Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojda,
potřebovala bych od Vás poradit
na emimino chodím občas koukat a pročítám si tady děníčky atd
máte někdo doma tento kočárek?? jaké s ním máte zkušenosti? my po dlouhém rozmýšlení který typ kočárku koupit sme vybrali nakonec tento X LAnder XA, je to čtyřkolka. předem děkuji za nejaký postřeh k tomuto kočárku
Ahoj Aneto,
moje kamarádka ho má doma připravený pro mimi, které se jí má každým dnem narodit. Také se pro něj rozhodla po velkém vybírání. Líbila se jim cena. Zatím ho nemá vyzkoušený. Ale co se týče jízdních vlastností je krásně ovladatelný, ty přední nátáčecí kolečka jsou super. Jen si dej pozor, jestli bydlíte v domě s výtahem. Kamarádce se tam nevejde, takže bude muset vždy sundavat jedno kolečko. Docela jí to štvalo, ale už je s tím smířená.
IVULE+Tobi
ahojda,
no díky za radu
..... stím výtahem jsi mne vůbec nepotěšila. mě ten kočárek přišel od pohledu uzký, máme úplně pidi výtah. to si jdu teda přečíst rychle rozměry a měřit výtah. ach jo, no nerada budu tahat kočárek pěšky do 4 patra
Aneta
Taky se nám dost líbí ale lidi nám ho vymlouvají, že patří mezi kočárky vyráběné „rychlou jehlou“, že se rozbíjí konstrukce, brzdy, všechny mechanické věci, že vykazují brzy velkou opotřebovanost a taky mne trochu zaráží ta slabá boudička. Jinak ale cena a designe na jedničku, takže zatím také není rozhodnuto.
Ahoj holky,
mám doma kočárek X lander X4 je nachystaný pro mimíska na duben a je opravdu super, je to trojkolka s ruční brzdou, nakonec jsem ji sehnala až v Polsku , protože u nás se už neprodává v červenočerné kombinaci a červenou korboy, je lehký, oproti čtyřkolce lépe skladný a má naklápěcí přední kolo, ale já to potřebuji kvůli kolečkovým bruslím, korba je poměrně malá, ale podle kamarádky, která ho má už rok, ji vydržela do půl roku bez problémů, polohování zad u sportáku je až do lehu, takže můžete v klidu přejít na sporták a co se týče kvality, tak bez problémů, za celý rok žádná závada.
Doma jsem testovala sportak na riznim mimiskovi kamaradky a manipulace super, e dobře odpružený a fakt se dá řídit jednou rukou
tak my jsme 3 kolku sháněli docela dlouho a právě nakonec jsme koupili 4 kolku. ta 3 kolka co se nám libila nikde nebyla v hezké barvě. také jsem právě slyšela o tom že brzdy nejsou nic moc. nadruhou stranu nás presvečovali v obchodě že reklamace na ten kočár skoro nejsou. my se právě rozhodovali mezi Bebecarem a X Landrem a podle mne kdyby chteli tak mi vnutí dražší Bebecar. X lander se mi líbí, že není tak vysoký a robusní
tak my jsme 3 kolku sháněli docela dlouho a právě nakonec jsme koupili 4 kolku. ta 3 kolka co se nám libila nikde nebyla v hezké barvě. také jsem právě slyšela o tom že brzdy nejsou nic moc. nadruhou stranu nás presvečovali v obchodě že reklamace na ten kočár skoro nejsou. my se právě rozhodovali mezi Bebecarem a X Landrem a podle mne kdyby chteli tak mi vnutí dražší Bebecar. X lander se mi líbí, že není tak vysoký a robusní
Ahoj holky,
díky za téma. My máme objednaný XA - přišel mi stabilnější než trojkolka a otáčecí přední kola - byla pro mě asi rozhodující moment při rozhodování. Mimi by mělo být březnové, tak myslím, že s tou menší korbičkou vystačíme - příští zima už bude povětšinou ve sporťáku. Výtah nemáme, bohužel tři a půl patra bez
- takže to mi neva (no máme kočárkárnu
). A ty kolečka se dají sundat uplně jednoduše, znám maminy co tak ve výtahu fungují běžně a zvykly si.
Ještě k těm barvám, a že nemůže sehnat konkr. typ - my objednávali v www.krtecek.com - přímo tedy v kameném obchodě, a říkali, že není problém jakýkoliv typ a barva do 10 dnů. Teď mají sice problém s autosedačkou (ne s maxicosi, ale s tou druhou) ale i tak by měl být do 14 dnů.
Tak doufám, že jsme se rozhodli dobře a že nám bude mimi v X-landru dělat jen radost. To přeji Vám všem.
Zet
My jsme se zamilovali do X-lander model X1.
Už ho máme objednaný. Zkoušeli jsme ho jen v obchodě.
Pročetli jsme s manželem také hodně recenzí.
V korbičce prý mimi vydrží tak do půl roku, potom je nutno již používat sporťák. Ten má skvělé plynulé polohování z popruhu, takže se nemůže nic rozbít. A pokud ano, pak lze jakýkoliv díl objednat u prodejce nebo na www.x-lander.cz
Skládání do auta je také velmi lehké o vyndání kolečka ani nemluvím (manžel to všechno vyzkoušel v obchodě několikrát)
Nejvíc „pomlouvali“ kvůli rozbitnosti model XA. Ostaní modely byly v pohodě. Snad jen u těch 3 kolečkových prý jde mimi špatně „drndat“ a špatně se s ním najíždí na chodník.
Odchytila jsem i jednu maminku, která X1 měla strašně si ho pochvalovala. Je to takový kočárek do nepohody a vůbec nevadí, že byl vyroben v Polsku.
Když pátráte po původu ostatních kočárků není to s nimi o moc lepší. Aby to vypadalo lépe mají tam původ EU.
Dobrou ruku při vybírání.
Já už se moc těším až poprvé vyjedeme.
Katy 36tt
tý jo to jsem ani nevěděla že je to polský kočárek
to teda není moc dobrá zpráva, ikdyž teď už je to jedno stejně ho máme koupený. mě se prostě líbil, ale bojím se těch poruch, ale je pravda že se to může stát s každým kočárkem.
ještě jeden dotázek. myslíte si, že je vhodný i mimo město? já si myslím že snad jo, ale doufám že přežije cestu do lesa na procházku a tak ![]()