Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, v srpnu čekáme chlapečka, touto cestou hledám maminky a těhulky na společné kočárkování a povídání ![]()
Taky čekáme chlapečka v srpnu - teda doufám, že vydrží až do srpna
!!! I já bych ráda našla nějaké maminy nebo prozatím těhule na společné věcičky, akorát musím předem „nahlásit“, že to se mnou bude drobet komplikovanšjí kvůli inv. vozíčku - nicméně věřím, že se vše zaběhne a půjde to zvládnout a pak bude určitě fajn mít nějaké spřízněné maminky ![]()
@Jáňour píše:
Taky čekáme chlapečka v srpnu - teda doufám, že vydrží až do srpna!!! I já bych ráda našla nějaké maminy nebo prozatím těhule na společné věcičky, akorát musím předem „nahlásit“, že to se mnou bude drobet komplikovanšjí kvůli inv. vozíčku - nicméně věřím, že se vše zaběhne a půjde to zvládnout a pak bude určitě fajn mít nějaké spřízněné maminky
Ahojky
a kdy v srpnu čekáš? No i u nás to vypadá na dřív, tak uvidím co mi doktorka řekne ve čtvrtek. malý je totiž velký a neotočený a prý už nemá moc místečka, tak by šel asi dřív císařem. Tak čekám jestli ten malý akrobat tu otočku zvládne
Ráda nějaké společné věcičky podniknu a to vození taky zvládneme
a ty jsi přímo z Olomouce?
@Wii Na začátku srpna, kolem čtvrtého, zatím nevím přesné datum, bude to plánovaný císař. Malý se někdy tlačí dolů a někdy ho setřepu zpátky, tak uvidíme, kdo vyhraje
. Ty máš termín kdy? Na otočku držím pěsti, už moc času nemá, ale kamarádce se dcerka překulila snad až týden před, tak třeba to ještě zvládne. Některé porodnice dělají i porod při špatné poloze, ale to si vůbec nedokážu představit… Jsem přímo z Olomouce, co Ty? Kde plánuješ rodit? Třeba se nám kluci sejdou a potkáme se už v porodnici ![]()
@Jáňour píše:
@Wii Na začátku srpna, kolem čtvrtého, zatím nevím přesné datum, bude to plánovaný císař. Malý se někdy tlačí dolů a někdy ho setřepu zpátky, tak uvidíme, kdo vyhraje. Ty máš termín kdy? Na otočku držím pěsti, už moc času nemá, ale kamarádce se dcerka překulila snad až týden před, tak třeba to ještě zvládne. Některé porodnice dělají i porod při špatné poloze, ale to si vůbec nedokážu představit… Jsem přímo z Olomouce, co Ty? Kde plánuješ rodit? Třeba se nám kluci sejdou a potkáme se už v porodnici
Já mám termín 19tého
právě já se v těch jeho akrobatických pohybech nevyznám, včera mě přišlo večer že mě nakopl žebra a dnes celý den kope dole. Tak jsem zvědavá jak se nám ukáže
A co pak řekne doktorka jestli bude nebo ne taky plánovaný
já jsem z Dolan, to mám ani né deset minut autobusem do Olomouce
A právě že blíž je Šternberská porodnice, a byla jsem tam na operaci gynekologické a byla jsem velmi spokojená, jen tam bych asi jela rodit pouze kdyby to bylo spontánně a v termínu, jinak asi bych raději brala Olomouc, jelikož Šternberk prý není dobře připravený a při problému když je posílají stejně do Olomouce a kdyby šel prdolka třeba dřív. Tak ještě hodně váhám. To by bylo super potkat se i v porodnici
no když jsme u toho já bych už i klidně rodila. Když jsou ted ty horka tak to celkem špatně nesu a celý těhu mě nezmáhala unava a ted jsem šíleně unavená a furt se snažím něco dělat jelikož pak se mi spí špatně v noci, když se natáhnu přes den ![]()
@Wii Tak normálním porodem bych šla 18., císař bude o dva týdny dřív, to jsou naši kluci skoro zároveň
. Na jednu stranu bych taky rodila klidně hned, protože s tím břichem si připadám jak hroch…ale zase ještě můžu spát kdy mě napadne, jít ven kdy mě napadne atd., a prckovi je zatím v břiše asi líp. Nad fakultkou jsem dlouho váhala, neslyšela jsem žádné dobré reference, ale už jsem am několikrát byla a spoustu toho s nimi domlouvala a musím říct, že zkušenost zatím na 100% dobrá, vychází mi vstříc, jak můžou. Snad to nebudou jen slova, ale to stejně zjistím, až to přijde. A právě kvůli případným komplikacím, kdyby NÁHODOU u synka nastaly, tak neonatální oddělené je špičkové. Říká se. Ty vedra jsou šílená… Jsi už doma, nebo ještě v pracovním procesu?
@Jáňour píše:
@Wii Tak normálním porodem bych šla 18., císař bude o dva týdny dřív, to jsou naši kluci skoro zároveň. Na jednu stranu bych taky rodila klidně hned, protože s tím břichem si připadám jak hroch…ale zase ještě můžu spát kdy mě napadne, jít ven kdy mě napadne atd., a prckovi je zatím v břiše asi líp. Nad fakultkou jsem dlouho váhala, neslyšela jsem žádné dobré reference, ale už jsem am několikrát byla a spoustu toho s nimi domlouvala a musím říct, že zkušenost zatím na 100% dobrá, vychází mi vstříc, jak můžou. Snad to nebudou jen slova, ale to stejně zjistím, až to přijde. A právě kvůli případným komplikacím, kdyby NÁHODOU u synka nastaly, tak neonatální oddělené je špičkové. Říká se. Ty vedra jsou šílená… Jsi už doma, nebo ještě v pracovním procesu?
