Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tyja tak to já zatím chodím ve všem půjčovaným, každá kámoška + mamina mi přinesly věci co jim jsou velké z nějakého „širšího období“ ale tak já jsem zatím na začátku, co budu dělat potom nevím
hlavně až neoblíknu zimní bundu a ani jeden svetr
lol to ještě asi bude legrace…
Ja v těhu taky chodíla bez
, ale kojení mě donutílo s ní i spát…člověk si zvykne na cokoli
Co my pro ty naše děti vytrpíme, ještě než dojdou na svět
. Tahat břuch v takovém hicu, zase se nemusí tolik řešit oblečení, v zimě zas člověk nezapne ani bundu… A pak že je těhotenství nejhezčí období života
. Teda ne že bych si až tak stěžovala, akorát poslední měsíc plus ten, co je přede mnou, jsou výživný a táhnou se až nekonečně ![]()
Jo ty posledni dva měsíce jsem si už přála, abych rodila předčasně, už se to nedalo vydržet, malá mi udělala podlitinupod žebrama a snažila se mi je vylomit, takže jsem kňučela bolestí a ani se pořádně nevyspala…den po termínu přišel porod a za 3,5 hodiny jsem měla krásnou holčičku (nevěděli jsme až do konce, co to bude) ![]()
To bych nevydržela, nevědět co čekáme… Náš prcek má přijít na začátku srpna, na jednu stranu by bylo super, kdyby si počkal, na druhou bych se ráda přestala kroutit kvůli zádům…nebo obecně být zas normálně pohyblivá, ne jak oteklý hroch…do žeber zatím kope decentně ![]()
No já se srovnala opravdu do toho 6ti nedělí a záda mě zlobí do teď, ale né už tolik, třeba když jsem ohnutá nad vaničkou, ale 9 měsícu se tělo mění a 9 zase srovnává ![]()
No tak to je optimistická vyhlídka! A já jsem si naivně myslela, že porodím, trochu se otrkám a zase se budu hýbat normálně jako před ![]()
s tím se rozluč
…ale třeba budeš vyjímka, ale já se zretírovala jestě hodně rychle, z porodnice jsem šla pěšky a hned po porodu jsem seděla na zadku (což jiné ženy nemohly ani pořádně chodit)…hrozně jsem se porodu bála, ale vyšlo nám vše uplně dokonale. Porod v termínu, rychlej, bez komplikací, vysněná holčička, přítel měl týden dovolenou a venku bylo nádherně…prostě všechno super ![]()
Holky od tý doby co vim že jsem těhotná mi to teda vůbec neutíká…
a vůbec přikládním se k názoru, že být těhotná není žádný super stav, samozřejmě chci mimčo a hroooooooooozně se na něj těším, ale kdyby plný vývoj trval třeba jen tři měsíce vůbec by mě to nevadilo
ale jak říká moje mamča nejsme žádní klokani že ![]()
to je dobrý přirovnání..moje mamka pořád říká, že klidně odrodí, když to někdo odnosí
![]()
Někdo má kliku, že to nepozná až do 7-8 měsíce, ale mě šlo bříško vidět už ve 4
tak si dokážete představit, jak jsem vypadala v 9m.
Paní se mě v autobuse ptala, jestli čekám dvojčátka…no a porodila jsem 3,300g holčičku a zhubla 8 kg za dva dny
asi hodne vody ![]()
Hele nechce se dneska nekomu ven? je tam docela přijatelně ne? ![]()
Tak já budu rodit císařem asi dva týdny před „normálním“ termínem, takže porodu se ani nebojím, jsem hrozná máčka na bolest, ale tohle nebudu cítit - aspoň jedna „výhoda“ vozíčku a ochrnutí od pasu dolů
. No ale jestli bude trvat dalších devět měsíců, než se dám dokupy, to nestraš!!! Venku je dneska zatím celkem dobře, odpoledne jedem trhat třešně - teda muž, já budu dělat dozor pod stromem ![]()
No nevim, jak by ses hojila, kdyby si rodila normálně…já bych zase císařem nechtěla, dostala jsem Bramborku hned na břicho a než muž přestřihl šňůru, tak jsem si ji mohla aspon „pochovat“ zatímco císařem ji uvidíš až po zákroku a pak ty sponky na břiše..no hrůza ![]()
Tak já normálně nemůžu, takže si stejně nevyberu… Ale miminko by mi měli dát taky hned, pokud nebudu v celkové narkóze, což nechci. Akorát u toho nebude taťka…ale ten by se stejně hned zkácel ![]()
Myslíš, že by to nevydržel?
![]()
To mlj muž teda držek statečně, hezky mě podporoval, říkal, že nejhorší na tom je ta bezmoc, že viděl, jak mě to bolí
Ale porod byl normální, jen kontrakce bolely ![]()