Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jar Jar píše:
Tak ji prostě pouštěj ven. Kočka je venkovní zvíře, správná kočka se domů chodí jen nažrat a pomazlit.
Ale prdlajz, kocka uplne v pohode muze byt bytova. Z venku akorat nataha nemoci a driv nebo pozdeji ji majitel bude nekde seskrabovat ze silnice
U babicky kousek od hlavni silnice mely kocky zivotnost tak ctyri roky. Vecne veku svrab v usich, klistata, blechy, obcas se nejaka pripotacela chcipnout domu, kdyz sezrala otravenou navnadu. Ja bych pro svoji kocku takovy zivot nevolila.
@KatieAndLily píše:
@Jar Jar A jak se to takhle řeší u bytových koček? Nemá se jak samovolně dostat zpět domů pokud majitel nebydlí v prvním patře a i tam bude mít problém se logicky dostat.
Kočka se dostane všude
Ve velkém baráku pořád někdo courá a otevře jí a v malém zase snadno vyleze po fasádě nebo přilehlé vegetaci na balkón.
@chiquittas píše:
@Jar Jar noupřímně si neumím představit, že bych kočku za několik tisíc pouštěla volně na ulici
navíc bydlíme v paneláku a to by ani nešlo. Kocourek byl celou dobu čistě domácí zvíře a pustit ho teď najednou ven do té zimy…asi bych si koledovala o pěkný problém a zahrávala bych si s jeho zdravím. Až bude teplo, tak ho můžu začít brát na procházky, ale četla jsem, že si na to můžou kočky pěkně zvyknou a dožadují se toho potom neustále a může zase dojít k tomu, že přestane řvát kvůli kočkám a začne řvát, protože si bude chtít vynutit procházku
a to úplně nevím, jestli chci riskovat. Protože co se jednou kočka naučí, už se pak velice těžko dá odnaučit (má zkušenost)
Dožadují se toho, protože jsou od přírody venkovní
No a pořizovat si kočku za několik tisíc, když jsou k mání super kočky za dobré slovo mi přijde poněkud… zbytečné (aspoň já jsem vždycky kočku dostala zadarmo a ještě byli majitelé rádi, že si to kotě někdo vezme) ![]()
Já měla kocoura který chodil ven ale pak jsem ho nemohla ani pohladit. Nosil 20 klíšťat denně, plno blech a ani vodičky ani obojky nepomáhaly. Proto jsem si řekla že tu kočku co mám teď si doma nechám, ať se s ní můžu aspoň mazlit když má být domácí.
Nakonec se jednoho dne po několika letech už nevrátil a já to dost špatně nesla. Proto už bych kočku ven nepustila ![]()
@Jar Jar mě to tedy zbytečné nepřijde. Pořizovala jsme si kočku podle toho, co jsem si o nich načetla a birma mě velice zaujala. Jak svým zbarvením, tak svým klidným a mazlivým charisma. A kdo mi u vesnické směsky zaručí, že ta kočka bude taková a taková a bude vypadat v dospělosti tak a tak? Měla jsem spoustu obyčejných koček, ale když mám možnost si zvolit kočku dle svého gusta a mám dostatečné prostředky, tak mi to nepřijde jako zbytečná věc. Kočka možná pochází z přírody, jako každé zvíře, co lze doma chovat, ale upřímně…která kočka se má líp…ta, které se dostává neustále péče od majitele, nebo ta, která se samovolně toulá městem? Aspoň na těch vesnicích se kočka může přifařit k misce jiné kočky, ale upřímně…babička mívala sem tam pár zatoulaných koťat, nebo co nám kdo donesl…a jak to dopadlo, když si běhala kočka volně? V lepším případě se zatoulala do vedlejší vesnice. V těch horších jí většinou přejelo během pár měsíců auto, nebo jí často někdo ukradl. Několikrát jsme viděli, jak nám před barákem naložili kočku do auta a už jsme jí nikdy neviděli. Takže kočku na volno? Už ani na té vesnici ne, protože lidé jsou šmejdi a je jim kolikrát jedno, co dělají a co to bude mít za následky.
@Helileli píše:
@chiquittas pockala bych, dokud nezasmrdi. Protoze dyl to vydrzet v byte nejdeNynejsi kocour zacal decentne smrdet nekdy kolem 9 mesicu a fik smik bylo prave nekdy v tech cca 10m. Predchozi kocour sel driv, chtela jsem to mit za sebou a mel problemy se sedimentem v mocaku a sterilnimi zanety mocovych cest. Sel nekdy cca v 8 mesicich.Jestes tim jecenim nocnim, nemuze to byt i tim, ze kdyz jsi byla ten tyden doma, tak jsi kocoura utahala a pak spal a ted nema ten spravny zaber fyzicky pres den, tak neni unaveny a vopruzuje v noci? Protoze kocky vetsinou spi, kdyz majitel neni doma. Co zkusit nejake pamlskove hracky, kdy kocka musi dolovat namky z nejakeho predmetu. A kdyz prijdes z prace, tak mu dat do tela, babrlatko, laserove ukazovatko, myska se santou kocici, aby se poradne vyradil a pakpadnul a neprudil.
Záběr by měl mít pořád stejný. Když jsem byla doma, tak byl stejně vzhůru jenom dopoledne. Pak odpoledne stejně spal a večer se toho už moc nestihlo
Takže spíš jenom to dopoledne jsme si hodně hráli, jinak jsem se ho snažila nechat vyspat. Teď je s ním doma přes dopoledne přítel a říkal, že si s ním taky pořádně hraje. Baví nás jeho bojové postoje, jak se válí po zemi a celkově vše, co se hrátek s kočkou týče…vyblbnutý by měl být snad dost
hračku na jídlo má, ale moc ho to nezajímá
nejvíc u nás letí peříčka a laser
občas si čapne nějaký míček, ale to už musí být. Neumí si moc hrát sám
to dřívější kočky se honili za pingpongáčem v kuchyni celý den. Tenhle šmudla byl asi od mala naučný na pozornost chovatelky, nebo si hrál se svým bráchou ![]()
@chiquittas tak třeba jak se rozkoukal, tak mu chybí brácha. A proto chodí a volá ho. Můj kocour takhle někdy hledá děti, když jsou na víkend u otce a kocour je má opravdu hodně rád.
Tak podle mě je to mrouskání. Kocouři se právě kastrují kolem února, protože už to na ně„leze“.Náš kocour vydržel klidný do dubna, sice nemnoukal, ale pořád nám ho ukazoval
a šlapal polštář.
Kočička ta se projevila už v lednu a nedalo se to vydržet, řvala a řvala, nemohli jsme spát, šílené.
Některé kočky jsou ukecané, ale jestli není kastrovaná na 99%si myslím, že je to tím.
Každopádně doporučuju dvě čičiny, náš kocour je moc šťastný, že má kamarádku, nelitujeme a je i větší sranda pro všechny.
@axlpol druhou mám v plánu pořídit
jenom teď hledáme větší byt, takže potom
zatím si musí vystačit s králíkem, kterého občas pěkně šikanuje
ale když on si ten trouba nechá všechno líbit ![]()
Tak jsme se nakonec rozhodli pro kastraci. Teď to bude cca týden po zákroku. Změny jsem začala pozorovat prakticky hned druhý den (v den zákroku byl mimo, takže to se nepočítá
) no a musím vám říct, že buď se fakt mrouskal, že řval jak na lesy, nebo mu do těch nových granulí přimíchali nějaký oblbovák
kocour celý den a noc neřve, je ještě větší mazel, než předtím. V noci mě probouzí jenom proto, že se snaží nacpat na můj polštář. Lovec je to pořád stejný a zatím jí pořád podobně
vše proběhlo naprosto v pohodě a vypadalo to, že vážně o ničem ani nevěděl
takže paráda
z uřvané histerky se stal ukecaný mazlící chuchvalec chlupů
![]()
@chiquittas Super
já jdu s kočkou až v dubnu ale doufám že bude taky více mazlivá ![]()
Dobrý den, máme takový problém..máme s přítelem dvě kočičky které jsou přes den puštěné do ložnice i obýváku. N noc je musíme zavírat do ložnice (máme spolubydlící a nelíbí se jí že kočička leze po kuchynské lince(nezvládli jsme kočičku odnaučit))… No tak tedy zavíráme kočičky do ložnice z ničeho nic ale naše jedna kočka, podotýkám že je kastrovaná tak v noci když jdeme spát a zaženeme je do ložnice a zhasneme, tak si jedna kočka sedne ke dveřím a neúprosně mňouká.. ani mňoukání se tomu říkat nedá ona spíš píská
druhá kočka si lene k nám do postele, pomazlí se a celou noc až do doby než vstaneme v klidu spinká. Jen ta jedna vyřvává. Většinou když zalehneme, potom cca v 6 hodin ráno a potom když si asi myslí že je čas vstávat
. Nic nového na co by nebyla zvyklá nemáme, tak bych se chtěla zeptat, jak odnaučit? Snažili jsme se i ignorovat ale je to tak pronikavý piskot že se to nedá:/ Díky za odpovědi ![]()
@inkognit já bych si typla, že jí prostě nebaví být jenom v té jedné místnosti. Nejde jim nechat otevřeno i do toho obýváku? ![]()
@chiquittas zaráží nás jen že to začala dělat až teď a ne už dříve :/ a bohužel nejde kvůli spolubydlícím (kočky občas vlezou na linku a ji to nebaví utírat prý)
ale někdy když je ta možnost tak kočičky otevřené necháme i do druhé místnosti…
@inkognit takže počítám, že kuchyň je spojená s obývákem. Jestli škrábe na dveře, stojí u nich a mňouká, tak chce prostě ven z pokoje
s tím asi nic neuděláte. Jinak jídlo mají normálně u vás v pokoji? Včetně hraček? Nemůže večer postrádat něco, na co v obýváku zapomněla? Náš kocour se třeba může zbkaznit