Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím dámy,
prosím Vás pěkně, máte doma někdo kočárek Elfan, jedná se o českou firmu. Zajímá mě, jestli s ním máte dobré nebo špatné zkušenosti, protože na internetu se o něm není možné skoro nic dozvědět. Děkuji ![]()
Tak co by jste potřebovaly vědět?
Ano jsme česká firma, kočárky vyrábíme asi pět let, prodáváme je již 12 let. Některé modely skládáme z již pefabrikovaných dílů, některé vyrábíme přímo u nás v Lukové.
Na naše zboží máme minimum reklamací, loni jsme prodali okolo 300 kočárků měsíčně a bylo z toho 8 reklamací, takže naprosto super.
Skoro všechny náhradní díly máme skladem, a za velmi zajímavé ceny.
Letos nově vyrábíme i matrace s línou pěnou do kočárku, menší i větší košíky pod kočárek, rukávníky ze stejné látky jako děláme kočárky a pokud se nám podaří sehnat kvalitní vlnu tak budou i naše zimní fusaky. Vše je již nachystané, jen nemůžeme sehnat vlnu v kvalitě kterou bychom chtěli nabízet.
Kužel Ondřej
Kočárky ElFan
@jakanas děkuji, od vás jsem přesně čekala reakci
Ráda bych ale reakci maminek co ho mají doma, samozřejmě, že ten kdo ho vyrábí, neřekne na něj nic špatného
Neberte to ve zlém, jen bych ráda znala názor někoho, kdo s ním má zkušenost ![]()
@jakanas já jsem se ptala na zkušenosti maminek, které ho doma mají
Skoro to vypadá. že široko daleko ho nikdo nemá ![]()
Také bych se ráda zeptala některé z maminek, jestli kočárek má, jaká je spokojenost. Klidně do SZ =)
A když je tu výrobce @jakanas, tak mám ještě dotaz. Je možné pořídit si kočárek se dvěma konstrukcemi? Tedy i houpací i s otočnými koly, ale pouze jednu korbičku, jednu sport. sedačku a jedno vajíčko? Někteří výrobci toto na individuální žádost umožňují. A pokud ano, jak by se to pohybovalo cenově? Děkuji
Ano to není problé, samostatný podvozek ( houpací, nebo s otočnými koly) stojí 3500Kč + je potřeba dokoupit i kola.
@jakanas Dobrý den. Chci se zeptat. Přemýšlíme o tomto kočárku. Jaký je rozdíl mezi kočárkem Elfan a Raf-pol je to uplne to same? Vyroba u Vás v ČR? Nebo ne. Děkuji za odpověď
@Kacule125 píše:
@jakanas Dobrý den. Chci se zeptat. Přemýšlíme o tomto kočárku. Jaký je rozdíl mezi kočárkem Elfan a Raf-pol je to uplne to same? Vyroba u Vás v ČR? Nebo ne. Děkuji za odpověď
Dobrý den, některé díly zatím nakupujeme od firmy raf pol, ale například elfan max už je kompletně vyráběn u nás.
Rozdíly jsou převážně v materiálech, zpracování a příslušenství.
Třeba jeden z velkých rozdílů je že v boudičkách poláci používají kulaté výztuhy, které občas projedou látkou. U nás se používají prošívané plastové pásky, které stejně tak dobře drží tvar boudičky a nemůžou se pohnout. Používáme lepší pláštěnky, jiné koše pod kočárek, matrace s maměťovou pěnou…
Zhruba do tří měsíců bude v prodeji další nový model s novým typem uchycení hluboké i sportovní korby.
TAkže sice jsou kočárky na pohled docela podobné ( nakoupili jsme od nich střihy), ale i tak jsou v nich značné rozdíly.
@jakanas My jsme ještě kočárek nevybrali a uvažujeme i nad Elfanem. Ještě se chci zeptat, máte kočárky s otočnými předními koly vhodné spíše do města, nebo více do terénu? Jak náročný terén by měly zvládat? Děkuji
@aluisina Do terénu je vhodnější houpací konstrukce s velkými koly, ale je to zase na úkor váhy a ovladatelnosti kočárku.
Když jsem jezdil se svými dětmi tak jsem měli podvozky oba a měnili jsme je podle toho kam se jelo. Na tůru do lesa, nebo procházku loukama jsme volili houpací podvozek ( model klasik) a do města podvozek s otočnými koly (modely OK), s kterým se dá bez jakékoliv námahy otočit na místě.
Dobrý den, měla bych dotaz na vyrobce, zda lze zakoupit kocarek Elfan max pouze podvozek a hluboká korba, bez sportovni nastavby, popřípadě jestli vyrabite i adaptery na jiné autosedacky, nez Vase?