si děláme do luhaček výlet.
Možná se i známe
. pa M.
Holky, díky moc, těším se tam ještě více. To by mě nenapadlo, že se tahle diskuse tak moc rozjede. Čekala jsem tak jednu odpověď. Když si na něco vzpomenete, napište.
Ještě se chci zeptat, nevíte někdo, jestli přímo v tom zámečku Nový Světlov mají koně a možnosti vyjížděk?
Lendulko,
na Světlově koně vždy bývali, ale nevím, jestli jsou tam pořád, až přijde manžel z práce, tak se ho poptám, ju? Jinak kdyby bylo škaredě, v Uh. Brodě je aquapark Delfín, ale taky nevím, jestli je teď v létě otevřený.
Helča
Lendulko, tak se mi právě podařilo zjistit, že ten člověk, co měl koně na Světlově, je má teď ve vesnici Komňa (poblíž Bojkovic) a tam by to mělo fungovat.
Hezkou dovolenou.
ahoj ahoj, pokud chcete tip aj na vychodni stranu, tak doporucuju hrad Brumov nebo i do Trencina je to kousek.
Ahoj,
z Brodu po novém obchvatu jste v Buchlovicích za 20 minut
je tu nádherně zámek s parkem,Buchlov,Smradavka,Lázně Leopoldov,kousek Modrá Velehrad.
Stačí zadat do vyhledávače a hodí Ti to moře odkazů i s fotkama.