Přesně tak při problému je to lepší
no právě taky mi říkala doktorka že na plánovaný císař bych šla o 14dní dřív
tak to by jsme se tam mohli potkat
Právě že ty reference jsou hrozné a když jsem tam na gynekologické operaci byla před sedmi rokama tak to tam bylo otřesné a pak mě překvapil přístup těch lékařu a sester ve Šternberku ale zas pro klid bude nejspíš lepší Olomouc ![]()
Já jsem nezaměstnaná.. Loni v květnu jsem odešla za prací na Zlínsko jako barmanka a v říjnu jsem skončila. Onemocněla jsem a jelikož jsem neměla pořádnou smlouvu zpět už mě nikdo nechtěl a v listopadu jsem otěhotněla a práce se už hledala špatně… Přítel si našel práci v Olomouci a přestěhovali jsme se před měsícem do Dolan. Jelikož tam jsme nikoho neměli. Tak jsem na úřadu práce. ![]()
@Wii Ležela jsem tam (FNOL) na konci května pět dní a i z tohohle pohledu spokojenost. Jako vybavení z doby ledové, ale přístup zdravotníků bez námitek. No stejně dopředu nic nevymyslím
. S prací to je bída, navíc těhotnou už se potom taky nikdo nepřetrhne vzít, co
. No a v Dolanech spokojení? Od Olomouce kousek, do lesa kolem Kopečka taky kousek, to může být fajn ![]()
@Jáňour píše:
@Wii Ležela jsem tam (FNOL) na konci května pět dní a i z tohohle pohledu spokojenost. Jako vybavení z doby ledové, ale přístup zdravotníků bez námitek. No stejně dopředu nic nevymyslím. S prací to je bída, navíc těhotnou už se potom taky nikdo nepřetrhne vzít, co
. No a v Dolanech spokojení? Od Olomouce kousek, do lesa kolem Kopečka taky kousek, to může být fajn
To máš pravdu dopředu stejně moc nevymyslíme
S prací je to hodně bída, přítel byl bez práce měsíc, každý den to obcházel, volal na pracáku prosil a nikde nic. Až mu pak mamka domluvila práci u ní. Jinak by asi i on hledal hodně dlouho. A to on už má ledaco za sebou, zkušenosti, praxe, řidičáky a průkazy všemožný a nic. Hrozný. A ještě když jsi těhotná to už vůbec ne. A ze začátku mě od toho doktoři odrazovali, jelikož jsem se 7let léčila s gyn. problemy a tak mi řekli že ani neotěhotním přirozeně a pak buch a bylo to ![]()
V Dolanech je nádherně. Naši tu koupili loni domeček a tak jak jsme za něma sem jezdili tak jsme si to tu zamilovali. Takže pak když jsme hledali nájem tak jsme šli jako první tady po tom místě
Je to jak městečko - je tu uplně všechno a vše máme od baráku pár metrů - obchody, pošta, lékaři, lékarny, škola, školka, kavárna, restaurace a teď dokonce udělali krásné nové dětské hřiště
všechno po ruce.
@Wii A babička po ruce, jestli tam vaši v tom domečku pořád bydlí
. Jinak teda „gratulace“, že se to povedlo přirozeně, když předcházely nějaké problémy a doktoři nevěřili…někdy je fajn, že se pletou ![]()
@Jáňour píše:
@Wii A babička po ruce, jestli tam vaši v tom domečku pořád bydlí. Jinak teda „gratulace“, že se to povedlo přirozeně, když předcházely nějaké problémy a doktoři nevěřili…někdy je fajn, že se pletou
Bydlí pořád a tak jsem ráda, přesně babička po ruce. Studuju ještě dálkově školu tak se babička bude moc hodit na hlídání a blízko ![]()
Děkuji moc. Je to moc fajn. Nějak jsem se s tím smířila, jelikož s bývalým přítelem jsme se snažili 4roky a s tímto jsme neplánovali (plánovali ale později) a jedno uklouznutí a prcek se klube
a co vy? Jak dlouho jste se snažili? A jak jsi na tom s přibíráním? Já mám nahoře 15,5 kilo a ted poslední 4 týdny mám co týden to kilo přijde mi to hrozně moc. Na to jak málo jím i skrz teplo a skrz to že malý už je velký a utlačuje mi žaludek, hlavně to mám v nohách a prsách a bříško i přes mazání už dost popraskalo. Nohy jsem teda měla oteklé jen párkrát tak nevím jestli třeba nezadržuju víc vody. Se musím poradit s doktorkou.
Ahoj holky, klidně bych se přidala, mám sice už tříměsíční holčičku, ale v Olomouci jsem krátce a nikoho tu pořádně neznám… ![]()
@JitaCita Však tříměsíční prcek rozhodně není na překážku
. Pokud se nám povede vymyslet a domluvit termín/místo, může to být fajn dopo/odpoledne ![]()
No čas by asi neměl být problém, jen to počasí…malá ho blbě zvládá a je pak protivná…chce to nějaký ideální čas ![]()
Ahoooj já už se na to kočárkování vyloženě těším, ale ty budeš kočárkovat a já vedle funět ![]()