Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o Vaše zkušenosti s kočárky. V květnu čekám první mímo a tak se po nějakém začínám ohlížet… Na trhu jich je ale tolik, že už mi z toho jde hlava kolem… Navíc nedovedu odhadnout, co všechno budu u kočárku potřebovat. V každém případě potřebuji kočár, který zvládne i náročnější terén (les, pole, atd.), takže jedno z kritérií jsou pořádná kola a odpružení
Samozřejmě taky koukám na design - nejvíc se mi líbí čtyřkolky v černém (jednobarevném)provedení. Cenu bych viděla tak kolem těch 15. 000. Zkrátka - zatím vede EASYWALKER QTRO, CONSORD FUSION a MUTSY (ten je už ale dražší…
). U Jané se mi moc nelíbí ta plastová korbička… Tak nevím…
Předem Vám děkuji za Vaše názory ![]()
Barcha a uvažovala jsi o v-cross? My máme 4kolku s nafukovacími koly, byli jsme s ním i v Tatrách a super. Prostě do náročnějšího terénu kola upustíš a ono to s mimčem tak nehoupe a i s autosedačkou lze pořídit za 8500,– Kč. Jsme s ním moooooc spokojeni.
barcho,
pokud chceš to 15tis kočárek od narození, tak to určitě neseženeš Easywalker, přes 14tis stojí jen ten sporťák.. plu sk tomu potřebuješ korbičku.. concord korba je dooost podobná aJané - je to i jedna firma..
u Mutsy je výhoda, že si můžeš koupit podvpozek a korbu, tam se do 15 vejdeš bohatě a až bude potřeba sporťá, uvidíš sama, jetsi ti podvozek vyhovuje a buď se to dá celé prodat, nebo dokoupit sportovní sedák a prodat korbu..
co se terénu týká, u concordu pochybuju o nějakém větším terénu..
EW a mutsy (předpokládám urbanrider) do terénu jsou bohatě.. ![]()
Děkuji Vám oběma za názor
Obzvlášť pak Vám Natašo
Sleduji tady diskuze ke kočárkům a Vy máte fakt neuvěřitelný přehled! By si Vás ten portál měl platit jako poradkyni…
Easywalker mají teď v akci celou trojkombinaci (korba, sporťák a autosedačka MAXICOSI) za 14.990,–, což se mi zdá super! Líbí se mi i vzhledově… Kámoška ho má a je s ním hrozně spokojená, ale má samo ten na dvojčata… Zkušenosti s tím na jedno mímo se mi nedaří sehnat… Jinak je fakt, že CONCORD jsem teď viděla naživo a ta korbička se mi taky moc nelíbí…vypadá jak z lega ![]()
Tak jsem ještě koukla na ten EASYWALKER, protože mě Nataša trochu znejistila s tou cenou a musím se omluvit… Mají to tam dost zvláštně napsaný a já to jen tak přelítla… Zkrátka, cena je opravdu asi vyšší…
Tak já už jsem z toho fakt jelen
Ještě uvažuju o jedné variantě… Na zahradu a na prochajdy tady v okolí budu mít takový ten starý proutěny kočár
Co se týká odpružení a prostoru, tak je to nejlepší kočár na světě!
Jediný, co je nevýhodou, je transport autem…
Zkrátka mě ale napadlo, jestli nekoupit jenom podvozek (např. Mutsy) a autosedačku a pak až sporťák…
Barcho,
už jsem chtěla výskat, ať okamžitě kupujete, za 14tis celý komplet, to by byla super cena, ale asi se jedná o tu vtipně psanou nabídku na kočárky daniela, ne? zrovna včera jsem na ní totiž koukala.. ![]()
tam je v případě celého setu autosedačka zdarma..
http://www.kocarky.cz/…er-qtro.html
každopádně, sporťák je to podle mého super, upřímně pokud bych chtěla |4kolák s otočnými koly, volila bych tenhle ![]()
třeba by šla sehnat levně korbička z druhé ruky, a k tomu novou autosedačku maxi cosi nebo cybex aton, ..
bude to sice i tak víc, než 15tis, bude to tak 20, ale třeba by přispěl někdo z rodiny, k vánocům, a tak…
nebo opravdu, ten mutsy jde koupit jen podvozek, korba a autosedačka… korba může být i použitá, miminko jí fakt nezničí… a dají se sehnat dobře…
http://www.babypark.cz/…der-standard
http://www.babypark.cz/…-luzko-mutsy
http://www.babypark.cz/…osi-citi-sps
http://www.babystyle.cz/…-0-13kg-akce
(oba jsou to spolehllivé obchody..)
Díky moc, jste zlatá
Jo, přesně o tuhle vtipnůstku na Daniele jde… Zajímalo by mě, jestli jsem jedinej blb, kterej jim na to nalítl… ![]()
No, jinak teda vede EW, tak to nějak ještě zkusim vymyslet…
Teda, nevím zatím nic o žádných mínusech, až na tu cenu, tak uvidíme… Ale je fakt, že kočár, který by měl zvládnout težší terén, vypadal pěkně a navíc něco vydržel (třeba i na druhé dítě), se mi EW zdá THE BEST
Ještě se na ně teda pojedu podívat, protože „naživo“ vypadají taky trochu jinak…
Ještě jednou díky za radu a mějte se fajn, B ![]()
Já mám Mutsy Urbana tak budu doporučovat ten, neb jsem s ním moc spokojená. Původně jsem chtěla 4Rider - otočná přední kola, ale nakonec jsem po přečtení diskuse k Mutsy zde zvolila Urbana a jsem za to vděčná. Do terénu fakt není lepší varianta. V terénu pokud chceš jet pohodlně, je třeba hodně pracovat s aretací - pokud je cesta zrovna rovnější aretaci povolit, pokud je terén složitější zajistit a to u kočárků, které mají otočná přední kola nelze bez toho, aniž bys musela kočárek pořád obíhat. Zrovna dnes, kdy jsou ty zasněžené chodníky už částečně uklizené (ale částečně stále skoro neprůjezdné) jsem to opět ocenila. Pořád jsem s aretací pracovala (u Mutsy je páčka na nohu) a byla jsem spokojená a mohla využít pohodlně všechny vlastnosti kočárku za které jsem zaplatila ![]()
Jo a pokud jde o cenu, tak mám podvozek Urbanrider Next, tedy ten dražší za 8550 z Babyparku (v akcích například nedávno nákupy s Maminkou lze ušetřit až čtvrtinu!) a korbičku novou za 2500 i se slunečníkem v akci. Takže celkem jsem za hlubokáč dala 11500 korun. Sporťák jsem sehnala právě v té akci nákupy s Maminkou a stál mě i s nánožníkem 3570. Velká výhoda je to, že sporťák nemusíš kupovat hned - nejen že nevysolíš hned plnou pálku, ale neběží ti na tom půl roku, kdy jezdíš s hlubokáčem, zbůhdarma záruka, můžeš zvolit novější kolekci, pokud budeš dokupovat na jaře apod…
Milá Mafino 5,
díky za názor. Musím říct, že jsem se teď byla na Mutsyho mrknout a moc se mi líbil
Vzhledem k tomu, že jsem docela vysoká, ocenila jsem nastavitelnou výšku rukojeti… Další výhodou je přesně to, co píšeš - možnost nakoupit jednotlivé části postupně a tím pádem přívětivější cena
Jediné, čeho se obávám, je velikost té korbičky… Prcek se nám má narodit v květnu, takže mu v říjnu bude 5 měsíců. A pokud to nebude žádný drobeček, tak nevim nevim… Nebo už můžu dát takovýho mrňouse do sporťáku? Srovnávala jsem to s EW a Inglesinou a je fakt, že je Mutsy nejkratší a nejužší
Samozřejmě jde teda o pár cenťáků…
Měj se ![]()
PS: Jo!, s tou záruční dobou je to super postřeh, to by mě vůbec nenapadlo ![]()
Barcho, u Mutsy je výhoda otočnost sportovního sedáku k mamince, krytí boudičkou je celkem dobré, leh takké slušný.. myslím, že v 6m do té sportovní varianty jít může..
ono dětičky v těch 6m už nechtějí jen ležet a koukat do boudičky, chtějí trochu přizvednout, aby videly na svět.. někdo nedá dopustit na korbičku, já tedy myslím, že sporťák k mamince skoro do lehu je možná i lepší volba než polohovací kobička.. protože stačí pozvednout méně a mimčo vidí..
(to polohování u korbiček je totiž uplně stejné, jako u sporťáků.. )
jinak kamarádka UR má a nechala s ho na další dítě, jak byla spokojená..
S tou velikostí korbičky… Jsou maminky, kterým se zdá, že se jim tam nevejde čtyřměsíční miminko, a jsou zase takové, které jezdili do osmi, devíti měsíců. Záleží na miminku, ale taky na mamince. Jak říká Nataša, dnes je normální přejít do sporťáku v šesti měsících a někdo dává děti už dřív ne proto, že by jim korbička nestačila, ale proto, že prostě dítě už chce vidět ven a v korbičce se nudí a řve. Takže bych to tak nepřeceňovala. U Mutsy je velká výhoda, že ten sporťák je opravdu dobře zateplen - nikde nic neprofukuje… Když použiješ kvalitní fusak, tak bych se v tom nebála jet třeba i s tím mým dvoumesíčním mrňousem. Samo korbička je pro něj pohodlnější a taky je elegantnější, takže proč spěchat do sporťáku, když nemusím
Ještě si ho užijem…
Foto pro inspiraci ![]()
No já po pár výjížďkách ven zjistila, že pro dítě je nejdůležitější mít kočár s dobrým odpružením a kvalitní nafukovací kola především na špatném rozbitém chodníku. To je asi „terén“, na kterém se dítě v kočárku nejvíce natřásá. Cesty v lese a to i ty neupravdené jsou proti špatným chodníkům procházka růžovým sadem. Takže já v každém případě doporučuji nafukovací kola a to kamkoli, nejen na hory
!
Jo X-lander je kvalitní polský kočárek. Mě se moc líbil v barvičce Rocky a měla jsem ho také v užším výběru. Ale vyřadila jsem ho proto, že nemá otočnou sedačku. Navíc hluboká korbička je opravdu velmi malá a tak je pravděpodobné, že do sporťáku půjde dítě dosti malé a u takového já preferuji otočnou sedačku proti směru jízdy. To ale pro Natašu mínus nebude, jak ji znám ![]()
Jo a Condora mi nabízeli v akci dokoncce za 15 tisíc, tak jestli se ti líbí, tak ještě prohledej internet
A nemyslím si, že má plastová kola. Myslím, že má nafukovací, ale už si to moc nepamatuji. Musím říct, že se mi nelíbilo hlavně to, jak byl takový celý jako rozhrkaný, když jsem si ho zkoušela v obchodě. A ani ta neoprenová stříška není můj šálek kávy ![]()
Mafina mě zná dobře
neotočná sedačka mi nevadí, ale respektuju, že pro někoho je to důležité..
prostě - požadavky každého na kočárek jsou jiné, jde o priority, člověk nemůže mít všechno, .. většinou ![]()
Concord jisto-jistě nemá nafukovací kola. jsou to kola plastová. dají se dokoupit kola nafukovací zadní, nově, od letoška (inzerovaná jsou pro Concord Neo, ale pasují prý i na fusion, já to nezkoušela..). přední zůstávají plastová.
odpružení kočár samozřejmě má, ale není nijak velké.. jediný z těch, co má nenafukovací kola, co stojí za to do terénu, je podle mého teutonie S3, i když se mi s ní jezdilo špatně, uznávám, že pružila dobře..
přesně, jak Mafi píše, kočár, který není dobře odpružený a nemá nafukovačky, hází hodně i na rozbitých chodnících a nerovných površích.. nejde jen o lesní cesty a tak.. ale zase - záleží na tom, jak moc jsou cesty dobité, není to takový děs, kamarádka odvozila miminko po dejvicích (a praze) v Jané nomad, což je podobná kategorie, jako Fusion, ale do terénu měla slaloma.
cherryAnn - ne, že nedoporučuju
spíš píšu, jaké má vlastnosti. výhodou jsou velký sportovní sedák, fakt obrovský! korba není malá. sedačka je celkem bezepčná. kompatibilita všech těch komponent je výhodou. váha je výhodou. no a pak se to liší. někdo chce kočár do města, do MHD, lehoučký, pak i místo golfek třeba apod., pak je to možná volba. jiný chce kočár terénní, odpružený apod., pak to není dobrá volba..
zakladatelka píše o pořádných kolech a odpružení, a to prostě concord nesplňuje..
XLander - ano, kvalitní polské kočárky, záleží opět na hlavním účelu kočáru. jsou určitě více terénní, než Fusion (asi se myslí XA..), je těžší, korbičky jsou menší, ale ne tak tragicky menší - jedná se o zúžení korby, do délky jsou defacto stejné (resp. porovnávala jsem takto Quinny/jané 08, pomocí matrací, délka stejná, šířka Quinny asi o 3cm méně, Quinny = xlander, Jané=concord..)