Kočár i na brusle??

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
8.6.10 23:53

Kočár i na brusle??

Potřebovala bych slyšet názory zkušených, i když se téma sem tam v diskuzích objevuje, tak přece jen. Vybírám kočár pro mimčo, co se má narodit začátkem října. Chci trojkombinaci, s nafukovacími odpruženými koly, ruční brzdou, aby byla vhodná i do terénu a na brusle, lehce manipulovatelná a bezpečná. Chtěla jsem i otočnou sedačku, ale kvůli výběru to asi není podmínkou. Nebo myslíte, že je to dobré?
Jinak podle názorů se mi priority mění. Takže, líbí se mi Queeny speedy (ale nemá otočnou sedačku), pak Casual S4 (nevím, co dvě kola vpředu a bruslení, také je prý poruchový), Jané Slalom reverse (má celkem vše, je ale menší a vzhledově mě tak nezaujal, přijde mi nestabilní), dívala jsem se i na Teutonii spirit S3 (zdá se mi menší a má plastová kola). Každý má asi něco. Každopádně budu ráda za vaše názory.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
8.6.10 23:57

My bruslili s jané slalom pro a bylo to ok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
9.6.10 00:03

Mam trikolku Quinny freestyle, nebruslim, ale parkrat jsem dobihala autobus a predni kolecko se klepalo jak ratlik, takze i kdyz ma vse, co by mel bruslici kocarek mit, tak se s nim neda behat, takze asi ani bruslit. Nevim, jak to maji ostatni trikolky, ale ja bych do toho nesla, protoze volne kolecko muze zpusobit vyklopeni a zaaretovane by bylo na prd.

Takze bych vybirala jen pokud bych mela moznost se s kocarem zkusmo probehnout, abych videla, jak reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
9.6.10 00:10

Majinko - nedávno jsem se dověděla, že se už u kočárků přímo píše, zda jsou vhodné na bruslení nebo nee… takže se dá poradit i s výrobcem / prodejcem.
J8 zatím jezdím s Hartanem, ale je znát, že na tak rychlé otáčení koleček není vyrobený… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.6.10 00:26

jako naprostý začátečník(ale já umím bruslit na běžkách a na ledu, tak technika se nějak zkombinovala .. :mrgreen: ) jsem bruslila se speedim a dobrý..
ale se všemi co jsi vyjmenovala vím, že někdo bruslil a spokojený byl..

pak jsme ale přesedlali na croozera a to se mi zdá daleko lepší a bezpečnější..

ta brzda je na brusle dobrá.. nejen když člověk neumí,ale je dobrá i do terénu, přibrzdíš si a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
9.6.10 07:25

Tak já opravím Čičinku - my s Quinny Freestyle bruslíme bez problémů (a manžel i dost rychle), ovšem podmínkou je ZARARETOVANÉ přední kolečko :-)
Jinak má všechno, co chceš - nafukovací odpružené kola, ruční brzdu, otočná sedačka…
Jen doplním, že kočár používáme jen proti směru jízdy.
Přímo na brusle (a běhání) je třeba X-Lander X-run.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.6.10 07:47

téměř žádný výrobce nedoporučuje kočárek přímo na brusle ale dá se bruslit s ledasčím, záleží i na tvé zkušenosti. Za sebe bych nebrala casualplay kamarádka s ním celkově nebyla spokojená a mě nezaujal ale je to spíš pocitově. Otočná sedačka není až tak nutná. My máme ale využila jsem jen párkrát na přechodnou dobu, teď už jezdí po směru a já jí totálně nezajímám :lol: Bruslit se dá ale i bez brzdy ale my tu máme super cyklostezky takže žádné silnice apod. :wink:

U trojkolky je potřeba kolečko zaaretovat aby se neklepalo a kočár neplaval a pak v pohodě. :wink: Já jsem osobně měla možnost vyzkoušet ještě jané ale starší kolekci a ten mě nadchl (v terénu na horách) ale na brusle nemám zkušenost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
9.6.10 08:01

Na brusle je super Bebe Confort High Treck, jak jsem z něj jinak nebyla moc nadšená, tak na ty brusle byl úžasný. Má přehazovací všechny nástavby (já bruslila jen s hlubokým, švagrová zase jen se sporťákem), nafukovací kola, přední kolečko se aretuje na rukojeti a hlavně, má přibržďovací brzdu na rukojeti, ta je skvělá. Na cyklo/bruslo stezky geniální, do města taky super, akorát v tom terénu žádný zázrak… Mírný terén v pohodě, ale my chodíme neustále po lesích a cestou necestou, takže na to nebyl :(.
Je ovšem fakt, že cyklovozík Chariot je na brusle ještě lepší, ale já bych vozík místo kočárku nechtěla, jen navíc :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
9.6.10 08:17

já mám TFG Joggstera III a na bruslení v pohodě, hlavně jde dát rukojeť hodně vysoko, koutoučové brzy na zadních kolech kočárku ne na předním, takže bezpečné.
http://superbaby.mimishop.cz/detail.php?…
jukni mají tam více variant…na obrázcích mají s neotočným předním kolem, ale prodává se i takové otočné dvojkolečko, které se tam dá nasadit a velmi jednoduše takže při ježdění po městě je kočár lehký na manipulaci na jízdu na bruslích jsem si ho zaaretovala.(není to jako že by se každé to přední kolečko točilo jinam, ony jsou spojena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.6.10 08:38

Bruslila jsem i se čtyřkolkou s otočnýma předníma kolama a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
9.6.10 10:58

Já jsem bruslila s kočárkem na začátku seozony párkrát než nám přišel Croozer a pravidelně bych to rozhodně neriskovala. Jak už tu někdo psal, přední kolečko musí být zaaretovaný, to je o trošku bezpečnější. Sama jsem viděla na Ladronce maminu ne vlastní vinou vysypat prťouse s kočárku a šel mi teda mráz po zádech.
Pro bezpečnost našeho malýho jsem koupila Croozer je tam připoutanej v autosedačce, takže bezpečnost super a navíc odtama vidí tak se mu tam líbí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
9.6.10 13:18

Bruslila jsem 2008 a 2009 s Hoco Tosnado-S,ale na něm je napsané,že není vhodný na brusle.

• Citovat
  • Upravit
190
9.6.10 14:13

Manžel bruslil a já běhala s Jané Slalomem cca 2roky, kolečko zaaretované. Je lehký, tak jsem to při běhání ocenila. Jinak jedná se asi o alibizmus dovozce, v anglické verzi manuálu doboručují na běhání aretovat kolečko, český překlad vysloveně nedoporučuje bruslení ani běhání. Kočárek stabilní, odzkoušený i na Šumavě a běžných lesních cestách.
Je to otázka pěněz a četnosti aktivit Vaší rodiny. Jestli budete pouze bruslit, nebo hodně bruslit a jezdit na kole po asvaltkách, potom Croozer, nebo hodně bruslit i jezdit na kole po všech cestách, potom Carriot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
9.6.10 18:15

Bruslím s Quinny Freestyle se zaaretovaným předním kolem a v pohodě. Zatím sedí prcek proti směru jízdy.
Bez aretace bych neriskovala bruslit s žádným kočárem.

Jinak na stezce potkávám trojkolky všech možných značek, většinou teda se sedačkou pouze po směru, croozerů nebo chariotů jezdí výrazně míň. Ale asi jsou bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.6.10 21:51

Tak super holky, díky za zkušenosti. Na Quinny freestyle jsem se dívala, ale řišel mi hodně těžký. A se Speedym někerá nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí