Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jakého sis vybrala, takového máš. Když toleruješ
můj tohle dělá pouze při nemoci, jinak se věnuje děckám nebo svým koníčkům atd.. u pc sedí většinou večer, nebo v době, kdy prcek spí ![]()
Prave ze nepoznavam toho cloveka.JSme spolu 20 let a jen posledni dobou, prave co mame deti, takovych 5 let, pomalu zklouzl do tohoto stavu. Drive aspon neco ho bavilo, ale ted jak mrtvola. Nejde s nim promluvit, nebo rict, at jde a udela to a vono, ukaze mi rpstikem, ze az on se rozhodne, tak bude delat, ale takova jako ja mu nebude ukazovat.Uz mlcim, bo takoveho cloveka ja nebrala. ![]()
Ne, myslím, že většina manželů to tak nemá. Většina ale nežije „vedle“ svého muže kvůli dětem. A to bys chtěla, aby ti uvařil jako pozornost pro tebe. Nemáš v tom trochu guláš?
@Anonymní píše:
Prave ze nepoznavam toho cloveka.JSme spolu 20 let a jen posledni dobou, prave co mame deti, takovych 5 let, pomalu zklouzl do tohoto stavu. Drive aspon neco ho bavilo, ale ted jak mrtvola. Nejde s nim promluvit, nebo rict, at jde a udela to a vono, ukaze mi rpstikem, ze az on se rozhodne, tak bude delat, ale takova jako ja mu nebude ukazovat.Uz mlcim, bo takoveho cloveka ja nebrala.
aha.. tak potom krize - přišel do určitého věku.. ono se tomu říká přechod
mmchdm, chlapi tim procházejí několikrát.. když vidim tátu, tak mámu naprosto nechápu, proč si ho vzala. Ale taky tvrdí, že takový nebyl.. u nás se tomu říká, že dědkovatí
zkusit s nim promluvit, jinak fakt nevim ![]()
Gulas nemam, vzdyt ja pro neho delam vsechno. VArim, pdavam, peru, skladam, kapu kapky a davam mu na lzicce, jak miminu, jinak se nastve…Proc nemuze i on neco udelat, pro zmenu???
No mě taky nebaví vysedávání venku, ještě že zahradu nemáme. Taky se radši natáhnu na gauči. Klidne jsem celý den u telky a nevadí mi to
. Horší že nechce nic dělat a píšeš že žiješ „vedle“ něj, to je špatný. Radši anonymně, nemusí každý vědět že můj nejoblíbenější sport je gaučing ![]()
@Anonymní píše:
Gulas nemam, vzdyt ja pro neho delam vsechno. VArim, pdavam, peru, skladam, kapu kapky a davam mu na lzicce, jak miminu, jinak se nastve…Proc nemuze i on neco udelat, pro zmenu???
To jsi psala ty, že vedle sebe žijete kvůli dětem. Proto nechápu, proč bys mu měla dávat kapky na lžičce nebo proč očekáváš pozornost.
Ne, všichni chlapi takoví opravdu nejsou. My s manželem chodíme do práce, oba dva ranní/odpolední, vždycky protisměna + manžel dělá ranní většinou 4:00 - 14:00 a odpolední 14:00 - 2:00, když má odpolední, než přijede z práce, je půl třetí a v šest už vstává se synem - já jsem v práci. K tomu dvě děti, mladší porucha PAS. Ten, kdo je dopoledne doma, uvaří. Ten, kdo je doma odpoledne, zase poklízí. Manžel pere, vtírá, utírá prach, neděláme rozdíl mezi ženskými a mužskými pracemi, děláme oba to, co je prostě potřeba, bez rozdílu. Stejně jako pro něj není problém vzít hadr a vytřít, tak pro mě není problém jít řezat dřevo.
Chápu, že je někdy únava problém, neříkám, že je tu denně naklizeno, samozřejmě jsou dny, kdy udělá jen nejnutnější a pak si se synem hraje nebo leží na gauči společně u pohádek, ale aby chlap všechno nechal na mě..já bych to nesnesla. Určitě bych s ním zkusila promluvit. Základ je, že si uvědomuješ, žeje něco špatně, to je moc dobře, protože v práci jsou kolem mě samý ženský, který si klepou na čelo, že můj chlap uvaří, uklidí a pomalu mě mají za línou lemru a manžela za podpantfláka. To jsou zase ženský, který jsou vychovvaný v tom, že chlap chodí do práce a ženská se stará o všechny. Máme tam i jednu perličku, ženská, dva dospělí kluci (19 a 21 let), manžel, ona po práci okamžitě domů, uvařit uklidit, ráno vstává o hodinu dřív, aby manželovi i klukům nachystala svačinky,..
To jen dodatek, jak to mají jinde,..holt jaký si to uděláš, takový to máš ![]()
@Anonymní píše:
Pekny vecer.Chci se zeptat
A dodržuje kalendář ejakulací s ohledem na svůj věk, kondici a roční období?
@Anonymní píše:
Proc by neco delal, kdyz vsechno delas Ty? Nejdriv zmen sebe. Prestan posluhovat. Pak se muze menit on.
@Anonymní píše:
Prave ze nepoznavam toho cloveka.JSme spolu 20 let a jen posledni dobou, prave co mame deti, takovych 5 let, pomalu zklouzl do tohoto stavu. Drive aspon neco ho bavilo, ale ted jak mrtvola. Nejde s nim promluvit, nebo rict, at jde a udela to a vono, ukaze mi rpstikem, ze az on se rozhodne, tak bude delat, ale takova jako ja mu nebude ukazovat.Uz mlcim, bo takoveho cloveka ja nebrala.
To je divný. Kdyby byl takový pořád, tak napíšu, že je to prachsprostej lenoch, ale za tímhle může být i nějaká nemoc nebo její následek, např. chronická únava, nedostatek nějakejch vitamínů, i deprese.
![]()
@Therminal Earth píše:
A dodržuje kalendář ejakulací s ohledem na svůj věk, kondici a roční období?
Po nocich sedi u PC… cemu nerozumis? ![]()
@Anonymní píše:
No mě taky nebaví vysedávání venku, ještě že zahradu nemáme. Taky se radši natáhnu na gauči. Klidne jsem celý den u telky a nevadí mi to. Horší že nechce nic dělat a píšeš že žiješ „vedle“ něj, to je špatný. Radši anonymně, nemusí každý vědět že můj nejoblíbenější sport je gaučing
A to já se za to nestydím. A aby se neřeklo, že nesnáším přírodu, tak mám od letoška gauč i na zahradě
![]()
Chtela bych to vse zmenit, ale uz je tak zabehnute, a jedina zmena mozna, pokud odejdu s detmi.Oni ho maji radi, zvlastni, ale je to tak. Nemuzu udelat jim to, ze se rozvedu, odejdu. Navic, vim, ze by se mstil mne. Zabehnute vse je, bo, i kdyz mu neudelam caj, uz je zle, nastvany, nemluvi nebo co horsi, nadava mne, ze vse jsem zavinila ja v zivote, ja spatne vybrala auto, ja spatne vybraal praci, proste i to, co ja vubec nedelala, treba s tou praci, autem…Kecu hodne a ja musim to snest. NEstojim o to, aby rval na mne pred detmi.Sama jsem z rodiny, kde se hadali a nakonec se rozvedli. Nechci zazivat stejne situace, co v detstvi a aby to zazili i me deti.
Pekny vecer.Chci se zeptat, mozna nekdo ma v zivote take tak a ja jen zbytecne prudim. Problem, ktery vidim, je v tom, ze manzel vzdy, kdyz je doma spi, lezi nebo pololezi u pc ci tv. Nikdo mi neveri, ale opravdu prolezi. Zvlastni je, ze mame zahradu, dvur, kde v lete muze clovek sednout, odpocivat u kaficka…Rika, ze je unaveny z prace.Je svarec. Doma, na zahrade neudela nic. Nechaou, jak nelaak cloveka jit ven, aspon na chvilku. Nechava delat vsechno mne.Kdyz se ti nelibi, tak nemusis kosit…A takovy pristup ke vsemu. Absolutne vsechno delam sama, zacniaje drevem, konce malovanim pokoju. Veskere dodelavky, po nem binec, vse na mne.Ani hrnek nemuzu po sobe umyt.Vzdy jsou mzui, ktere i obcas uvari. NEmusi to byt jidlo pro vip, ale jde o nejakou pozornost. Ackoliv, jaka pozornost? Zijeme vedle sebe 3 roky, kvuli detem.Je to slozite tema.Ale zajma mne tohle:maji to vase manzele taky tak? Muze clovek vubec porad jen lezet a spat? Po nocich sedi u pc.Deti ho vidi jen, jak lezi ci chrape.