Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevydržel…to je jisté. Pravda je, že u normálního porodu si nejsem jistá, jestli bych ho chtěla (on si taky není jistý, jestli by chtěl
…právě kvůli tomu, že když mě něco bolí nebo je jiný problém, líp to nesu sama, než aby mě u toho nikdo viděl. Ale nemůžu to říct na 100%, třeba bychom se rozhodli jinak, kdyby na to došlo - a ono stejně nedojde
. Na sál ho nejspíš ani pustit nemůžou. Ale přeptám se, ze zvědavosti…a třeba pak kromě mimina z břicha budou lovit ještě taťku ze země ![]()
No na sal tatkove nemuzou, co vim…ale pokud budes rodit ve FNOL tak jen doporučuju…nemůžu jim krom jídla nic vytknout…super sestřičky jak dětské tak ženské a porodní asistentka s žákyňkou byly mooooc milé a ohleduplné, ve všem mi vyšli vstříc ![]()
doporoučuju si s sebou vzít nějaké jídlo, protože obědy jsou hodně „prdlavé“ což pro děti není dobré ![]()
Jj, ve FNOL, už jsem tam hodně věcí domlouvala, i jsem si tam poležela, a se zdravotníky spokojenost. Jídlo děs, zásoby jsem měla zvenčí
. A připravenost pro vozíčkáře tragická… Ale zase případná péče o miminko, kdyby byly problémy, je dobrá.
Jo přecijen je to největší nemocnice široko daleko, nevím jak je to s vozíčkáři, ale tak aspoň maj výtah, některé nemocnice ani to ne… ![]()
Jj, ten kupodivu i funguje - ale jak píšeš, je to největší nemocnice široko daleko, tak bych to čekala přívětivější i pro nechoďáky
. Ale nestěžuju si, nějak to zvládnu, jsou horší věci ![]()
Polámala jsem se na horách, před pěti lety. Ale spadla jsem z hřeben na dobrou stranu, na druhé bych se proletěla volným pádem, což by asi byl můj poslední zážitek
. A pak že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech - tady to teda byly dvě mouchy jednou ranou ![]()
Neseš to velice statečně…ale jak si řekla, lepší než poslední zážitek
a v bříšku máš malý štěstíčko ![]()
Co mi taky zbývá, fňukání je otrava
. V břiše mám malého parazita, spíš bych řekla
. Ale ať nevypadám jak necitelná skoromatka, myslím to jenom v dobrém a s nadsázkou, čímž nepopírám, že občas se těším, až se z břicha vystěhuje…ale ještě má čas a pak teprve začne frmol. Tak snad to zvládnem ![]()
Ja si ke konci už přála, aby to bylo za mnou a porod byl takové vysvobození ![]()
Holky nad tímhle premyslim, jestli si vzit chlapa sebou nebo ne…vazne to neni pro ne otres jak se nekde tvrdi?
PS: je hezky kdyz se da mimco hnedka k mamce? moje kamoska rikala ze to pro ni byl hroznej sok, ze to cerstvy miminko nebylo zrovna nejroztomilejsi…
Tak to přítel ten mi to hlásil hned na začátku těhu že u porodu chce být
takže u nás je jasno, u prvního syna nebyl ani na ultz ani u porodu a moc chtěl, jenže jeho bývalá raději maminku. Tak teď si to chce užít se vším všudy ![]()
Holky, já tam nemít chlapa, tak to nedám tak dobře, jako jsem dala. Držel mě a podporival a trochu těch tělesných tekutin atd snad každý chlap vstřebá, někdo pak ale trpí tím, že si to vybavuje u sexu a nějak ho pak žena nepřitahuje. U nás s tím problém není.
A to, že mi dali malou hned po porodu na bříško byl ten nejúžasnější zážitek z celyho porodu. Je to jak odměna za vykonanou námahu a malá byla sice trochu promodralá, ale dali mi ji zabalenou v nějaké látce, aby jí nebyla zima, než táta přestřihne šňůru. Fakt doporučuju do toho jít i s chlapem. ![]()
Přeju Vám hodně štěstíčka a klidnej, bezbolestnej a rychlej porod bez komplikací ![]()
Nejlepší varianta asi je, když se na tom oba shodnou - buď oba chtějí, nebo oba nechtějí, aby tam chlap byl. Hlavně ať se ani jeden k ničemu nenutí, to by mohlo udělat paseku ![]()
Ahojky holky ![]()
Jak pak se máte? Konečně nám počasí trochu přeje a není takový šílený horko ![]()