Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
zdravím vás holky,potřebovala bych od vás poradit v ložnici kde spíme já,přítel i prcek máme celoplošný koberec tmavý s barevnými kruhy.je na něm dost vidět drobečků apod.myslíte že by bylo lepší dát světlejší?ale zase aby se rychle neumazal,nebo pvc lino?ale to by asi byla špatná udržba v ložnici?tak ted nevím pro co se rozhodnout tak bych ocenila rady díky.měj te se:)
ja chci vsude lino ale do loznice a pokojicku asi ten koberec pokud nemate zvirata. drobky budou videt porad nekde vic nekdy min staci vyluxovat. ja bych volila bezovo hnedy. svetle.
Já bych dala lino,dneska je na výběr tak pěkných dekorů a vypadá to moc hezky.Se světlým kobercem dobrý zkušenosti nemám,obzvlášť když jsou děti malý ![]()
My máme v ložnici koberec. Taky tam jsou drobky vidět ale to radči víc luxuju. Koberec je teplejší a po ránu je to příjemnější. Koupila bych si nějakej hodně semínkatej aby to nebylo tak vidět. My máme teda červenej.
Za mě jedině koberce. Pokud jde o drobky, doporučuju nějaký béžovo-hnědý melírovaný, je jich mraky na výběr. Každopádně smyčkový a ne střihaný, ten nevydrží, rychle se sešlape. Na lině vadí drobky ještě víc a nezachytává prach, který se pak víří ve vzduchu.
ahoj, my mame v loznici plovouci podlahu, ale kdybych se mela rozhodovat mezi kobercem a linem, tak jsem pro lino ![]()
taky bych dala lino… dnes jsou vážně super dekory a koberec je tak akorát na chytání prachua roztočů
Maximálně nějaký fešný kobereček k posteli a basta ![]()
Ahojky tak mi máme v ložnici a obýváku parkey po předchozím majiteli ale na tom máme ještě koberce.V ostatních místnostech máme silnější lino a je to lepší.Ale malá si hraje hodně na zemi na dece,tak je to od zeme teplejší ten koberec.V ložnici máme světle modrý a v obýváku béžový.
je pravda že koberec prach alespon drží na zemi a dá se vysát,kdežto lino ho rozvýří a za nábytek kdo by pořád lezl a stíral ho ze země každej den. ![]()
Tak ja bych do loznice dala jedine koberec - je to takove utulnejsi a teplejsi. V obyvaku mame parkety, ale i pod sesacku jsem dala koberec - prijdem i to teplejsi a hlavne kdyz jsou male deti - tak proste parkety i lino je studene…
V loznicic a detskych pokojich mame koberec aj sme spokojeni kluci si hodne hraji na zemi tak mylsim, ze to je lepsi. Koberce mame hodne svetle a mame je uz 7 let a v pohode spinave nejsou. Je tedy pravda, ze kluci smi jist jedine v obyvaku nebo jidelne - do pokojiku si jidlo nenosi..
A co se tyce drobku, tak ver ze na parketach, plovouci podlaze ci linu budou videt daleko vice. My jsme doma meli jen koberce a nikdy jsme si nevysimla, ze bychom tam meli drobky ci nejakou spinu a parkety ac luxuji ci zametam denne tak po hodine mam pocit jako, ze jsem nic nedelala ![]()
Tak my máme doma různé krytiny
lino,koberec(v dětském pokoji) a plovoučku a ze všech nejlepší na údržbu je pro mě jednoznačně lino.Plovoučka je pořád upatlaná,je na ní vidět každý otisk prstu,koberec - světlý sice vypadá dobře,ale když ho sjedu vysavačem a jdu to pak vysypat,tak žasnu,v čem si mé děti hrají
Lino vypadá pořád dobře,přejedu vysavačem a je čisto a na omak je teplé,na rozdíl od plovoučky.
V ložnici mám lino a nemůžu si to vynachválit. Sice je pravda,že se mi kolem postele drží chuchvalce prachu, vlasů atd., ale není problém to vysát a vím, že mám čisto…s kobercem si tím nejsem jistá.
Antoa píše:
V ložnici mám lino a nemůžu si to vynachválit. Sice je pravda,že se mi kolem postele drží chuchvalce prachu, vlasů atd., ale není problém to vysát a vím, že mám čisto…s kobercem si tím nejsem jistá.
To je přesné ![]()