Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Na te fotce jde jasne videt, ze je nafingovana, ta tlapka neni primo v obliceji ditete, je tam nejaka vzdálenost.
Jinak jsem slysela o případu, kdy dítě spalo v kocaru s igelitovou slidou, kocka tam vlezla skulinou a dítě zalehla.Dite bylo ve fusaku a k vuli slide mensi pristup vzduchu, ktery spotrebovavala jeste kocka. Ale je to agentura JPP, rikala mi to sousedka nasich, ze se to stalo pred lety nejake rodine známých na vesnici, kdyz kocar stal se spicim ditetem na zahrade. A ona z toho na vesnici mela u svych deti panicky strach.
To chce tu poradnu v TV Kočka není pes???. V ukazkach v sama doma byla paní a o úmyslném zalehnuti. povídala, ze musí kočka hodně žárlit, jinak postupně zvykat na nového člena. U nás kocouri bud utekli, jsou venkovni, nebo když už je to hodně nebaví tak to daji najevo, poskrabany byl malý teda taky. K úplnému miminku jsme je do kocarku nepousteli a případně i z prázdného vyhazovali. Na podzim nám zůstal jen jeden a vztah super, malý ho krmí. K fotce, bála bych se max ze se kočka protahne lekne se a skrabne, a ty tlapky u obliceje… hrabe s nimi v hovinkach. Jinak jsou asi zvyklý v rodine ; u nás jsme měli psa taky spal brachovi v posteli a teď ve vlastní domácnosti v žádným případě ty zas psa neměli a vůbec se neví jestli nějaký pes bude casem. Zalezi na zvyku, je fakt ze mě poslednímu dítěti bylo 4-5. Ale kočku v posteli bych teď nechtěla. Linaji už jen kdy projdou. kulí malymu muže na chvilku dovnitř a on mu dává kapsicku. Je tu živo a super, ze má zazemi v teple dilne.
U NÁS TAKÉ. 2 KRVELAČNÉ BESTIE A NEVIŇÁTKO
u toho strakatého si musím dávat pozor i já, v případě nepozornosti použije svoje bojové schopnosti a ulíže vás k smrti ![]()
Nevidím důvod, proč by domácí mazlíček (pokud není vyloženě agresivní) byl přitulen k miminku. Ale nikdy ne bez dozoru. Hlavně až když z ležícího miminka je zvědavé batole, které se ke zvířeti neumí chovat. To někdy může i sebehodnější pes/kočka zaútočit. Usměrňují i svá mláďata, tak zkusí i ta lidská. Jen to bohužel má špatné konce.
Ani zvíře nemá nekonečnou trpělivost, takže když mu batole celý den bude ubližovat, tak se pak ožene. Zvíře je zvíře.
Za mě roztomilé obrázky, ale (hlavně v budoucnu) není opatrnosti na zbyt.
Co se týče hygieny, tak kdo má zvířata, tak tam je to tolerantnější - nikdo nestihne ohlídat, aby dítě neochutnalo granule nebo vodu z misky pro psa.
Moje děti také vyrostly se psem. Ale vím, že jsem se nalítala, aby opravdu psovi neubližovali a neustále vysvětlovala, že se prsty do očí, tlamy a jinam nestrkají, stejně tak se pejsek netahá za ocas.
Zase ta hygiena. Kočkař ví, že kočka se v hovnech nepřehrabuje. Ne úmyslně, takže pokud se jim čistí záchodek pravidelně, tak je nepravděpodobné, že by docházelo ke kontaktu pacek přímo s exkrementem.
Soužití dítěte a kočky je fajn…občas přišel škrábanec a pak bylo dítě poučeno, že „dobře ti tak, kočičce se to nelíbilo“. Stejně tak jako necháte dítě spadnout, aby se naučilo dávat si pozor. Opět je to jen o rozumné míře. Nenecháte dítě úmyslně s velkým agresivním zvířetem, o kterém víte, že nebude jen varovat ale zaútočí a také nenecháte dítě úmyslně do zvířete např. píchat nůžkami. Stejně tak jako necháte dítě spadnout, aby vědělo, že si má dávat větší pozor, ale nenecháte ho padat ze dvou metrů, že? Rozumní pochopí, co tím chci říct, tedy napsat ![]()
A hlídání 100% času a mít je pořád na očích…to se hezky píše, ale hůř udělá. Nebudu dítě ani zvíře separovat od sebe pokaždé, když půjdu na záchod. Fungujeme jako domácnost, ne jako nekompatibilní stavebnice. Tak, jak může hrábnout zvířeti, může hrábnout i dítěti. I později. A pak vám na základní škole někoho dokope až k hospitalizaci. A není to důvod nemít preventivně žádné děti.
@Jana206 fingovaná není, je to nálezový stav;). A ano, úplně tlapu v puse neměl - kocour se prostě jen protáhl.
Takových historek je asi spousta, hysterických strachů taky
. U nás v rodině je spíš víc batolat žužlajícím kočkám ocasy
. Popravdě řečeno jsou samozřejmě kočky a psi, se kterými by nikdo dítě nenechal - ať jdou žárliví, agresivní, nevypočitatelní… A pak jsou zvířata, se kterými léta žijete natěsno, opravdu je znáte, znáte i jejich stresové reakce. Naši kočku znám i velmi obtezovanou dětmi a často bych si přála, aby z výchovných důvodů to mládě někdy usměrnil kocour sám, bylo by to přesvědčivější:). To známe „nevíte, kdy mu přeskočí“ ale dozajista platí o kočce, která žije na dvoře anebo o zvířeti s jakoukoliv historií problémového chování. Třeba kocour u našich je přesně nevypočitatelný raplík, který sekne jen tak hned a hlídat se musí výrazně víc.
@Kakika jsem ráda, že je nás víc, co z případného škrábance nemají hrůzu
.
@epsice takové obložky dělají sami od sebe?
pěkný. A a zdravím vlčka v pozadí, taky máme:D
@Hoa Mai píše:
@JaniceB připadá ti, že je dítě a zvíře bez dozoru, když je někdo fotí? Nebo myslíš, že to fotí dronem ovládaným z vedlejší místnosti?
No jinak jsou úsměvné ty rady ohledně neustálého dozoru dítěte a zvířete v bytě. Až se začne hýbat, nedej bože si zvládne otevřít dveře, nemáš šanci. To už je prostě riziko soužití.
Máš pravdu.
Já bych to nehrozila s tou hygienou. Můj první pes, kterého jsem měla už samostatně bez rodičů vždy asistoval u kojení prvorozené dcery. Mohla jsem kojit pouze v lehu, on se jí vždy pritisknul zadama k jejím zádům. Občas si takhle lehal i mimo kojení, když malá usnula v manželské posteli. A tak vůbec nám u všeho asistoval.
Náš kocour snad nikdy úmyslně neskrabnul. A děti si nějak zvířat ani nevšímají. Občas pohladí a jdou.
Se divim, ze kamaradce ty deti jeste zijou, nejsou nemocne ani zjizvene, kdyz si ke kazdemu diteti porizuji i novou kocku??? Celkem 3 deti, prumerne 5 kocek a 2 psy. Obvykle si rodice nemaj kam lehnout.
@elibro mě nikdo nehlídal jako dítě, koček kolem baráku tehdy běhalo vždy min. 5, věčně polodivoká koťata, já zvířata milovala vždy, takže jsem je rvala do kočárku pro panenky, koupala je v sudu na dešťovou vodu na zahradě…takže zdrápaná jsem byla věčně a žádná kočka mi cíleně nevyškrábala oči, jak se často všude straší
Jasně, může se stát. Ale v mém blízkém okolí si můj kamarád v 5 ti letech zlomil ruku tak nešťastně, že má nepohyblivé zápěstí. Spadl z kola. A katastrofické scénáře kolem koexistenci kola a dítěte většinou mezi lidmi nepanují. Jak říká manžel…nejhorší smrt je z vyděšení.
@pikola píše:
@JaniceB znáš nějaký případ zalehnutí dítěte kočkou? Asi těžko
zalehnuti ne, i kdyz u mainske myvaly patnactikilove kocky bych tomu i verila, ale pokousani a podrapani jo. U nas v rodine. Museli s miminem skoro tri nedele chodit na prevazy a cisteni a jeste navstevu socialky, mimco byl osklive podrapane na hlavicce, nahlasila je pediatra. Kdyz jsou malou videla, celkem jsem se tomu ani nedivila, nastesti ji kocka nepodrapala v obliceji. Odnesla to osklive pokousana rucicka (ted ve trech letech ta ma viditelne jizvy a par i na hlave…
U nás asi druha nocnpo pořízení kocoura…a takový pěkný pelisek jsme mi porizovali…
Před porodem jsem četla něco o zalehnutí a udušení mimina kočkou, sami kočku nemáme. Pak jsme s dvouměsíčním byli u našich na vesnici, dali dítě spát stranou do kočáru a když jsme ho šli zkontrolovat našli jsme tohle ![]()