Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Čičinko, to že se při větší rychlosti klepe přední nezaaretované kolo není vadou kočárku, ale fyzikální zákon. My to na jané měli taky..pokud rychle jedeš/běžíš, kolečko to prostě nestíhá a začne se klepat ![]()
Já bruslím s Teutonií Spirit S3 a naprosto v pohodě a bez problémů. Zaaretované kolečko je ale samozřejmostí. Jenom poopravím. Teutonie nemá plastová kola, ale komorová gumová kola.Jsou naprosto nehlučná, není třeba nic lepit, ventilek nestávkuje a nic nedofukujete.A obrovská výhoda je, že díky své šířce jsou v podstatě samočistící. Rozhodně bych neměnila. Ale zastánkyně nafukovacích kol by asi měly jiný názor ![]()
ono spis zalezi jak umis bruslit bez kocaru…kdyz umis tak pak uz je jedno jakej mas kocar…s trikolkou sem to teda ani nezkousela ale mela sem juniors (4kolka mensi predni otocny kola) a ted mam mutsy(4 velky nafukovaci kola s kloubem)…oboji bez brzd a na bruslich bez problemu
a sedacku sem otacela nez sem sehnala slunecni clonu…je to otrava to otacet…clona je praktictejsi.
ke speedimu se hrdě hlásím já.. mám dvouleté zkušenosti a jako začátečník na bruslích to bylo právě s ním. hrozně moc mi pomohla ruční brzda na zadní kola. neměla jsem strach zabrzdit..kočár je široký (což někdy může půsbit problémy jinde, já se kousla ve dvořích na bulovce, v drogerii u schlekera..) ale pokytuje mu výbornou stabilitu. přední kolo nevibrovalo nikdy nikdy za dva roky. a že terénních a rychlých jízdy bylo dost, manžel s ním běhá - resp. on neběhá, on zdrhá
ani při bruslení, fakt nikdy. neřekla bych, že je to fyzika (nemůžu si vzpomenout na jediný jev, který by to podpořil). co já vím, právě Jané to dělá dost často-.-
k „nešvarům“ trojkolek - ale obecně všech kočárů s otočnými předními koly- patří občasné zaseknutí při jízdě na/z obrubníku. prostě kolo se nenatočí správně. ale nesmí to být zásek, že se opravdu zastaví, jen je prostě v tu chvíli blbě otočí..při zvednutí kočáru na zadní semusí otočit a pak se dá najet normálně..za pár jízd se člověk naučí, jak to udělat hladce.. stávalo se mi to fakt první dobu, řekla bych, že jen s hlubokáčem..
speedi není úplně do lehu.. teď jsem prohlížela 2010 kol. a přišlo mi jako kdyby byl více do lehu než ten můj.. (2007..) polohování má plynulé na pásek (takže je potřeba trochu cvik a gryf). potah je bezvadný, nikdy jsem ho neprala, jen stírala houbičkou. doporučuju redukční ložku, zvlášť pro malé dítě, ale i pro mazlíka, sedák je tvrdý (zas super pro děti, co prostojí v kočáru x-měsíců, jako to naše..), kočár má širokou sedačku. košík vypadá malinký, ale proto, že na obrázcích je sepnutý zipem. když se rozepne, je to dobrý, navíc se dá vyskládat a sepnout síťkou se stahovákem..boudička je malá, chce to sluneční clonu.. pasují víceméně všechny..
kočár je to jednoduchý. žádný zbytečný plast. sedák se přidělává páskama, není nacvakávací. je přizpůsoběný váze, která je opravdu úžasná (11.5kg váženo mnou se vším všudy, 10.5kg podvozek).
závěrem můžu napsat jenom to, že ač jako maniak přes kočárky
vždycky, když mě popadla touhla měnit, sepsala jsem si svoje požadavky, vlastností speedi/cokoliv nového, zlstala jsem na svém.. te´d ve sklepě čeká na druhé miminko..
ale samozřejmě, jsou to moje požadavky na kočár, každý má jiné.. co vyhovuje 100% mně, nemusí vyhovovat vůbec jinému..
No mně se Speedy právě také líbí. Mrzí mě, že nemá ten oočný sporťák. co ta kola u Teutonky, neojedou se brzy? No gumová se zas můžou píchnout. Známá má Casual a na gumy pěkně nadává, v jednom kuse píchá.
otočení mi nikdy nevadilo a netoužila jsem po něm, ale chápu, že někdo ano..
nicméně, za dva roky jsme píchli speediho jednou.. jenže co člověk čeká, při projetí střepů a ostrých kamenů kolem šípkových keřů?? rozhodně nevím, co čekal můj muž ![]()
nemá známá třeba sjeté gumy? to se pak píchá asi snáz (znám z kola..)
Já jsem s Teutonkou až do teď najezdila několik tisích kilometrů. Zní to hrozivě,ale syn až do roka nespal ve stojícím kočáře, takže jsem v průměru těch deset km za den dala. A to počítám jenom procházky na spaní, ostatní výlety neberu. Měla jsem pocit, že mám ta kola sjetá, že už prostě nevypadají jako nová /no kdo by se divil, že/ a tak jsem se šla informovat do servisu a tam mi bylo řečeno, že moje představa o sjetosi kol je značně nadnesená a i kdybych ta kola sjela, tak tam ještě pořád je třícentimetrová vrstva té tvrdé gumy.Takže Majinko, ta kola jen tak nesjedeš ![]()
Ještě dotaz k Teutonce (k té se momentálně kloním:)) Líbí se mi otočná sedačka, ale bojím se, jestli sporťák není moc úzky. Jak velké děti se vám tam vejdou?? Jo a máte k autosedačce tu bázi nebo isofix do auta?
Kačíku, prosím tě a co šířka sporťáku u teutonky? Není moc úzký?? Toho jediného se teď trochu obávám.
Ahoj, já už vystřídala pěknou řádku kočárků a na brusle mám nakonec X-Lander X-Run, který je prostě dokonalý, maximálně bezpečný a stabilní a přitom lehký na ovládání.
Jinak bruslila jsem i se Speedim a také to bylo fajn, jen mi u Speediho vadí ta sedačka a stříška.
Měla jsem i Buzze s nafukovacím předním kolem a bláhově jsem si myslela, že půjde i na brusle, ale po první procházce v náročnějším terénu jsem zjistila, že aretace předního kola není vůbec bezpečná a kolo se samo uvolňovalo, což by při bruslení ve vyšší rychlosti mohlo mít špatné následky. Takže Buzzík šel hned z domu ![]()
Ale viděla jsem bruslit maminky dokonce i s golfkama ![]()
Co se týče Teutonie Spirit S3, má sice „plastová“ kola, ale není to klasický plast, ale kola jsou plněná vzduchovými bublinkami, takže do terénu a i na brusle je naprosto super! ![]()
![]()
@madamecrazy Ahojky chtěla jsem se zeptat jak moc jsi s tímto kočárkem spokojena? Já mě se x-lander moc líbí
Ahoj, já už X-Run dávno nemám, ale jak je psáno výše, byla jsem s ním moc spokojená!