Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
ráda bych prosím zkušené maminky, požádala o rady a doporučení.
Jak vybrat opravdu vyhovující a kvalitní kočárek pro první dítě.
Žijeme ve městě, ale rádi zajdeme i do lesa a podobně. Bydlíme ve druhém patře bez výtahu.
Já měřím 162cm, partner 172cm. Kočárek budeme skládat i do auta. Pokud to půjde, ráda bych na něj měla možnost nasadit vajíčko značky Cybex.
Jsem prvorodička a miminko příjde na svět v listopadu. Finance nerozhodují.
Je pravdou, že v Polsku se dá koupit kočárek levněji než v ČR?
Předem všem moc děkuji a přeji hezký den. ![]()
On má každý ty požadavky jiné.
Pro mě bylo při výběru důležité:
Když bydlíte v domě bez výtahu, jak to budete s kočárkem řešit? Bude parkovat někde dole a miminko budeš z bytu/do bytu nosit v šátku?
Vajíčko Cybex nacvakneš přes adaptéry na naprostou většinu kočárků, snad kromě starších Britaxů.
A ano, v Polsku jsme koupili kočár skoro za půlku co tady. Jen je důležité myslet i na případnou reklamaci, zjistit si jak to tam mají se zárukou.
Za sebe bych zpetne koupia jakýkoliv houpací hluboký kočár s velkou korbou. Malý v něm byl stejně jen 9 měsíců a pak bych investovala do lehkého a skladného sportaku.
Dvojkombinaci už bych nevzala.
@aanysek
Moc děkuji ![]()
Jednoduché skládání a manipulace a lehkost kočárku je samozřejmě super výhoda. Nechám si ráda poradit. Zatím netušíme zda bude kočárek někde dole v domě, nebo zda ho partner bude nosit do patra. To ještě řešíme. Miminko je podzim/zima takže asi vetší kočárek, nebo se pletu? Fusak a podobně…
Vím, že se pobavíte, ale opravdu tomu nerozumím vůbec ![]()
Myslela jsem si, že sporťák je až další nový kočárek?
Pokud bude možnost vybereme osobně v ČR, ale pak ho zajedeme koupit do Polska.
@Jmjb Miminko bude podzim/zima takže jsem si myslela vetší hlubší kočár, vzhledem k fusaku a podobně. Sporťák sem si myslela, že je až další nový kočárek. Jsem z toho v rozpacích
Děkuji za každé doporčení. ![]()
Ja mám gesslein fx4, je to primárně sporťák, ale dá se dokoupit korba. Do většího terénu se dají otočná přední kola vyměnit za pevná.
@VViiaa na podzimni/zimni mimino velikost korby resit nemusis, to se ti vleze do vsech. Pokud chces na vahu lehky kocar, nebude pak idealni do terenu/na kocici hlavy. Je rozdil lehky na nosnost a lehce riditelny. Pokud budete brat dvojkombinaci (korba+sportak) vybirala bych hlavne podle sportaku, v korbe dite jezdi pul roku, takze nemusi byt uplne idealni. My mame treba Thule Urban Glide 2, projede ti uplne jakykoliv teren, na rizeni je krasne lehounky, jednoduse se sklada, ma vyskove nastavitelnou rukojet a je to fakt kvalita. ALE! na vahu je tezky a kazdy den do 2NP se s nim tahat nechces, zaroven se slozeny pohodlne nevejde do auta s malym kufrem. Polskym kocarum bych se osobne vyhnula obloukem, jsou sice levne, ale za me velmi tezce riditelne a jsou to celkem sroty, navic ho pak uz za zadnou rozumnou cenu neprodas, zatimco znackovy kocar si cenu bude drzet.
@Ernais Moc děkuji.
Myslela jsem to tak, pro příklad, že si třeba vyberu Thule, ale koupím ho v Polsku, že to vyjde mnohem levněji než v ČR. Skládat do auta budeme určitě. S tím nošením právě zatím vůbec netušíme no ![]()
Prolez si nejake prodejny pro zacatek.
Tech kocaru je fakt moc, ale ve finale je par veci, co rozhodnou.
Kvalita podvozku, odpruzeni, kola, celkova hmotnost, skladani, brzda (pribrzdovaci), moznost nacvaknout vajicko, prostornost, ctyr-trojkolka, zpusob polohovani rukojeti, typ sezeni ve sportaku (normalni vs. korytkove, nacvakavaci vs. zavesene)…
Hledej co ti sedne.
Ja nakonec skoncila u terenni trojkolky.
Holky, vy co jste kupovaly na začátek jen korbu + podvozek, nevyjde to pak ve výsledku cenově skoro stejně jak kdybyste koupily dvojkombinaci? Spíš se setkávám s tím, že samostatná korbička se tolik neprodává. Nebo se pletu?
@Lucie_Sx píše:
Prolez si nejake prodejny pro zacatek.
Tech kocaru je fakt moc, ale ve finale je par veci, co rozhodnou.
Kvalita podvozku, odpruzeni, kola, celkova hmotnost, skladani, brzda (pribrzdovaci), moznost nacvaknout vajicko, prostornost, ctyr-trojkolka, zpusob polohovani rukojeti, typ sezeni ve sportaku (normalni vs. korytkove, nacvakavaci vs. zavesene)…Hledej co ti sedne.
Ja nakonec skoncila u terenni trojkolky.
Moc děkuji. ![]()
@BrnackaM píše:
Holky, vy co jste kupovaly na začátek jen korbu + podvozek, nevyjde to pak ve výsledku cenově skoro stejně jak kdybyste koupily dvojkombinaci? Spíš se setkávám s tím, že samostatná korbička se tolik neprodává. Nebo se pletu?
Já si přesně myslela, že koupím jen jeden kočárek s hlubokou korbou… a pak časem až budu řešit druhej… třeba jinej i co se značky týče. Takže také nevím jak s těma kombinacema. ![]()