Knížky pro chvíle pohody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
26.2.12 13:41

Knížky pro chvíle pohody

Ahojky. Četli jste někdy knížku která Vás pohltila, nedokázali jste se od ní odtrhnout nebo jí přečetli jedním dechem? Tak přesně takové hledám. Podělte se prosím o názvy. Mám ráda knížky od kterých se nejde otrhnout, které člověka obohatí svým obsahem a zase bych si ráda takovou nejakou přečetla. Děkuji za tipy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.2.12 13:57

Poutník a jeho dva další díly, napsal tuším John Twelve Hawks, to jsem četla fakt s napětím.
Potom knížky od Dana Browna, co napsal Šifru mistra Leonarda, ty se dají číst všechny, mají spád.
Jeden čas mě hodně bavil Mikka Waltari, hlavně Krvavá lázeň a Šťastná hvězda, Egypťan Sinuhet pak na podruhé taky, ale je to trochu volnější čtení a má takový specifický styl.

Mám ráda fantasy a z tý u mě jednoznačně vede Nikdykde od Niela Gaimana, to je naprosto strhující kniha a přitom čtivá i pro někoho, kdo fantasy moc neholduje, přečetl ji jedním dechem i můj muž.
Jinak miluju Terryho Pratchetta, to je teda fantasy humoristická, jeho ironický humor a nadhled je příjemně osvěžující.

Moje stálice je Betty MacDonald, čtu ji průběžně znova a znova, hlavně když potřebuju dodat opitmismus.

Jeden čas mě hodně bavili kočičí detektivky od Lilian Jackson Braun, oddychovka, ale čtivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.2.12 14:00

Šifra mistra Leonarda, Foucaultovo kyvadlo, Ptáci v trní, Jak se zbavit brýlí… ještě? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
26.2.12 14:03

Stephen King - Dlouhý pochod. Pokud ti tedy nevadí hororové knihy. Ale garantuji ti, že se neodtrhneš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.12 14:14

Jiří Hanibal - Král a císař, Henryk Sienkiewicz - Potopa, Tolstoj - Anna Karenina, Mařánek - Rožmberská trilogie

Král a císař a Rožmberská trilogie jsou romány na témata z české historie, takže se tam člověk i něco přínosného dozví :palec:

pak mě ještě baví číst životní příběhy žen, takže třeba: Carolyn Jessopová-Mormonka (utíká s osmi dětmi od mormonů), Barbora Koudelková-Útěk z afrického pekla (češka, žila s nigerijcem, který ji využíval), Ayaan Hirsi Ali-Rebelka (ženská obřízka, postavení ženy v islámu a spol.), Corine Hofmannová-Příběh bílé masajky (odstěhovala se za křovákem do Keni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.2.12 14:29
Jo ten příběh bílé masajky byl super! Je to trochu mimo téma, ale viděla jsi film? Podle mě to úplně zmršili! :cert:
Limutka píše:
Jiří Hanibal - Král a císař, Henryk Sienkiewicz - Potopa, Tolstoj - Anna Karenina, Mařánek - Rožmberská trilogie

Král a císař a Rožmberská trilogie jsou romány na témata z české historie, takže se tam člověk i něco přínosného dozví :palec:

pak mě ještě baví číst životní příběhy žen, takže třeba: Carolyn Jessopová-Mormonka (utíká s osmi dětmi od mormonů), Barbora Koudelková-Útěk z afrického pekla (češka, žila s nigerijcem, který ji využíval), Ayaan Hirsi Ali-Rebelka (ženská obřízka, postavení ženy v islámu a spol.), Corine Hofmannová-Příběh bílé masajky (odstěhovala se za křovákem do Keni)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
26.2.12 14:29

Poslední, co jsem přečetla jedním dechem byla trilogie od Stiega Larsona, Milenium 1-3
Taková trochu oddychovka-Arthur Golden, Gejša.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.12 14:30

momentálně ujíždím na knihách Vlastimla Vondrušky - detektivní příběhy zasazené do středověku- pro televizi udělali jeho Jménem krále, ale kniha je stokrát lepší, filmem jsem byla zklamaná

pak jsem se nemohla odtrhnout od Stiega Larssona - trilogie Milénium - jsou to bichle, začátky jsou těžkopádnější než uvede souvislosti, ale pak to dostane spád a nejde přestat,dokud nezjistíš rozuzlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
26.2.12 14:41

Bílá masajka - od té jsem se také nemohla odtrhnout. Četla jsem i ty další dva díly, ale to už není tak dobré.
A pak Twilight sága - ale četla jsem to dřív, než to šlo do kin. Teď už by mě to asi tolik nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
26.2.12 14:45

Děkuji za tipy. Podívám se a už se těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
26.2.12 14:50

Marcel Pagnol: Jak voní tymián. Ta je úžasná.
Teď dočítám Seznam pana Rosenbluma (Natasha Solomons), výborná, nicméně ono se s dětma moc nedá číst stylem, že se neodtrhnu. :lol:
Pak taky Claude Cueni: Velká hra, Jesse Kellerman: Génius a Hugh Laurie: Obchodník se smrtí.
To jsem četla v poslední době, dál moje pamět nesahá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
26.2.12 15:26

Anna Gavalda píše nádherně čtivě, těžko se mi odtrhávalo i od Svědectví od Stephena Kinga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aromerenet
26.2.12 16:28

Naposledy jsem se nemohla odtrhout od knihy Hypnotizér od Larse Kepplera a úplně boží je Milénium od Stiega Larssona. A moje srdeční záležitost je Řeka Bohů I :srdce:

• Citovat
  • Upravit
389
26.2.12 19:55

Já teď ujíždím na Simoně Monyové! Knižky jsou uzoučký, čtou se hezky a rychle! :palec: Doporučuji!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.2.12 00:08

Tak já moc ráda čtu knížky od Joy Fieldingové, většinou ji zhltnu max. natřikrát :palec:
A trošku mimo téma…tato diskuze zřejmě zabloudila do špatné kategorie, ne ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí