Kočárky Quinny - závadné?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12959
3.2.10 11:20

Kočárky Quinny

Ahoj:-)
Teď mi jedna kamarádka říkala,že cituji přesně co napsala: „a víš o tom že kočárky quinny nesplnují normy a z madla může mít dítě rakovinu?
tam jsou něáký ftaláty “

Tak by mě zajímalo co je na tom pravdy,jestli jste o tom někdo taky slyšel?

Chtěla jsem si pořídit quinny buzz nebo speedi,takže bych ráda věděla,jak to tedy je:-)

Díky za odpovědi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Quinny Buzz?

Přidejte zkušenost s Quinny Buzz
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3412
3.2.10 11:26

úúúdajně nesplňují normy. Osobně si myslím, že by dítě muselo cucat madlo 24 hodin denně, aby to na něj mělo negativní vliv.
Jinak na těchto stránkách máš ofiko vyjádření výrobnce http://quinny.libfin.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
3.2.10 11:29

Já bych na to řekla spíš - a kterej dneska ty ftaláty nemá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.2.10 11:33

Teď jsem si pročítala několik článků a je dost tvrzení,že to není pravda… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.2.10 11:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
3.2.10 11:50

Ja mam quinny speedi a jsem maximalne spokojena, jo psala se o tzom,a le pak to zase vzali zpet, bat se nemusis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.2.10 11:52

Děkuju za odpovědi a za uklidnění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.2.10 15:11

Alyss,
dost jsem se o tohle zajímala, snad i proto, že mám jeden doma (speedi).

to, co tady rozpoutalo vyjádření ČOI, je poměrně závažná věc, a to hlavně proto, že podle všeho na to neměli právo, neboť kočárek je v pořádku (jednalo se o speediho a muru 4). mají na to dobrozdání od našeho ministerstva zdravotnictví, a pravděpodobně podniknou právní kroky proti naší Inspekci.

v podstatě šlo o to, že posuzovali madlo před dítětem a pro matku podle normy, která je schválená pro předměty pro děti - ve styku s ústy dítěte, tzn. dudlíky, savičky, kousátka. i laikovi je jasné, že mezi kočárkem a dudlíkem je značný rozdíl, a to i tehdy, mají li děti ve zvyku madlo cucat…
ano, ftalaáty obsahuje, ale v tak nízkých koncentracích, že podle vyjádření jednoho nejmenovaného docenta jedné nejmenované chemické VŠ by muselo dítě to „madlo sníst a na to 6 dalších“, aby se o tom vůbec dalo mluvit jako o hrozbě.

za velmi závažné považuju chování našeho kontrolního orgánu, který vyslal do věta poplašnou informaci, aniž by o tom informoval distributora - ten se to dozvěděl od vyplašených matek, které mu začaly volat!!!! je to naprosto skandální jednání v okamžiku, kdy chci po distributorovi stahovat výrobky z trhu! a fakt, že se kočárky neobjevily v centrálním evropském systému rychlého varování je také podivný, neboť pokud by inspekce myslela vážně každé slovo a věřila skutečně, že se jedná o ohrožení navíc dětí, musela by tento výrobek do systému zapsat. to se nestalo…

takže závěrem - byla bych naprosto v klidu, dost pravděpodobně jsou na tom ostatní kočáry stejně, akorát se nedostaly do spárů našeho kontrolního orgánu a nebo už jim někdo prozradil že kočár není dudlík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
9.2.10 18:34

Ahoj,
měla bych dotaz - netýká se teda závodnosti, ale rozměrů kočárků. Dneska u mě byla kamarádka s tímhle kočárkem. Máme výtah : šířka dveří 70cm ( kabina 86cm ) x 105 cm ( maximum použitelné délky výtahu ). U Quinny Speedy jsem našla uvedenou šířku 66cm, ale kamarádka se do výtahu prostě nevešla a musela kočárek složit 8-o
Nevíte, jaká je teda skutečná šířka přes zadní kolečka?

Docela mě to vyděsilo, já teda budu kupovat Jané 2010 a jeho uvedená šířka je 60cm, ale teda kdo ví...... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.2.10 11:11

denny, slalom je určitě užší.. speedco i je snad znám… jednou jsem se kousla na ortopedii na bulovce, jdouce na kontrolu kyčliček, museli mě vyprostit dva saniťáci :D
tohle změřit můžu, neb podvozek mám ve sklepě, odstrojený.. písnu sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
10.2.10 12:05

Natašo, jsi zlato. Abych pravdu řekla, tipla jsem si, že se mi ozveš ty :wink: odbornice na kočárky :lol:
Neb jsem stejný blázen a dokážu mluvit o kočárcích hodiny, tak jsem tě odhalila :lol: :lol: :lol:
Já teda doufám, že ten slaom je užší, jinak nevím, jaký kočárek bych si místo něj vybrala :roll: Ten nový Jané prostě chci :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.2.10 18:11

denny - no jo, odhalila jsi mě :mrgreen:

teda ale koukám na svůj příspěvek :oops: :oops: blbne mi touch-pad a přeskakuje kurzor a často se mi stane, že se mi text přepíše .. a koukám, že jsem si to po sobě nepřečetla :oops:

ale pro neznalé - mělo tam být napsáno, že speedi je snad nejširší kočárek, co znám,… vždycky když vidím slaloma, znovu mě překvapuje, jak jsou a) kola úzká b) jak je úzký podvozek… :D
kamarádka ho kupovala právě kvůli úzkému výtahu, kam se speedi prostě nevlezl-…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
12.2.10 18:55

Ahoj, psaní neřeš, já taky někdy píšu jak marťan :lol:

Včera mi ta kamarádka s Quinny psala rozměr přes kola - cca 69cm 8-o , to je teda docela dost a hlavně mě překvapuje, že se všude uvádí těch 66cm. pak si ho někdo koupí s tím, že se do výtahu vleze a pak prdlačku :roll:
taky mi volala pani ze Špuntika, kde máme Slaloma objednaného - prý ho kvůli mě přeměřila amělo by to být cca 63 cm maximálně :wink: Tak to by mělo být v pohodě.

Jinak jsem ten Quinny řídila a byla jsem mile překvapena.
Velká nafukovací kola, takže celkem pohodlná jízda. Není to taková koza vysoká, jak mi to na obrázcích připadalo a celkově provedení se mi líbilo :wink: Takže měním názor - pozitivně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
17.3.10 08:30

Ahojky,
tak jsem se vcera docela nastvala. Sla jsem s kocarem (speedy) po ulici a proti mne jely dve holky s kocarem peg perego gt3 a ta jedna te druhe rika, tak tohle je taky ta nebezpecna trikolka, co neprosla testama!!! To me teda namichlo, pokud to neni pravda, tak by se mela COI verjnenosti medialne omluvit, tiskem, televizi, nebot lidi, co si mysli, ze jsou ty kocarky zavadne je asi hafol!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.3.10 11:01

Daniko, Dorrel, výrobce, bude/nebo už žaluje ČOI.. aspoň co byly prvotní informace.

taky by mě to namíchlo, jenže já jsem pusa nevymáchaná a řekla bych si asi nahlas něco jako - no jo, to je ten 16kg kočár co vrže jako vrak už novej :D :mrgreen:

taky si myslím, že by se měli omluvit veřejně. minimálně s takovou publicitou, jako chtěli stahovat. jenže tohle je bohužel typické pro chování státních kontrolních orgánů… :zed:

bůhví, jestli GT3 splnuje co speedi - COI jí netestovala!! :D - což mě přivádí k další provokaci :mrgreen: jj, já aspoň vím, kolik aminů mám v madle, vy to nevíte, protože kočár v testech nebyl! :mrgreen:

no jo, jsem škodolibá.. ale štve mě to hodně. štve mě že poškodili těm kočárkům bezdůvodně pověst, a že to tak není už nikdo nezveřejnil s takovou vervou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí