Kočka zalehla dítě!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24870
25.1.18 10:18

Naše britka spí běžně s miminem (5m) v postýlce - zhruba od druhého měsíce. Jen přes den a jen v nohách. Samozřejmě chodím kontrolovat + máme monitor, ale stejně, jak se začne mimino vrtět, kočka zdrhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
25.1.18 11:36

@SlečnaDahlia u nás funguje taky zalehávání starším synem:D. Kočka to teda úplně nemiluje, ale drží:). Ta vaše i usne? Ale jinak spí kocour u nás i u dětí rád, i když normálně buď v nohách nebo vysoko za hlavou.

• Citovat
  • Upravit
10030
25.1.18 12:02

Máme taky kočku, ta se nechává od malé vozit v kočárku na panenky :lol: Moji psi spí v noci se mnou a manželem v posteli, ale přes den (když si jdou děti lehnout) jdou s nimi, přece nevynechají možnost se s někým válet v posteli :mrgreen: S tou hygienou bych to nepřeháněla, já od mala vyrůstala se psy a jinými zvířaty, prázdniny trávila na statku u příbuzných a nikdy mě nic nekouslo, ničím jsem se nenakazila apod. :nevim: Vždycky jsem chtěla vychovávat psi společně s dětmi, abych je naučila, jak se ke zvířatům chovat :) Když byly děti mladší než ted, tak si často vzaly svoji svačinu (šunku, křupky, sýr apod.), sedly na zem a jely stylem jednou já, jednou psi :lol: To jsem akorát kontrolovala, aby psům nedaly něco, co nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
25.1.18 12:07

Tak nevím, jestli bych byla v klidu, kočka má drápy ne.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
25.1.18 12:16
@elle21 píše:
Tak nevím, jestli bych byla v klidu, kočka má drápy ne.. :roll:

No to má, ale většinou je má zatažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
25.1.18 12:23
@Kakika píše:
@elibro mě nikdo nehlídal jako dítě, koček kolem baráku tehdy běhalo vždy min. 5, věčně polodivoká koťata, já zvířata milovala vždy, takže jsem je rvala do kočárku pro panenky, koupala je v sudu na dešťovou vodu na zahradě…takže zdrápaná jsem byla věčně a žádná kočka mi cíleně nevyškrábala oči, jak se často všude straší :lol: Jasně, může se stát. Ale v mém blízkém okolí si můj kamarád v 5 ti letech zlomil ruku tak nešťastně, že má nepohyblivé zápěstí. Spadl z kola. A katastrofické scénáře kolem koexistenci kola a dítěte většinou mezi lidmi nepanují. Jak říká manžel…nejhorší smrt je z vyděšení.

Pod to se můžu jedině podepsat. Mě v dětství kočky poškrábaly mnohokrát - ne naše, byly to polodivoké kočky u dědy na zahradě, které nás poškrábaly, když jsme je zachraňovali ze sudu s vodou, kam je hodil milý soused, nebo rozmotávali rezavé dráty, které se jim zamotaly(jim je někdo zamotal), kolem krku a nohou. Jednou mě pokousal i můj vlastní pes - když ho srazilo auto a já jsem ho zraněného nesla domů, v šoku mi několikrát prokousl ruku. Jizvy z toho nemám, trauma taky ne. Zvířata mám ráda stále a ráda je mám doma.
Zato jsem měla málem viditelné následky v obličeji z autonehody, hloubka ran se s povrchovým kočičím škrábnutím vůbec nedá srovnat. Volali na to plastického chirurga z jiné nemocnice, štupoval mě dvě hodiny, aby to bylo co nejméně vidět. Naštěstí se to pěkně zahojilo a ten, kdo o jizvách neví, i jich běžně nevšimne. Upřímně bych mnohem raději přestala jezdit autem. Vždycky, když jsme na dálnici a vidím, co ti magoři kolem vyvádějí trnu, aby se nic nestalo, hlavně dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
25.1.18 12:37

@sladke-mameni To je ale jasná převtělená čarodějnice! Dítě sice není udušené, ale uřknuté určitě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
25.1.18 12:39
@elibro píše:
@SlečnaDahlia u nás funguje taky zalehávání starším synem:D. Kočka to teda úplně nemiluje, ale drží:). Ta vaše i usne? Ale jinak spí kocour u nás i u dětí rád, i když normálně buď v nohách nebo vysoko za hlavou.

Je fakt, že naše kočky poškrábou jen, když přeženou hru s námi (neodhadnou tu hranici, kdy už to není hra), ale v zásadě ví, že když vytáhnou drápky, hra končí. Našeho mladého myslím, že berou spíš jako mládě, čistí mu „srst“ (vlásky :) ), hlídají, když je na zemi atd., jedna s ním občas usne. U cizích dětí jsem ostražitější, tam jeden nikdy neví, co se kočce na dítěti znelíbí, a mezi námi, ani ty děti, co s kočkami nevyrůstají, často nemají ten cit pro zacházení s kočkou. Už tak má jedna z našich pověst krvelačné bestie, protože dítko z rodiny mladšího školního věku nerespektovalo můj pokyn „nenos ji, prosím, nelíbí se jí to a drápne tě“ a ona se po dítku kupodivu drápkem fakt ohnala. Trochu se bojím toho přechodu na batolecí model, kdy tuším, že bude malý zkoušet, co všechno kočky vydrží. Zatím se jen jeden druhému snaží vyžrat misku, tak zatím v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.1.18 12:41

Co bych za to dala, kdybych se já a moje děti mohly takto pelešit s kočičákem v posteli :,( O jednoho miláčka jsme přišli a manžel už dalšího zakázal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
25.1.18 12:56
@berusa.m píše:
Co bych za to dala, kdybych se já a moje děti mohly takto pelešit s kočičákem v posteli :,( O jednoho miláčka jsme přišli a manžel už dalšího zakázal.

my ho doma máme a nepeleší se s nikým. 90% času se někde schovává :nevim: Tak se děti chodí mazlit se šneky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
25.1.18 13:01
@Wani píše:
No to má, ale většinou je má zatažené.

jo a až je roztáhne u oka dítěte tak co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.1.18 13:05
@Netopirek píše:
my ho doma máme a nepeleší se s nikým. 90% času se někde schovává :nevim: Tak se děti chodí mazlit se šneky :mrgreen:

Tak to náš byl mazlící. Mohli jsme si s ním dělat co jsme chtěli. Když už toho měl sem tam dost, zalezl pod postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
25.1.18 13:23

@elle21 většina koček nejsou blbec:). A i ten druhý rodinný kocour, co vzato kol a kolem blbec docela je, si u mimin dává pozor. Oni ta mláďata velmi dobře rozlišují.

• Citovat
  • Upravit
16694
25.1.18 13:29

Dítě zalehlo kočku!!

My měli spíš opačný problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
25.1.18 13:34

@Hoa Mai Je to vec nazoru…velmi vtipne…fotka dronem…:) Pokud umis poradne cist, tak jsem nepsala nic o tom, ze se to tyka teto konkretni situace a fotky…/tohle je ted ma stejne dementni a zbytecna pripominka, jako ta tva…/. Je psano, ze bych nenechala dite a zvire samotne - mysleno ve vseobecne rovine. A naprosto souhlasim s @Elen8 . Zvire je proste jen zvire a NIKDY nevis, co od nej muzes ocekavat…I kdyz 10 x bude matka u ditete, nezabrani zvireti v napadeni, pokud k nemu dojde…tak rychle nestiha zareagovat fakt nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí