Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj nemáte někdo zkušennost s tímto kočárkem ?
Jestli je těžký? jak se složí? A vůbec jaká je kvalita a spokojenost?
Děkuji za jakoukoliv odpověď ![]()
Zkušenosti nemám, ale vypadá moc hezky. Takhle na pohled bych do něj šla, i cena se mi zdá přijatelná.
Zkušenost nemám. Ptala jsem se kamarádek i v dětském obchodě a po jejich radách jdu koupit obyč plastové golfky (ještě to mají i jako hluboký kočárek) za 200, může to zmoknout, na písek, dá se to omýt.
jo o těch jsem uvažovala, ale z nich mi za chvilku vyroste. Myslela jsem že by ji tento vydržel. Má polohovací rukojeť, tak dosáhne v pohodě.
My kupovali tento kocarek dcerce k Vanocum. Jsou ji ted tri roky a kocarek miluje. Kocarek je pomerne lehky, ale stabilni. Rukojet je polohovatelna, takze by mala nemela mit problem na nej dosahnout. Myslim, ze to nebude mit ani vliv na stabilitu kocarku, kdyz ho bude tlacit nekdo nizsi. Velke plus je, ze se da prehazovat hluboky se sportakem, coz Ani dela podle libosti, protoze to neni nijak slozite. Pozada a behem chvilky ji to prehodim. Kdyz jsme predelavali nas kocar na sportak (mam jeste 10 mesicniho synka), hejbalo se i s jejim kocarkem a tohle je nepomerne jednodussi.
![]()
Kosik pod kocarkem je docela prostorny, takze Anicka tam vozi kdeco. Mic, kridy na malovani po chodniku, deku pro panenku. ![]()
Pokud bych mela jmenovat zapory, tak taska ke kocarku je sice fajn, ale nejde na madlo pridelat na pevno. :-Vozime ji jen tak prehozenou pres rukojet a v pripade, ze se jede horsim terenem nebo s nim Ani klickuje sem a tam, sklouzava. Nekdy sklouzne jen tak. Ale da se vozit pod kocarkem v kosikositce.
Druhou veci, ktera se mne osobne nelibila je hluboka korbicka. Zaklad (luzko) mi prijde v pohode, ale boudicka je takova forova a pri zatahovani a stahovani uplne nesedi. Kdyz se ale necha v jedne poloze, tak to nevypada spatne. No ale vysvetlete diteti, ze na neco nema sahat.
Pokud jde o montaz, tak jsem chvilku tapala, ale s pomoci navodu jsem to slozila. Pravdou je, ze to chvilku trvalo a ze samotny navod moc podrobny nebyl. Vetsinou ale cloveku pri pohledu na obrazek a dil seplo kam to patri a co ma delat.
Suma sumarum. Za tyhle penize je kocarek urcite dopoorucenihodny. Sportak je naprosto v pohode.
Ahoj
. S tímhle konkrétním kočárkem zkušenost nemám, ale jako matka dvou kočárkymilujících dcer můžu říct, že by mi vadilo právě to, že se přehazuje korba a sporťák (protože to druhé se bude válet doma). Anežka dostala kombinovaný kočárek, ale je to sporťák s vložnou taškou, takže se dá využít i jako hluboký. Anežka tu vložnou tašku okamžitě vyhodila (taška je látková, takže se vejde všude, i do koše s plyšáky a oblečením na ně
) a vozí panenky ve sporťáku vlehu. Polohovací rukojeť je super, to můžu potvrdit (Anežka má kočárek asi od 2 let a pořád jí je v pohodě, Maruška s ním jezdí už teď, kdy sotva začíná chodit). Košík pod kočárkem taky hodně využívá, tašku na řidítka nemáme, ale já na našem „velkém“ vozím céčko z plastového řetězu, na které věším igelitky s nákupem, a Anežka to musela na svém kočárku mít taky, takže teď tak vozí svoji kabelku a taška na řidítka jí nechybí.
Maruška dostala obyčejné skládací golfky a ty jsou pro ni teď mnohem lepší - jsou lehké a hlavně se dají složit a strčit pod kočár (což dělám asi tak 150× za jednu delší procházku). Ale zase na druhou stranu moc dlouho jí nevydrží, nemají polohovací rukojeť. Anežce jsem jako první kočárek koupila u Vietnamců plastové golfky, které vydržely asi 3 týdny, ale svůj účel splnily (chtěla jsem zjistit, jestli bude Anežka panenkovský typ) a za těch 75Kč, co jsem za něj dala, mi to stálo. Kdybych teď měla jednu dceru a žádný kočárek a byla bych si jistá, že dcera bude s kočárkem ráda jezdit, tak bych koupila spíš ten bytelnější s polohovací rukojetí. Ale za mě teda ne takový, kde by se přehazovala korba a sportovní sedačka
Anežka měla období, kdy názor a to, co chce, měnila x krát za hodinu, takže představa, že bych jí musela měnit korbičku za sporťák.. Ten náš si Anežka „přestaví“ v pohodě sama, takže je mi jedno, jestli její panenka sedí nebo leží
.
Souhlasim s tim, ze prehazovani nemusi vsem vyhovovat. Taky jsem Anicku zpracovala, ze ted kdyz je teplo, mame jen sportak. Hlubokou korbicku jsem slozila naplacku a strcila na dno skrine. Po slozeni je to krasna placka, ktera moc mista nastesti nezabere. Totez plati o slozeni sportaku ![]()
Taky souhlasim s tim, ze se daji sehnat i lepsi kocarky. Ovsem za nepomerne vyssi cenu. My mame oranzovou variantu kocarku, protoze sama jezdim s Jane oranzove barvy a Anicka si tak pripada dulezite, ze ma „presne“ to, co maminka. ![]()
hkac píše:
Ten náš si Anežka „přestaví“ v pohodě sama, takže je mi jedno, jestli její panenka sedí nebo leží.
![]()
Jen pro presnost sportak se da sklapet do lezata, takze miminko muze sedet i lezet. ![]()
Tak pokud se dá složit naplacku, tak to bych ještě to skladování zkousla
. Ale Anežka by byla schopná si uprostřed procházky venku postavit hlavu, že chce zrovna tu druhou verzi
.
Ale souhlasím, že za ty peníze je to super. Náš stál podobně a rozhodně investice nelitujeme (navíc ty investice byly Ježíška).
Moniak píše:hkac píše:
Ten náš si Anežka „přestaví“ v pohodě sama, takže je mi jedno, jestli její panenka sedí nebo leží.
![]()
![]()
Jen pro presnost sportak se da sklapet do lezata, takze miminko muze sedet i lezet.
No jo, ale když dítě ví, že doma má korbičku, tak jí jen tak normální ležení ve sporťáku stačit nebude. Ne, vážně, já vím, že ne každé dítě je takový paličák jako ta naše (a to se snažíme ji v tom nepodporovat, ale někdy je lepší konfliktům předcházet, takže jsem se naučila uvažovat i takhle
). takže pokud zakladatelka má rozumné dítě, nevidím v tom problém
. Mně osobně se tenhle kočárek líbí a být malá holka, už píšu Ježíškovi.
Moniak děkuji za cenné rady.
Hkač
. No, s tím rozumemným dítětem si nejsem jistá. Ale uvidíme.
Moc se mi líbí také ten oranžový
Myslela jsem, ze ji zatím spracuju, že hluboká koorbička bude jako postýlka
No a jezdit budem se sporťákem.
Hkač - golfečky jsem taky pořídila, ale už ná pomalu opouští a tak jsem chtěla lepší kočárek. Koupíme ji ho k svátku.
Děkuji Vám oběma ![]()
Oživuji diskusi. Moc se mi líbí kočárek co tu máte. Já našla přímo tento http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Chtěla bych ho ke druhým narozeninám, ale nevím aby nebyl moc veliký. Ona je hrozný prcek. Prosím pokud máte nějaké fotky jak holčičkám pasoval. Děkuji
Mrkni na kočárky na mimibazaru.Kočárky Kotula.Budeš koukat.:-))))
Na mimibazaru brouzdám pořád. Teď jsem se chtěla tedy podívat jak píšeš ale nemůžu nic najít.
Ahoj, koupila jsem tenhle kočárek: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… pro tříletou. Zdály se mě lepší ty jednoduché kola. Rozdíly ve výšce oproti kočárku z tvého odkazu nejsou až tak velké. Myslím, že může být pro dvouletou, madlo se dá polohovat. Zatím jsme ho nepředali, napíšu za týden
Na obrázku ty kočáry vypadají velké, ale ve skutečnosti nejsou.
Jinak ve 2 letech jsme používali golfky, děcka s nima i teď rádi jezdí.
Líbí se mě i kočárek Smoby, ale pro nás už by byl malý.
Hledala jsem toho Kotulu pro zajímavost - http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…