Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky maminky, prosím jakou mate zkušenost s kočárky pro maminky okolo 150 cm? S manželem vybíráme ale moc o těch značkách nevíme. Líbí se nám spíše dražší modely. Ale pokud doporucite i levnější model budeme rádi. A chtěli bychom kvalitní vajíčko, co jde připevnit na kočárek. Děkuji moc
A kolik měří muž? Ten jezdit nikdy nebude? Bylo by lepší brat kočárek s nastavitelnou výškou madla, pokud je třeba nějak výrazně vyšší. Jinak si nemyslím, ze menší výška by byl v tomto směru problém, spíše ty vyšší maminky musí vybírat pečlivěji, aby se nehrbily
vim to podle sebe, a to nemerim zase tolik a nějak nevycuhuju z davu, měřím “pouze” 175. Ale třeba už starší kuchyňské linky jsou pro me šíleně nízké a nutí me nepříjemně se hrbit, potřebovala bych tak 8 - 10 cm výšky navíc, abych mohla stát normalne.
Ale k tem značkám, Gesslein a ostatní značky z toho brandu třeba spis vyhovuji větším postavam (no mne rozhodne ano), ale co jsem třeba videla někde ve městě nazivo kočárky Joolz, měly je spis subtilnejsi maminky, Asiatky a tak. Ale ty mi zase přijdou hrozně malé i pro to dítě uvnitř, a to přitom mají celkem robustně působící a přitom údajně i lehoucky a skladny rám. I kočárky Stokke mi přijdou takové menší celkově. Tak bych možná volila něco takového, aby to nebyl vylozene nějaký “tank” už od pohledu a dobre se ti s tím manipulovalo.
Příspěvek upraven 29.09.20 v 09:46
Hej holky, nerikejte mi, ze mala vyska je problem i u vybirani kocarku… jestli jo, tak uz me fakt trefi slak ![]()
po vsech utrapach se sportovni vybavou, vyskou kuchyne, oblecenim, sezenim za volantem, no snad vsim v zivote, me to zas ceka jeste i u kocarku???
![]()
Mám 150cm, ale toto jsem při výběru kočárku neřešila
Prostě se mi líbil model a koupili jsme ho. Byl z druhé ruky. Vyzkoušela jsem ho na parkovišti před obchoďákem, zaplatili jsem, naložili do kufru a nazdar.
Ja myslím, že to takovej problém nebude, podle mýho je většina kočárků děsně nízko. Mám 170 a naopak jsem musela vybírat, abych se k dítěti nemusela sklánět jak k psovi
A nastavitelné madlo je snad samozřejmostí.
Taky bych rekla, ze 150 cm by nemel byt problem. My mame Easywalker a musela jsem koupit i zvysovaci adapter, protoze ma korbu opravdu nizko, a i s nim to neni zadna hitparada. Zajdi do nejaky vetsi prodejny a vyzkousej.
Tak manžel je vyšší než já ale ne nějak hodně má klasickou výšku takže tam to řešit nemusíme😉 spis se mi jedna o to ze jsem měla v ruce kocarek, kde jsem nebyla vidět přes boudu a to mi přijde hrozné. Pak jsem třeba držela cybex a ten mi přišel hodně nízko co by mi vyhovovalo ale zase ta cena..
no taky chci aby se mi líbil ale především aby byl pohodlný pro mě, miminko a hlavně abych za nim nebyla jak za tankem..🤔
A taky si říkám ať to není nějaká kráva těžká třeba abych se sním zbytečně netahala budeme hodně cestovat takže potřebuji něco praktického. A někdo zase říká ze když je lehký tak je pak nestabilní tak nevím.. ![]()
Mam 157, chlap 180. Kočárek jsme meli polský baby marc, madlo se dalo ruzne naklapet a super, stál pár kaček. Ted sporťák Joie Mytrax, ten má nastavitelnou rukojeť a vyhovuje taky
Já měřím 157 cm a ano, při výběru kočárku jsem to řešila. Jednak abych přes boudičku vůbec viděla na cestu a pak abych madlo neměla u prsou. Určitě to chce polohovací madlo, za mě raději naklápěcí než vysouvací. Když jsem vybírala sporťák, hodně se mi líbilo oblíbené Valco Snap, ale to nemá polohovaci rukojeť a bylo na mě prostě vysoké, nevezlo by se mi pohodlně. Tak nakonec máme Britax B-motion 4, teď jsne k němu dokoupili hlubokou korbu pro miminko, tak snad bude sloužit dobře.
@Judith1224 ten Easywalker je dibrej a nízkej, mrkni na něj. Buď Qtro nebo Skye
@g.sandova píše:
@Judith1224 ten Easywalker je dibrej a nízkej, mrkni na něj. Buď Qtro nebo Skye
Super děkuji mrknu na nej ![]()
@Kassy píše:
Já měřím 157 cm a ano, při výběru kočárku jsem to řešila. Jednak abych přes boudičku vůbec viděla na cestu a pak abych madlo neměla u prsou. Určitě to chce polohovací madlo, za mě raději naklápěcí než vysouvací. Když jsem vybírala sporťák, hodně se mi líbilo oblíbené Valco Snap, ale to nemá polohovaci rukojeť a bylo na mě prostě vysoké, nevezlo by se mi pohodlně. Tak nakonec máme Britax B-motion 4, teď jsne k němu dokoupili hlubokou korbu pro miminko, tak snad bude sloužit dobře.
No přesně tak někomu se to muže zdát jako blbost ale jít s kočárkem a nevidět je dost blbé a nepohodlné😉 aha britax tak na ten taky mrknu. Děkuji