Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
potřebovala bych poradit s kočárkem. Shánim hluboký kočárek nebo trojkombinaci, ale aby byl co nejlehčí. Děkuji za tipy.
nevím kolik chceš do kočárku investovat, ale já jsem spokojená s bugaboo.
Co třeba přímo golfky, co jdou do lehu? Mě se docela líbí jane energy, kdyby se do nich dala vložná taška, tak by šli od narození…
ale záleží na tom, jaká potřebuješ kolečka, jestli i do terénu, tak golky né.
já si nevšimla, že téma je v trojkolkách, bugaboo je čtyřkolka. Tak trojkolku neporadím, já měla quinny buzz, sice lehkej, ale malej.
No tak to jsem si taky nevšimla a kdyby to Derida nenapsala, tak bych si toho nevšimla stále ![]()
Trojkolku lehkou, to bych se docela bála, protože mi přijde, že můj Qiunny Freestyle drží dobře rovnováhu právě díky své váze. Třeba je to můj dojem, ale kdyby byl lehčí, tak by ta stabilita asi dost utrpěla. Ale nevím. ![]()
Já když vybírala co nejlehčí kočár, tak jsem vybrala Jané Powertrack (nyní Slalom) a je opravdu lehoučký, stabilní a prostorný.
Ahojky tak já včera kupovala kočárek JEDO FYN 3DS a vybrala jsem si ho pravě kvůli jeho lehké konstrukci,takže tak ![]()
ahoj, my máme trojkombinaci Patron Fenix F4R je lehoučký a super.
Ahoj,
já mám easy walker, kočárek je lehounkej a velkej, prostornej, jsem s ním moc spokojená.
Ahoj, já mám Jané Nomad Air čtyřkolku, ale dělají i Jané Slalom tříkolku. Opravdu lehký kočár, podvozek má jen 6 kg - má odlehčenoou konstrukci ![]()
Korbička má myslím 5,5 kg a když z kočáru uděláš sporťák, tak celková váha je jen 8 kg, což je váha jako mají většinou golfky.
mě teda lehká tříkolka moc nenapadá- and jen ten slalom, ale zase já bych lehkou nechtěla, na úkor stability. ![]()
lehká tříkolka jedině quinny speedi… sporťák má 11kg a není to na úkor stability ani omylem. měla jsem ho uplynulé dva roky - teď už je vojta bez kočáru, jen zappík na nákupy, kde potřebuju spoutat živla..
projeli sjme s ním terény o kterých se nikomu nezdálo, že by šly projet s kočárem…
neřekla bych paušálně, že nízká hmotnost = nestabilita. spíše bych řekla špatný kočár = nestabilita, u trojkolek to platí dvojnásob…
(btw, u freestylu slyším často o mizerné stabilitě po směru jízdy a to je ten kočár těžší… sporťák speedi je fakt stabilní hodně…)
jinak pokud by šlo o další tříkolové trojkombinace, easywalker nebo bumbleride josu taky poměrně lehké tříkolky (i když těžší než speedi..)
pokud jde o čtyř a vícekolové kočárky.. nomad je určitě jeden z nejlehčích, co znám,, trumfne i ledsjaké golfky… bugaboo chameleon je taky hodně lehoučký, ale někomu vadí jeho naklápěcí sedačka..
z golfek rozhodně existují kombinace, zippy systém, pliko systém, cybex calisto atd.,
hluboké klasické kočárky bývají poměrně těžké, rozhodně težší než trojkombinace, .. jsou většinou hůře skladné, ovladatelné, ale bezpochyby je výhodou jejich velká korba..
Máme X-lander XA. Jsme s ním strašně spokojení - lehoučký, výborně se s ním zatáčí díky otočným předním kolečkům, super do terénu a je to dvojkombinace (hluboká korba a sporťák). A cena je taky celkem fajn. Dají se na netu sehnat různé výhodné sety (s fusakem, taškou, atd…)
Ahoj holky.
Poradíte?
Lehký kočárek, dvojkombinace, nebo troj.
Máme do domu 17 schodů a budu ho muset vynášet. U prvního jsem měla sice “superhoupaci”, ale za to hrozne tezky( měl 18kg bez malé).
Cena mi nějak nevadí. Rada koupím nový, ale klidně i od někoho.
Koukala jsem na Bugaboo - ale ten co se mi líbil už se nevyrábí.
Budu rada za každé rady.
Dekuji.
Prosím anonym. Nikdo to ještě z okolo neví. ![]()