Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
to Icoo typuju přes 20 kilo. ale na takovou váhu se quinny se sedačkou pro 2. dítě dostane taky…
mne u toho tandemu prijde kazdy klio dolu dobry. ale samo to nesmi byt na ukor stability
ja potrebovala neco abych to v nejhorsim unesla i sama. „nejhorsi“ uz se obcas stalo
A taky aby v autobuse v zatackach „drzel“ ![]()
jinak ten popisovany ABC air ma zase jako jeden z mala prostorny sedacky. ale ta vaha
5 kilo vic je na me moc.
m
Martino ,
dívala jsme se na ten kočárek I'CCO je vážně hezkej,ále ta cena je závratná.Stojí něco k 23.000kč a to je fakt strašně moc.To musím říct,že bych snad ani nemohla manžílkovi sdělit nejspíš by se po téhle informaci o něj pokusil infarkt.
Vždyt holky jak dlouho se vlastně ten tandem používá?Malýmu bude přesně 1,5r když se nám mimi narodí. ![]()
Andynka
Teď jsem brouzdala po mimibazar.cz a je tam kočárek tandem http://www.mimibazar.cz/foto.php?…. Tak jsem možná nepomohla, ale shodou okolností jsem na něj koukala a vy tady o tom „drbáte“. Tak dobrý výběr.
Šárka
Andynko - jak dlouho? Je to dite od ditete. Pred rokem se zdalo, ze se Ada nebude chtit vubec vozit - a ejhle, jak ji byl rok a pul vlezla nam do kocaru a odmitala vylezt - ted ji bude dva a pul, chodi uz celkem dost, ale neni dne, kdy se mi do kocaru nenasackuje. Takze ja myslim, ze ho urcite do leta jeste vyuzijeme.
Pokud mas rozdil 15 mesicu, pocitej, ze rok a pul budes jezdit.
L.
Ahoj Šárko,
jukla jsem na ten inzerát ,prodávají ho celkem draho nato,že je použitý.Ten samý nový jsem na internetovém obchodě objevila za 6.690kč +taška 1.490kč.Takže za úplně nový dám stejné peníze jako za ten použitý. ![]()
Andynka
Andynko,
v tom inzerátu píšou, že je nový, ale i tak je pěkně drahý
. Myslím, že jde sehnat levněji, i hezčí
.
Ahojky mrkněte se na…
http://www.ecipisek.cz/index.php?…
http://www.detskysvetmlade.cz/…produkt.html?…
Já jsem přesvědčená, že tandem nebudu kupovat, ale i tak po očku sleduji tuto diskusi, kdyby to nakonec bez něj nešlo:-)
Ahojky všem!!!
Andynko,
no to já bych si taky netroufala doma navrhnout
Já jen jako že existuje ještě jeden ![]()
Holky, kdo ho máte!!!!
Jinak na jak dlouho - strašně to záleží jednak na dětech, jednak na tom, jestli jseš schopná se někam dopravit autem (já ne
, jestli jezdíš MHD (bez tandemu nám to nejde, ale lepší se to), jestli chodíš na delší procházky (já jo, hlavne když byl kubík uplné miminko). Tím, že nemám řidičák a manžel je věčně v práci, tak jsem odkázaná sama na sebe a třeba ted mám obě deti dost nemocné a nedovedu si představít, jak bysme jeli k doktorce. MAtěj by s teplotou nedošel ani na konec naší ulice a od zastávky to máme dost daleko.
Já se ho chci zbavit až když bude kubovi skoro rok a matějovi 2 a půl. Využívám ho hooodne. Hlavne v zime se dětem nechce moc šlapat - zkušenosti mé i mých kamarádek)
martina
Jo a ještě k tem cenám - samo se dají sehnat nové za 6-7 tisíc (ten z MMB je opravdu nějaký předražený), ale jízdní vlastnosti a pohodlí por děti jsou nesrovnatelné. Neříkám, že jsou ty kočáry špatné, to vůbec, ale ty dražší jsou porstě lepší a není to jen o značce.
