Kočárek Deltim Voyager 005 ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
18.5.05 20:41

Kočárek Deltim Voyager 005 ?

Ahoj holky (a kluci)! Nemáte někdo zkušenost s kočárkem Deltim Voyager 005 ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.5.05 12:59

Jéé, to je skvělé, zrovna jsem chtěla zahájit diskusní forum na stejné téma. Ten kočárek je poměrně novinka, ještě jsem jich ani moc neviděla jezdit po městě. Je to náš favorit a taky bych si o něm ráda něco přečetla z praxe. Zatím to ale vypadá, že nikdo tenhle kočárek ještě vyzkoušený nemá.
 P.

• Citovat
  • Upravit
86
31.5.05 19:53

Deltim

ahojte,
tak ak vám niečo poradím, tak budem rada. Ja mám deltim kočiar, niečo podobné ako tento model, čo vy tu spomýnate, a mne sa osvedčil. Syn sa mi narodil 5.11., celú zimu bolo pre neho dosť miesta a aj o rok , keď mal u 1 rok. A kludne si v nom aj pospal. A teraz som v 12 tt a som rada, že mám tento kočík, lebo ho opäť využijem.

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.05 00:01

Re: Kočárek Deltim Voyager 005 ?

Hanka01 píše:
Ahoj holky (a kluci)! Nemáte někdo zkušenost s kočárkem Deltim Voyager 005 ?

Ahoj:-) Som stastnou mamickou oktobroveho dievcatka a novy Voyager 005 pouzivam od aprila 2005. Milujem ten kocik!!! Zatial som na nom nenasla ziadnu chybu. Od oktobra do aprila som mala klasicky hlboky kocik Steggi Lux Air, podla mna neznicitelny kocik a ked uz dcerka zacala sediet, hladali sme dobry sportak a nasli sme. Mala som moznost porovnat ho s kocikmi kamosiek a jednoznacne vyhral…neviem, co by by ste radi vedeli, pytajte sa…:-)

• Citovat
  • Upravit
1070
15.6.05 10:30

Ahoj,

taky přemýšlím o tomto kočárku a mám pár dotazů.
Co potah kočárku? Zdá se mi to jako nějaký „šusťák“
Co molitanová rukověť ? Nedrolí se, nebarví ruce?
Je přístup do košíku skutečně praktičtější přes to péro?
Co houpání?

Chtěla bych tento kočárek používat s vložnou taškou, již od narození miminka, jaký na to máte názor?

Dále zvažuji Bohemia Patron Apollon Alux, jehož cena je znatelně vyšší a také Country Cross? Nedokážu se rozhodnout který.

díky Vlasinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.05 00:10

Ahoj Vlasinko,
Voyaer 005 doporučuju. Jezdíme s ním od konce dubna a je naprosto v pohodě. Jen do košíku je trochu horší přístup, tašku s nákupem tam rozhodně nedáš. Rukojeť se nedrolí ani nebarví a na omak je to příjemnější než studený kov. A co se materiálu týče, tak jsou asi dva druhy. Já mám šedobéžovou kombinaci a je to takový ten klasický materiál. Ten šusťákový jsem viděla na barevnějších kombinacích (myslím nějaká zelená), ale ten se mi nelíbí. Jinak všechno se dá z kočárku odstrojit a vyprat. Taška na mimčo je bezvadná, jednoduše se dá vyndávat a je dost prostorná. Kočárek je dobře ovladatelný, houpe tak akorát a hlavně je dobrý do terénu. My s ním jezdíme hodně po lese a projede opravdu skoro všude. ZA tu cenu (my ho prořídili za 6100,–) už lepší asi neseženeš :D .

• Citovat
  • Upravit
141
21.6.05 13:31

Ahoj, taky se mi tenhle kočárek moc líbí, ale nejsem si jistá jestli má podnožník ( na opení nožiček).

Jaké máte zkušenosti s podnožníkem u Voyageru???

díky kousínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
30.7.05 15:20

Ahoj holky,
taky zvažuju koupi DELTIM Voyager 005 včetně dokoupení vložné tašky, aby byl kočárek použitelný už od narození. Mám termín v říjnu, takže prvních několik měsíců budu s mimčem jezdit v zimě. Mám ale obavy, aby se mimčo do kočárku (tedy do tašky) v zimě pohodlně vešlo, když bude muset mít ještě fusak nebo aspoň nějakou teplejší deku. Taška mi připadá docela malá - krátká a úzká. Co jsem tak zjišťovala, tak v případě i ostatních sporťáků s vložnou taškou není prostoru mnoho. Kupovat klasický hluboký kočár se mi ale nechce, protože mám obavy, že bych ho moc neužila - pražská zima sice není nijak extrémně studená, ale i tak nečekám, že bych toho v zimě nějak moc najezdila, už kvůli smogu.
Pokud máte někdo zkušenosti se „zimním“ miminkem, budu ráda za vaše rady a doporučení ohledně kočárku - zda to lze opravdu řešit nějakým sporťákem s vložnou taškou už od narození (třeba právě DELTIM Voyager 005) nebo zda je potřeba koupit klasický hluboký kočár, aby se mimčo vešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.8.05 16:44

