Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravim vsechny, chtela bych vam napsat co me trapi, predem se omlouvam pisi narychlo na mobilu. Jsme mlady, pracujici par, ktery spolu bydli rok a pul asi 70 km od nasich rodicu. + 30 km rozdil od mojich a pritelovych rodicu. trapi me, jak travit vanocni svatky. Stedry den jsme stravili spolu s pritelem.Na dnesek 25. Jsme se s pritelem rozdelili a jeli kazdy ke sve babicce, kde byl zbytek rodiny ( rodice.teta,stryc…),protoze kazda babicka by byla nastvana, ze jsme neprijeli na obed atd.. Pak jsme si rikali, ze by pritel prijel. navstivit moje rodice.pak ja jejich. Ale dnes mi pritel volal.ze by jeho mamka byla rada kdybychom.jeli i k jeho druhe babicce, kterou vubec pres rok nevidi. Proste jsme uplne na roztrhani a to mame ppzvanou moji babicku na utery na obed. Prijde mi to strasnr slozite, vubec si ty svatky neuzijem, budem snad 5 dni na cestach a nemame ani auto
prijde mi to strasne slozite a zajimalo.by me, jak to resite vy oszazni co bydlite dal od rodiny. Ja vim, ze je to.jen prkotina oproti vecem, co resi ostatni, als momentalne me to nejak trapi a pripadne mi, kdybChom se snad meli pro vsechny rozkrajet. dekuji ![]()
My máme to štěstí, že máme rodiče v jedné části města jen pár metrů od sebe a i od nás..a i tak je to hukot. Včera oběd u přítelových rodičů, pak popřát k mým, na hřbitov a domů. Dneska oběd u mých rodičů a pak přejezd k přítelovým, kde byla příbuzenská sešlost. Zítra pro změnu jedeme k mé babičce a pak k jeho. Naštěstí také bydlí kousek od sebe. Před chvílí jsme přijeli domů. Nedovedu si představit, kdyby byli v jiném městě. Vůbec ti to nezávidím. To bych asi fakt nedávala. Těším se, že aspoň neděli budeme mít pro sebe.
Jeden svatek u jesnexh rodicu a druhy u druhych, snazime se je stridat, jeden rok prvni moje a druhy rok je na rade jako prvni manzelova rodina. Svatku jsou dny plne zmatku stresu a kvapu…
Jeden den jezdíme k jedněm rodičům, druhý den k druhým rodičům.
Další rozvětvenou rodinu nemáme, ale návštěvu dalších příbuzných bych nedělala jen jednou za rok na vánoce, nýbrž jindy. Např. setkání s taťkovým/-vými bráchy jsme dělávali vždy v létě.
@kristynka736 máme výhodu toho, že většina příbuznách bydlí poblíž nás, ale i tak toho je dost. Nicméně se to prostě snažíme udělat tak, abychom nikoho nevynechali i za cenu toho, že to není během těch 3 dnů. Třeba 26. prosinec je u nás každý rok zabitý, protože manžel má volejbalový turnaj, ale je jedno jestli se sejdeme 26 nebo 30.
Právě jsem to teď napsala v jinéd diskusi, že příští rok to chci uplně toto zrušit..
Jsem rodinový typ, ale toto děláme 10 let- máme už dvě děti a prostě mě to přijde šílené, že si ani s dětmi nesednem na půl dne v klidu u pohádek, stormku a neprohlédnem věci atd.
Teď jsme to udělali tak, žebabičky jsme průběžně navštívili před 24. prosince tak na dvě hodinky..
K tchýni jezdíme 25 od 10 do 6 večera, a zítra k mámě.. Tamjsme tak 3 hodiny..
S manželem jsme se domluvili, že příští rok to uděláme stejně a 25. prosince objedem naše i jeho rodiče v jeden den..a 26 už budem mít pro sebe…
Příspěvek upraven 25.12.15 v 21:38
Jenze je blbe, ze 25. se jak u moji tak i u jejich rodiny schazi vsichni u babicky a pak zas rodice uz maji dalsi plany 26. Jede se zase k druhe tete, za dedou do domova atd… No je to slozity u nas ![]()
Tak máte za sebou první Vánoce a zjistili jste, že jste nabrali špatný logistický směr
To se stává
. Já bych ve vaší situaci hlavně jezdila společně, žádné rozdělování. Nejdřív k jedněm rodičům a s nimi i prarodiče, přespala bych a pak druzí rodiče a prarodiče. S autem je to teda určitě jednodušší no ![]()
No jako s detma si toto nedokazu vubec predatavit.ted jsme se jeste rozdelili i kdyz me to mrzelo a vsichni se me ptali proc pritel. neprijel a u neho to same achjo. presne jak pisete ani jeden den.neni klid kdy si v klidu sednem a nic se nemusi delat..
Ahojky, já to teda tak nemám, ale moje příbuzná tohle absolvuje s miminem, sice autem, ale fakt bych se na to vyprdla, resp. chápu, že chcete vidět všechny příbuzné o Vánocích, ale copak je nelze navštívit po Novém roce, popř. během roku? Proč nenavštěvuje přítel tu druhou babičku i přes rok? Já Vám nevím, má to být čas klidu a pohody a ne stresu… Měli by to chápat i Vaši příbuzní, navštívit je přece můžete třeba o pár dní později…
No prave jsme to planovali az az ale je to. nenaplanovatelny snad…:(
Tak jeďte 25. každý ke svým rodičům (babičce). A pak už můžete mít dny pro sebe. Když jsme ještě neměli dítě, tak jsme taky furt lítali jak hadr na holi, celé svátky. Na Štědrý večer býváme u tchýně, navíc máme oba dva rodiče rozvedené takže návštěvy 4 rodin… Nakonec jsme si 25. vymínili pro sebe, že si taky chceme užít dárky, sednout si, dát si náš salát. Návštěvy dalších příbuzných zvládáme v dalších dnech
.
@kristynka736 stejeně to budete muset do budoucna zrušit..
Třeba teď asi nejste manžele asi bez dětí.. tak je to jednodušší, že že 25 s ev pohodě můžete rozdělit.. Pokud chcete ukázat druhého partnera tak bych to řešila třeba návštěvou pár dní před tímŠtedrým dnem. např. víkend předem.. ale nejde to prostě dát dohormady..
Manžel tomá tak, že 25 jsme u nich a 26 jedou taky cleá rodina k babičce, ale musel se přizpůsobit, protože jedem k mojí mámě.. Na pvním pmístě jsou rodiče pak babičky…Taky byla tchýně naštvaná, ale manžel ji řekl, že prostě jeden den oni pak naši a k babičce jezdí-me, jak které Vánoce s dětmi 22. prosince k večeru na dvě hodiny
Příspěvek upraven 25.12.15 v 21:45
Rodice se s jeho babickou nejak nedohodli, bydli daleko od.nich ve vesnici kam.jede par busu…a fakt se vidaji jen v tom. vanocnim case no ![]()