Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Potřebuju poradit. Vůbec nemám představu, jaký typ kočárku by se mohl vejít do peugeot 406, není to pětidvéřák, takže si myslím, že do kufru se moc kočárků nevejde. Máte někdo zkušenosti? Zatím kočárek nekupuju, ale potřebuju mít představu, jaký bych tak chtěla, ale těžko vybírat, když nevím, zda se tam vejde…Moc děkuju
Ahojky, my máme vectru v sedanu a myslím, že ten kufr je celkem obrovský. Já sice zatím taky pouze vybírám, ale už jsem vybrala podle dalších parametrů a mám v plánu zajet do obchodu a zkusit to… no a když nevejde, tak začnu holt hledat znova.
Jani, já zkoušela bráchův kočárek a nevešel se ani náhodou a takový mě se zrovna moc líbí
Kdybys nějaký vybrala a vešel by se, tak mi sem hoď prosím odkaz. Děkuju
My kdysi měli sedan a dali do něj inglesinu magnum, ale kvůli tomu převážení a ještě psovi, který se taky nevešel, jsme auto prodali.
Museli se sundávat i kolečka z podvozku, ale to je hračka, mají dobrý systém. My měli tedy podvozek s těmi většími nafukovacími koly.
asi i hodně záleží jak často a kam budete cestovat. Jen mě napadlo jestli by to nevyřešili nějaké skladné golfky co jdou do úplného lehu. Samozřejmě pokud budete cestovat hodně a chcete i někam do terénu tak toto řešení není. ![]()
Tak my máme starší Opel Astru a kočárek jsme kupovali právě podle toho, co šlo nacpat do toho našeho kufru. Byl to Hoco Diamond a šel tam úplně na chlup. Kamarádka má pak Janéčko se sundávacíma kolama, tak po sundání těch kol jsme ho tam nacpali taky
Pokud najdeš prodejnu, ve které to nebude problém vyzkoušet, tak to udělejte takto, nám hned vyšli vstříc a zkoušeli jsme kočárky do kufru nacpat za asistence prodavačky ![]()
Nám se podařilo dostat do Superba složený Dorjan Cross, ale bylo to fakt jen tak tak. A tam je ten kufr celkem prostorný.
Asi bych zkusila poměřit kufr a obejít naživo prodejny s kočárkama.
Ještě doplním pro představu náš kočárek (stejný výrobce, jen starší typ)
http://www.darababy.cz/…55_cc128.jpg
Příspěvek upraven 23.03.10 v 13:22
A jaký typ kočárku se ti líbí a nevejde? Koukla bych po nějakém, kde jde odcvaknout korba, podvozek se vejde snad určitě, korbu přinejhorší nacpeš někam na sedačky, na kratší výlety, kde nebudeš s kočárkem vyloženě procházkovat pak vybrat sedačku vajíčko, co jde nacvaknout na podvozek. ![]()
my jsme měli mazdu 2 - to je něco jako kratičká fabie. koupili jsme Quinny speedi, vybírali jsme podle velikosti kufru. ten jsem si oměřila a pakběhala po krámu s metrem. kočárů jsem měla ve finále vybráno víc, co se vlezly…
speedi byl ale ten, který splňoval i všechny mé ostatní požadavky, ..
na placku se vlezl při sundání zadních kol (jeden klik), podvozek na výšku bez sundavání kol…
zkus si oměřit kufr a jít do obchodu a měřit.. podle rozměru na netu nic nezjistíš, jsou vesměs měnší než ty reálné… (resp., většinou jsou bez kol..)
jaký kočárek má brácha?
měli jsme tu nejmenší fabii, kočárek jsem vybírala podle velikosti do kufru, a vešel se a výborně se mi osvědčil X-lander… tak přeju dobrej výběr ![]()
Moc děkuju. Brácha měl sportovní trojkombinaci. Nevím přesně typ, ale vypadal podobně (viz. foto). Dobře se mi s nim jezdilo a vzhledem k tomu, že mám v plánu být dost „v terénu“, tak jsem chtěla něco osvědčeného.
Tak to se nedivím, že se nevešel. Myslím, že ani kočár do terénu nemusí být takovýhle „tank“. Ale jestli se ti líbí… Víš, kolik váží? - jestli ho budeš do kufru skládat sama.
Ale nedokážu poradit konkrétní typ, jsem z kočárků už mimo ![]()
My jsme měli Espiro Atlantic a podvozek jsme dali do kufru a korbu na sedačku. Sporťák se nám tam pak už vešel. Měli jsme Renaulta 19. Jinak mě napadlo golfkový podvozek na který jde i hluboká korba. Ale když plánuješ terén tak to asi nepůjde.
Tyhle velké kočárky jsou sice těžké, ale nám se třeba dorjan cross country vejde do kufru normální felicie (ne combi). Pravda, nic jiného se tam už nevejde, je to nadoraz, ale kufr je poměrně malý.
Ahojky, my měli taky vectru sedana a s patřičným grifem jsem tam bez problémů dávala Jané i s kolečkama(Powertrack - předchůdce Slaloma). Vybírala jsem taky aby se vlezl. Ono nejde ani tak o velikost kufru, jako o velikost otvoru, kterým to do kufru dáváš.
Na první dítě jsem měla taky takový malý tank - Danny sport a ten se vešel jen se dvěma oddělanýma kolečkama. Jenže oddělávat mokrá kolečka v zimě to byl teda zážitek…
A navíc byl kočár těžký, takže další volba byla právě lehoučké a skladné Jané.