Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Luco, se skladností je na tom myslím dobře. Podvozek se skládá jednoduše a sportovní korba už tolik místa nezabere. Vždycky složím podvozek, na to hodím sportovní korbu a místa v kufru zbyde dost, ale my máme kombíkového passata, tak místo neřešíme. Ale nepočítej s tím, že to složíš na placku třeba jako valco snap, to v žádném případě, ony to taky nejsou jenom tyčky potažené šusťákem a 4 mini pěnové kolečka jako v případě mnohých extra skladných sporťáků typu valco ![]()
@Marffusha Určitě bych se držela rad, které tu zazněly - hlavně ať je pohodlné a odpovídá tomu, jak žijete. Pokud s kočárkem budete jezdit nakupovat, malý košík vás přestane brzy bavit.
Upřímně ten výběr je tak velký, že prostě ten nejnejnej nejde vybrat. Kolikrát se vyplatí si opravdu vybrat jeden z těch tří, jak popisujete - a když nebude vyhovovat, vždycky se dá prodat kočárek v Bazaru.
Jinak vám může ještě poradit @chs.jasmin, jak psala je pořádný kočárkofil. ![]()
Držím palce při výběru - napište pak, který vyhrál. ![]()
Monika ![]()
@Froseth super tak to moc dekuji, jeste si ho pak chci osahat na zivo a rovnou si ho odvezu, ale jak uz jem rikala, tohle tema bude u nas aktualni az za rok, ted si jeste dodelavam skolu, ale uz ted e na mimi moc tesim
Ae moc dekuji za radu
@Marffusha píše:
Budoucí maminky, maminky, přidejte do tématu Vaše zkušenosti s kočárkem.Maminky, jaký byste si pořídily, kdybyste si mohly znovu vybrat a proč a naopak jaký už nikdy více?
Budoucí maminky napište, jaké kočárky se Vám líbí, jaké zvažujete a proč?
My nyní vybíráme náš první kočárek a je to velmi složité z toho nepřeberného množství kočárků. Kdysi bylo pár kočárků a bylo po starostech. Přirozeně chce každá máma pro své dítě to nejlepší a ten nejlepší a nejpraktičtější kočárek.
Já se dívala na polské kočárky - hluboká korba mi vesměs u většiny polských kočárků příjde super, navíc často mají i bohatou výbavu za relativně příznivý peníz. Ovšem jejich sportovní verze stojí dle mého za nic.
U sportovních kočárků se mi líbí:
- Britax B-Motion 4 Plus - odrazuje mě nemožnost otočení proti směru jízdy, láká velmi příznivá cena, velký košík, DTest, hodnocení maminek
- Britax go Big 2018 - velký košík, snadná ovladatelnost a skladnost jednou rukou, odrazuje opět vyšší cena
- Hartan race GT - odrazuje mě vyšší cena, na první pohled menší košík a váha 15 kg už se mi zdá dost
Ahoj,
prošlo mi rukou vícero kočárků a mám pár favoritů…
U mě bylo hlavní, abych děti odvozila i následující zimu (měla jsem unorové a dubnové dítě), kdy ještě nebude samo sedět (čili hluboká korbička ideálně do roka), po vícero kočárcích jsem se vždy vracela k houpacímu.. Nevím co konkrétně se ti na polských nelíbí u sportovní verze?
Já bya velmi spokojená s Tako Junama - nedám na něj dopustit, kdo nechce otočná kola, tak alternativou je sunline nebo mielle (ty jsou už ale mene skladné), vyšší hmotnost mi nevadila, protože je to kočárek velmi stabilní a přesto se dá tlačit jednou rukou… Holky jsem každou odvozila do roka bez problémů i s fusakem, korbička velmi prostorná. Sporták mi tedy nevadil - dost široký i pro tříletáka, ale také mi holky spávají odně na boku, tak se pohodlně otočily, po i proti směru, ve stříšce smírovací sítka = viděla jsem i po směru na děti, houpající konstrukce pro mě prostě bezkonkurenční, starší (tehdy dva roky) v pohodě kočárkovala s mladší (novorozenec), s kočárkem každý chtěl jezdit, každý chválil… A v neposlední řadě vždy jsem prodala s minimální ztrátou (což se o jiných značkách říct nedá) - ale já je docela ráda střídám, takže tohle je spíše taková vec navíc.
Druhý favorit byl Mutsy igo (škoda, že jsem se k němu dostala tak pozdě), hodně dobře se mi jezdilo i s mono verzí (v twin stejně dobrý) Donkey od bugaboo - ale s cameleonem se mi jezdilo špatně a ten řadím mezi jeden z nejhorších co jsem měla.
Co se týká mě, tak já bych z tvého výběru bych uplně vyřadila Hartan - malá přední kolečka (v popisku i píšou, že zvládá občasný mírný teren = do ěmsta dobrý, ale jinak???), nehoupací, sporták tedy nevypadá o moc líp jak na polských
Nehledě na to, že pořizovací cena je uplně mimo a prodávat se ti bude velice špatně (kdyby ti třeba nesedl, nebo až prostě dítě kočárku odroste - a to pozor, některé děti už v roce kočárek velice rázně odmítají).
Britax go big - sice houpající, ale mě vždy strašně vadilo to madlo a i proto jsem si ho nepořídila (ačkoli jsem nad ním hodně uvažovala), ale kolem sebe ho vídám hodně a holky si ho chválí).
A Britax B motion - jako sporták budiž, ale na mě velká plastárna, zvláštně ty kočárky praskají, i proto jsem ho také nevolila, ačkoli mi rukou díky kamarádce také prošel. Tady taky pozor na zvolenou barvu - britax je známý, že nepoužívá stabilizátory barev (což je ze zdravotního hlediska strašně dobře), tudíž jejich tmavé barvy mají velké tendence blednout - proto je bazar plný černých totálně vybledlých hned po záruce.
Tako junama - sporták - já myslím, že i hezký, ne?
Mě se strašně tento typ kočárků líbí, teren zvládal naprosto jakýkoli. Složil se i do menšího auta (Hyundai ix20).
Luco, určitě si ho jeď pak osahat naživo, to je vždycky nejlepší
Třeba se nakonec objeví něco, co se ti na něm nebude líbit, mně na něm taky rozčiluje pár drobností typu nepolohovatelná boudička u hluboké korby atd, ale oproti jiným kočárům, co jsem měla v ruce, je Babydesign zlatý
Jo a ještě jak tu zmiňuje chs. jasmin kočárky Junama, tak na ty se mrkni taky, ty jsou fakt skvělé. Junama byl taky náš horký favorit ![]()
@Froseth a ten je taky skladný, já měla za to, že ten je právě nic moc (co se týče skladnosti). Budem často cestovat autem, už teď máme syna, takže potřebuju kočárek co v autě nezabere až tak moc místa - a dáme tam ještě cestovku apod. Proto po kočárkách pokokuju už teď. U prvního jsme s kočárkem udělali strašnou chybu, tak teď už naletět fakt nechci. ![]()
No proto u nás vyhrál ten Babydesign, u Junamy je ta korba dole vypouklá a zakulacená, tak nám přišlo, že nebude se skladností nic moc. Babydesign bude určitě skladnější, ale Junama má podle mě zase hezčí design a víc barev na výběr
Jednou jsem vezla kočár i půjčenou krátkou Fabií a naskládat se do kufru v pohodě dal. Záleží, jak velký kufr máte, nám v kombíku to zabere tak třetinu kufru. Mrkni na youtube na videa, tam je i ukázka, jak se ten kočár skládá, tak možná pak budeš mít lepší představu, jak vypadá složený a kolik zhruba zabere ![]()
Ahojte! Nemůžu se rozhodnout mezi Britax B-Motion4, X-LANDER X Move.. Baby design husky… Fakt nevím..Co byste se vybráli vy a proč? Jaky máte skušenosti?Sama nevím co chci? Baby design husky ve všem vyhovuje kromě designu..(vzhledově jak vypada se mi nelíbí). Chci se vejít za dvojkombinace do 15 tis.. Děkuji
@Onka27 asi bych sla do britaxu protoze jsem na britax slysela jen dobre veci, osobni zkusenost ani s jednim kocarem nemam ![]()
Ahojte holky,
chtela bych ozivit konverzaci
jaky kocarek jste si nakonec vybraly a jak vam zatim vyhovuje? Ja si predbezne vybrala znacku Junama Madena - ****
Mate s ni jeste nekdo zkusenosti? Kocarek jsme videli nazivo a zamilovali se do nej. ![]()
edit admin: smazán odkaz
@P-aulin-a píše:
Ahojte holky,
chtela bych ozivit konverzacijaky kocarek jste si nakonec vybraly a jak vam zatim vyhovuje? Ja si predbezne vybrala znacku Junama Madena - https://l.facebook.com/l.php?…Mate s ni jeste nekdo zkusenosti? Kocarek jsme videli nazivo a zamilovali se do nej.
je uplne bozsky
![]()
@P-aulin-a My máme Junama impuls colors a naprostá spokojenost ![]()
@murry píše:
je uplne bozsky![]()
tak to rada slysim!
snad budeme taky tak spokojeni. Jeste mame cas, ale uz ted se nemuzu dockat toho,az budeme moct jezdit. Navic prcek bude jarni, tak to se prijemne prochazkovat ![]()