Příklad:
Moje 2. golfky - ABC design handy plus - byla jsem nadšená, unešená, jak bájo jsou ovladatelné (přšla jsem na ne z 17 kilového sportáku zn. Knorr) a jak jsou pohodlné por Matěje. Supr kup za 2 tisíce a nechápali jsme, proč některé golfky stojí 7 tis. Nu, ale pak jsem se dostala i Inglesine se spojenou rukojetí (z druhé ruky) a i manže uznal, že je to nebe a dudy jak pro nás, tak pro matesa a litovali jsme, že jsme si je nekoupili rovnou a nové…
Takže tandem za 11 tis. jsem si pro:,–(ila
a) když už jsem taková chudinka, že budu muste vozit dve děti, tak at aspon s co nejvetsim pohodlim ![]()
b) když už miminko bude muset jezdit bez výhledu na svojí užasnou mamku:-), tak aspon s co nejvetsim komfortem
c) chtela jsem, aby ten kocár byl hezký a lehký, aby pohled na zofualou matku pred schodama v metru vyvolal pocit - misím jí pomoct ![]()
No, končim, jdu taky neco dělat ![]()
martina
My jsme od znamych dostali ABC-Tandem Air, takze nemam srovnani s jinymi znackami. Je to tank, to je pravda, ale pekne ovladatelny, projedu s nim obchody, kam jsem se s trikolkou s jednim ditetem neodvazila ![]()
Nemusim ho nikam tahat do schodu, parkuju v chodbe, staci jen zacouvat, do auta ho taky neskladam a MHD nejezdim. Takze idealni kocar pro nasi rodinku…a za hubicku ve srovnani s ostatnimi cenami ![]()
Pepsi
Ahoj zkušené maminy,
teda já jsem teď dost na vážkách. Moje zlatíčka budou od sebe 20 měsíců a já si naivně myslím, že to budeme zvládat s jedním kočárkem. Bydlíme ve městě s dost rozbitými chodníky a kopcovitým terénem. S kočárkem jezdíme jednak na delší procházky (3 hod.), tak i nakupovat, vyřizovat atd. jako všechny maminy. Malá ještě moc nechodí, chceme trénovat hlavně během jara a léta.
Máme šanci přežít bez tandemu?
Existuje tandemový kočárek, který se pak dá nějak odstrojit, aby byl jenom pro jedno dítě, když už to starší bude ťapat samo, abych zbytečně nemusela tahat těžký poloprázdný kočár?
Díky. Míša
Existuje, ale mě osobně se vůůůbec nelíbí a myslím taky stojí majlant, tuším to dělá Quinny, ale fakt si tím nejsem jistá.
A na trénování bych moc nespoléhala, starší synek docela obstojně chodil od jednoho roku, poslední měsíce před druhým porodem jsme kočár prakticky nepoužívali, ale přesto se Kuba chtěl vozit, asi měl dojem, že jsem ho prostě vyšoupla a našoupla tam bráchu. Koupili jsme sice stupátko za kočárek, ale nechtěl se na něm vozit. Jaká to byla pro mě úúúúleva, když jsem koupila tandem a mohla jsem vozit i staršího, hlavně v obchodě jsem ho nemusela honit mezi regály a když se vztekal, přikurtovala jsem ho do kočáru a tradá.
Takže taky jsem si myslela, že to nebude potřeba, ale bylo.
Ale je to jen moje zkušenost
.
Smokie
Jen poznámka - Quinny opravdu dělá tandem, který jde předělat na jednokočár, ale váží 25 kilo. ![]()
Ted vozím - 14kg kočár + 12,5kg Vojta + 9kg Val se sedajdou a mám dost… Připočti si k tomu ještě desítku… Nevymýšlel to zrovna chytrák, jinak nic proti quinny.
Míšo, šanci samozřekně máš, ale to asi budeš vědet a poznáš jen a jen ty. Jsou mezi námi maminky s rozdílem 16 mesíců a byly bez tandemu. proste záleží na tvých možnostech přepravování a na starším dítku.
Fakt se stává, že dítko které přes léto docela chodí se pak v zime zasekne. Uvidíš.
Na rodině jsem videla takovou hezkou vecučku, sedačku, která se dá přidělat třeba ke golfkám, Fakt jen sedačka s kolečkem a přidelávala se z boku. Vyštrachám nekde odkaz. Třeba to sem začne nekdo dovážet, když je ted všude plno skorodvojčat.
m