Ahoj holky, my máme taky Deltim Voyager 05 jako favorita (hlavně kvůli malé velikosti při složení - vejde se nám i do našeho malého autíčka)
ještě ho nemám doma ani vyzkoušený, takže neporadím, a tady těch zkušeností taky není moc - ale už jsem ho viděla i na živo, takže

Kousínek: podnožník má - polohovatelný

Alicce: my čekáme taky zimní miminko, ale až v prosinci, takže si myslím, že nám se do tašky vejde v pohodě - jinak mi nepřipadala až tak obnormálně malá, myslím, že i říjnové miminko v něm zimu přečká, navíc ta taška je uzavíratelná na zip, takže plní i funkci fusaku - takže dovnitř fusak už nepotřebuješ, a deka se tam vejde… ale to je můj osobní názor - pozor nevyzkoušený!! takže ho neber až tak vážně

• Citovat
  • Upravit
665
9.8.05 20:01

Deltim Voyager 005 "naživo"

ef: Děkuju za postřehy.
Dnes jsem byla Deltim Voyager obhlédnout pořádně „naživo“ a porovonat s ostatními kočárky obdobného typu (pro jistotu jsem s sebou vzala metr, protože rozměrům uváděným v katalogu a na internetu už moc nevěřím - většinou výrobci uvádí větší rozměry, než je skutečnost - aspoň mě to tak připadá, že měří spíš velikost lůžka „zvenku“ než zevnitř… :? )

Každopádně zde jsou mé dnešní postřehy:

1. Velikost lůžka:
    Podle informací a obrázků na internetu mi pořád připadalo, že ta vložená taška je strašlivě mrňavá. Po dnešní obhlídce jsem zjistila, že zase až tak mrňavá rozhodně není - výrobce uvádí vnitřní rozměr 74×32 cm, což ve skutečnosti zhruba odpovídá, snad jen ta délka je možná o kousíček méně (přeměřila jsem krejčovským metrem :lol:). A hlavně jsem zjistila, že i některé klasické hluboké kočárky na tom s délkou lůžka nejsou o moc líp, některé jsou dokonce i o pár čísel užší. A ty kočárky, které mají lůžko (korbičku či tašku na ležení) výrazně větší, jsou zpravidla klasické hluboké nebo mají často těch 20 kg. Každopádně vložená taška u Voyageru už asi nepojme klasický fusak - taška je navíc lehce zateplena, takže je to spíš opravdu už jen na dětskou kombinézu a na deku.
  1. Vzdálenost lůžka od země:
    Lůžko kočárku je poměrně nízko, takže
  • nejspíš výhoda z hlediska „stability“, hlavně asi až člověk bude používat jako sedačku (nezamlouvají se mi sedačky, které jsou příliš vysoko - dítě je přece jen po 6. měsíci o něco aktivnější, připadám si klidnější, když je sedačka níž),
  • ale asi nevýhoda ve městě (výfukové plyny) a v tuhé zimě (v nižší poloze u země je asi přece jen o něco chladněji),
  • a možná taky trochu nevýhoda pro vyšší postavy rodičů (je potřeba se k ležícímu mimču více sklánět…)
  1. Výška rukojeti:
    I přes nízko položené lůžko se dá ale naštěstí rukojeť „polohovat“ a nastavit relativně vysoko (cca 110 cm), což občas nemají ani „vyšší“ kočárky.
  1. Váha:
    Nic moc, resp. uvítala bych i o něco lehčí - výrobce uvádí 16 kg a tomu to tak asi odpovídá - jsou prostě i lehčí kočárky, ale i výrazně těžší (kolem 20 kg), Voyager je asi někde uprostřed nebo v těch „nižších“ váhách (aspoň u tohoto typu kočárků) - nad těch 16 kg bych rozhodně při používání kočárku ve městě a hlavně v MHD už nešla, těch 19-20 kg už je fakt tíha, a to bez mimina…
  1. Šířka kočárku a složený kočárek:
    Je u něj prostě výhoda, že se s kočárkem poměrně všude vejdete - šířka je cca 59 cm, takže většinu dveří a výtahů v pohodě projedete. I složený kočárek mi připadá poměrně malých rozměrů (93×59,5×39 cm).
  1. Cena:
    Cena je velmi příjemná - na internetu se dá sehnat za 5890,– (v kamenných obchodech za cca 6500-6999,–) plus taška na dítě za 1040,–.

