Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Quinny Buzz?
Přidejte zkušenost s Quinny BuzzNataso presne tak, udelali testy a jeste buhvijak dobre na 3 typy kocaru a ostatni netestovali vubec, takze je mozne ze budou jeste horsi!!
Takze ve mne fakt clouma zlost, kdyz vidim, jaky je tu bordel.
Aspon do televiznich novin by se to dat melo. Na novu nebo tak nejak.
Daninko, taky mi to hodně vadí. když se prvně objevila ta zpráva ČOI, psala jsem jim, psala jsem do libfinu a bavila se o vyhlášce s lidmi, kteří o tom něco vědí.. ČOI se mnou jednala děsně.. ostatně jako obvykle.. hlavně, je mi jasné, že lidí, jako já, kteří pochybují, zjišťují (a něco tuší o evropském právu, o chemii) asi moc není
proto s tebou souhlasím - novu a blesk na ně! jen tak se to dozvědí i ty matky s GT3..
nevím, jestli se tak stalo, ale když libfin jako dovozce vydal prohlášení v prosinci, psal mimojiné: „Jelikož postupem České obchodní inspekce došlo k poškození dobrého jména naší společnosti, respektive námi prodávaných značek, a dále ke vzniku škody v podobě ušlého zisku, zvažujeme podniknutí příslušných právních kroků proti České republice, resp. Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR jako nadřízenému orgánu České obchodní inspekce.“
bohužel, soudit se v čr je stále ještě spíše k smíchu - nebo k pláči? a tak nevím, jestli jim to stálo za to..
docela by mě to zajímalo…
No zajimalo by me, jestli ty kroky proti ceske COI opravdu podniknou a jestli se to dozvi hlavne ta verejnost co neni moc informovana, tzn. ze si sami nic nezjistuji a veri jen tomu co slysi.
Maminkam GT3 a ostatnim bych opravdu prala aby znaly pravdu, uz kvuli majitelum speedy
Holky, v TV uz to bylo, ze COI pochybyla a snad bude platit pokutu a ma se omluvit......
Bylo to ve zpravach-----jen nevim, kterych zda Nova, nebo CT, ale bavila jsem se jak ani neumeli nazvy kocaru.
Rikali kocar quinny a kocar maxi ![]()
Katko a kdy to bylo prosim? Ty holky si to povidaly prede mnou zroivna vcera!!
Katko díky, to jsem nějak nestihla, …
každopádně omluvu, minimálně stejně prezentovanou, jsem zatím nepostřehla..
navíc:
http://www.coi.cz/…kocarky.html
pravdou ale je že kočárky se v rapexu neoctnuly, což byl můj hlavní argument, že to není tak žhavé
pokud by byly nebezpečné, musely by se okamžitě v rapexu vyskytnout a stahovaly by se v celé EU! to se ale ani náznakem nestalo..
navíc, základní problém prostě je naše legislativa a rozpor s předpisem EU. naše vyhláška totiž udává limity pro hračky i pro „výrobky pro děti“ - tj, takové, u kterých se dá předpokládat vzhledem k povaze věci styk s dítětem /ústy apod./ = zjevně kočárky.
ostatně je mi ale stále záhadou, jak by se madlo pro matku mohlo dostat do kontaktu s dítětem? jak by ho mohlo cucat? - zajímavé, že v tomhle stanovisku se už neobjevuje, ačkoliv původně ano ![]()
no nic, hlavně že Vít jim to zatloukl, my víme svoje.. ostatní je na Libfinu.. ![]()
Katko diky ![]()
Nataso, ty jsi uplny spisovatel
a mas perfektni orienatci (myslim v kocarkovem odvetvi
)
Trochu mimo téma, ale ty nebezpečné látky, které se objevují v madlech, pláštěnkách a podobných částech kočárků jsou ftaláty, neboli změkčovadla, aby se daly plasty tvářet. Kontrolám vadí, že se objevují v blízkosti dětí, na kočárku, na madle.. , ale že se nikdo nepozastavuje nad tím, že stejná změkčovadla se používají při tváření PET lahví a pak se do nich dává pití, od kojenecké vody počínaje, minerálkami konče, a ta voda je tam v kontaktu s tou PET lahví třeba 2 roky,a rovnou to pijeme, kdežto dítě cumlá rukojeť na kočárku max. pár minut. Na to by se měli zaměřit a překontrolovat spíše produkty, které opravdu přichází do styku s ústy a potravinami. Vlastně i vodovodní trubky, kterými proudí pitná voda je z PVC, které je tvářeno prostřednictvím ftalátů.
Přemýšlíte také někdy o tom ?
Steeve máš pravdu, je to hnus, ftaláty jsou skoro úplně všude. Chtěla jsem koupit malému lžičku na krmení a ftaláty, byť v malém množství jsou všude.Skoro snad.
Jinak já jsem uvědomělá majitelka GT3 a dokonce Plika, ani nechci vědět, co bude v madle plika, to je měkké tak, že by se dalo modelovat. ![]()
Ale musím říct, že i když to vysvětlili, ve mě to prostě nechává dojem speedy=ftalát. Myslím, že čoika by se měla pooořádně veřejně omluvit, protože plno mamin to podle mě odradí.
steeve píše:
Trochu mimo téma, ale ty nebezpečné látky, které se objevují v madlech, pláštěnkách a podobných částech kočárků jsou ftaláty, neboli změkčovadla, aby se daly plasty tvářet. Kontrolám vadí, že se objevují v blízkosti dětí, na kočárku, na madle.. , ale že se nikdo nepozastavuje nad tím, že stejná změkčovadla se používají při tváření PET lahví a pak se do nich dává pití, od kojenecké vody počínaje, minerálkami konče, a ta voda je tam v kontaktu s tou PET lahví třeba 2 roky,a rovnou to pijeme, kdežto dítě cumlá rukojeť na kočárku max. pár minut. Na to by se měli zaměřit a překontrolovat spíše produkty, které opravdu přichází do styku s ústy a potravinami. Vlastně i vodovodní trubky, kterými proudí pitná voda je z PVC, které je tvářeno prostřednictvím ftalátů.
Přemýšlíte také někdy o tom ?
Steeve,tak to je teda maso,já vůbec nevěděla co to ty ftaláty vlastně jsou a ted mě jímá hrůza z toho v čem nosím malé vodu domů
ono si stačí přečíst definici co to jsou ftaláty a kde se objevují: http://cs.wikipedia.org/…Ftal%C3%A1ty
a nejlepší je třeba odstavec, že se ftaláty objevují ve zdravotnictví v měkčených hadičkách při dialýze a pod, kde ale dostáváme dávku až 100 vyšší než při běžném styku ldií s výrobky, tam, to proudí přímo do oběhu krve…nějaké miligramy v závadných kočárkách jsou proti tomu hadr
steeve, ftaláty, nebylo to co, by COIce vadilo, tady vadily primární aromatické aminy (vznikají rozkladem azobarviv). je pravdou, že ftaláty testoval stifung waren test a byly skoro ve všech testovaných.. jenže otázkou je kolik, že? a kolik je v takové PETce.. (protože ty kočárky tehdy nevyhovovaly normě pro dudlíky!)
ale máš pravdu v tom, že všichni to berou tak, že ftaláty.. jenže a) nikdo pořádně neví, co jsou ftaláty, a za b) kdy a kde se využívají, čím škodí a v jakých koncentracích…
jinak máš naprostou pravdu!. ať se všichni konečně zamyslí, kde všude ftaláty - estrey kys. ftalové - jsou… přijde mi to něco jako bifenyl A.. tvrdidlo v plastech. když tam není on, je tam jiné, poměrně podobné svinstvo.. akorát ej tam napsáno bifenyl free… ![]()