Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den, hodně jsem slyšela a četla o tom že faraoni chovali kočky proto, že kočka je strážce podsvětí a dokáže na sebe převzít špatné věci. Nebo když kolem sebe cítí špatné duchy tak je schopna zmírnit zlo. Mám za sebou hodně silný zážitek kdy mě ve čtvrtek zemřela babička. Máme doma kočičku která s babičkou spávala v posteli. Tak 3- 4 hodiny před babiččinou smrtí kočka zjančela, vyvalila oči a zdrhala z místnosti pryč. Vyváděla jako šílená. Nechápala jsem proč, nikdo netušil že babička odejde, ještě v noci byla dobrá. Tento zážitek mě potvrdil že legendy jsou asi pravdivé a kočka je schopná vycítit smrt. Máte někdo podobnou zkušenost?
@chipsa mám úplně stejnou zkušenost. Před smrti dědečka se kocour choval stejně jako tvoje kočka.
Zajímavé je i chování kočky po babiččině smrti. Celý čtvrtek a pátek se té místnosti vyhýbala jako čert kříži. Myslím si že že bála babiččina ducha, včera už byla klidnější. Do místnosti kde babička zemřela šla, ale opatrně, připravená kdykoliv zdrhnout. Byla tam chvíli a pak mnančela že chce pryč. Postel kde babička zemřela se jí viditelně nelíbí. Ale jinak kočička měla s babičkou láskyplné pouto v posledních letech a poslední noc spala s babičkou v posteli.
Ono se říká že když někdo umře, tak trvá zhruba týden než ten duch odejde do ztracena.
@chipsa
Myslím, že zvířata obecne mají schopnost poznat blížící se změny, smrt nevyjímaje, takže si myslím, že je to opravdu mozne.
Jinak kočka byla v starovekem Egypte uctivane božstvo, ale byla spojována s jinou oblasti působení než je smrt.
Ano, kočka prý dokáže převzít na sebe viny nebo chyby druhých a zmírnovat zlo.
Ano kočka je mystické zvíře ochránce podsvětí. Přitahují ji lidé s negativními emocemi v depresi apod. Kočka je jako psychická terapie. Přede mnou se třeba kočky snadno vyděsili, naopak i ti nejvybíravější cizí psi si mě oblíbili. Pár duchovních lidí řeklo že to znamená, že jsem anděl - nebo mám nějakým způsobem dobrou andělskou auru ![]()
Hlavně se říká že kočky prostě vycítí zlo, zlého ducha, vidí je, vnímají je. Proto jsou ochránci. My doma kočky máme a je pravda, že dříve, když jsem bydlela sama mi kočka reagovala zvláštně a já jsem se v tom bytě necítila vůbec konfortně. Takže ano tomuto věřím. Přímo takový zážitek nemám, ale vycítí to a nemají to rádi.
Me by zajímalo jestli existuje někdo kdo třeba muže takové,,entity,, vyčistit, když se někoho někam přestěhuje nebo je to tím místem…