Takže výsledek? Obhlídka naživo mě neodradila ale ani ještě nepřesvědčila :wink:

Prostě budu rozmýšlet dál - pokud máte nějaké další zkušenosti s tímto a obdobnými kočárky, tak je uvítám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.8.05 15:42

Alice,

krásně jsi to vypátrala a shrnula :o)

Ještě k těm cenám - já jsem objevila nejlevnější na www.e-detskysvet.cz - 5.751,– (mají tam zrovna slevu 10%)
Jinak v kamenném obchodě ho mám vyhlídlý v Holešovicích v Krtečku za 6.300,– - tašku mi nabízeli, že si můžu vybrat ze 2 typů - za 990,– bez stříšky nebo za 1090,– se stříškou.
My ho máme jako favorita, ale taky stále váhám - občas zaslechnu špatné poznámky na značku Deltim jako takovou - no a taky pořád nevím, jakou barvu…žádná kombinace mě úplně nenadchla. Tak tápu mezi asi 3 typy.

• Citovat
  • Upravit
945
6.9.05 10:18

Holky, kdo máte tenhle kočárek, koukněte se na stránky www.deltim.cz
V prodeji byla vadná série, které zlobí rukojeť a kamarádce takhle málem vypadlo miminko z kočáru, když ho nesla po schodech :o( Už jsem slyšela i o dalších podobných nehodách, tak pozor :!
Na těch stránkách najdete výrobní čísla vadných kočárů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.9.05 11:30

Holčiny,

mrkněte na http://www.rodina.cz/diskuse76.htm - je tam upozorňováno na nějakou vadnou sérii…

Jedna maminka píše:

Ahojky DELTIM VOYAGER nekupovat!!!!!Řeknu to zkráceně. Povolila mi rukojeť při nasedání do trolejbusu a malého zachytila jen hrkávka na kočárku, jinak by se mi vysypal na zem. Naštěstí je o.k. Šoky a nervy to byly pořádné. Jsem z toho mimo ještě teď. Zjistila jsem na stránkách Deltim u polského výrobce, že byla zjištěna tato vada asi u 5100 kočárků. Jestli ho některá máte, tak bacha na to. Někdo může dopadnout mnohem hůř, než můj Ríša!!!!!!Jsou tam uvedené výrobní čísla. Dejte ho k reklamaci!!!!!!

Takže holky, je to www.deltim.com.pl
Jinak jsem byla totálně dnes vytočená, protože jsem mluvila s vedoucím prodeje v České republice s p. Zdeňkem Hásem tel:777664807, který asi v 19hod naznačoval, že má pracovní dobu do 16hod a nemá podklady, aby se mnou mohl pracovně jednat a potřebuje se věnovat rodině. Pohrozila jsem mu nejen reklamou, ale i Občanským judem. Říkala jsem mu, aby si to představil, kdyby se to stalo jemu, teda jeho dítěti. Jinak holky výměnu kočárku neplaťte, pokud jim to budete posílat jako my. Zkuste službu, ještě nevím jakou, kdy to půjde na náklady firmy. Klidně se zmiňte o zveřejnění na internetu, on bude vědět, odkud vítr vane. Řekla jsem, že tu reklamu na internetu mu udělám. Tak sílu a zdar!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
6.9.05 23:16

Deltim Voyager 005 "vadná série"

Mufinko,
děkuju za upozornění - sice mě to moc nepotěšilo :cry: , protože se chystám tenhle kočárek kupovat, ale aspoň mám možnost si to příp. ještě rozmyslet. Na druhé straně ale docela oceňuju, že o tom výrobce informuje - horší by bylo, kdyby takovouto vadu zamlčel…
Pro info ostatních - dle polských www stránek Deltimu má ta vadná série číslo AA0001-5170 .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
1.12.05 09:39

Tak jsem si ho nakonec koupila - takže pro vás ostatní, co zvažujete koupi, tak ještě pár praktických postřehů:

• kočárek je opravdu těžký a cestování v MHD není nic moc, jezdím sama jen nízkopodlažním autobusem, jinak do tram samozřejmě potřebuji něčí pomoc (nicméně v téhle kategorii kočárků - pro mimina od narození - na tom asi nebudete líp ani s jiným kočárkem)
  • velmi oceňuju, že je kočárek skladný - má hlavně uzkou rozteč kol (60 cm) - a i v „neslouženém“ stavu zabírá méně místa než jiné kočárky, v případě nutnosti se dá třeba sklopit i rukojeť (už se mi osvědčilo ve výtahu na městském úřadu, kam bych se jinak nevešla, kdybych rukojeť nesklopila) - projedu s ním bez problému do jakýchkoli dveří i do obchodů
  • je potřeba řádně promazat kolečka, hned po zakoupení - my to udělali až po několika procházkách a téměř se nám „zadřela“ ložiska… :-(

Jinak mám koupenou i vložnou tašku a zatím zvládáme teploty kolem nuly jen s teplou rychlozavinovačkou a dekou - měla jsem původně obavy, že bez fusaku (který by se už do tašky asi nevešel), bude miminku zima, ale je to v pohodě, taška je zateplená, nefouká do ní, takže teplý fusak není nutný. A v mrazu s mimčem ven stejně nechodím.
Akorát nevím, jak dlouho se do té tašky vejdem - na délku se obávám, že nám bude malá dřív než v 6 měsících… :-(

Jediné, co mi opravdu vadí, je, že nám kočárek trochu zatáčí doleva, tak zvažujem, jestli to nebudem reklamovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí