Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@aiwwa píše:
Nojo, jenže pokud kočka necítí že to má pes označované, tak tam spíš vleze. Promiň, ale přijde mi trochu přehnané nenechat ani psa počurat trávník. A docela bych chtěla vědět, jak jste ho naučili, že tam nesmí a za plotem na trávu jo.
No mně to přijde dost ironické. Zakladatelka si stěžuje na sousedovy kočky a přitom vlastního psa pouští ven, aby jim náhodou neoznačkoval pěstěnej trávník.
A klidně je i možnost, že pes tam ty kočky cítí, tak začal znackovat. Kočky necuraji na trávu, vale někam, kde to mohou zahrabat.
@P4ja píše:
No mně to přijde dost ironické. Zakladatelka si stěžuje na sousedovy kočky a přitom vlastního psa pouští ven, aby jim náhodou neoznačkoval pěstěnej trávník.
Přesně a ta louka taky jistě má svého majitele. Takže jaky rozdíl.
@aiwwa No já to vidím tady u nás. Sousedi řeší každého psa a kočku, co jim náhodou vlezou na zahradu, ale sami mají věčně otevřenou bránu a jejich pes značkuje široko daleko.
Bracha bydlí na vesnici, všichni tam mají kočky, taky měl nacurano a nakaknuto všude, pořídil něco takového a od te doby klid.
@Anonymní píše:
@P4ja @aiwwa tak asi mate pravdu, ptala jsem se tu na nazor, neni treba hned utocit
Tak myslim, ze to neni utok, ale kdyz pises, ze ti vadi sousedovy kocky, coz chapu. My treba psa nemame a bohuzel jeste ne plot a taky nam sem chodi kocky a psi. No a kdyz pak napises, ze sama psa poustis na cizi louku, aby vam neznicil travnik, tak je to trosku padle na hlavu.
A jinak myslim, ze jsi odpoved dostala. Prikryt piskoviste, pustit na zahradu psa, aby citily jeho pach a nebo slysely jeho stekani, a nebo ten odpuzovac. Se sousedy si promluvit muzes, ale tezko neco udelaji.
@P4ja jen tak mimochodem, vy kdyz jdete na prochazku s ditetem do lesa a chce se mu curat, tak resite, kdo je majitelem, jestli se muze vycurat??Asi ne, ale pred rohozku k bytu by jste ho asi nenechala vycurat
@Anonymní píše:
@P4ja jen tak mimochodem, vy kdyz jdete na prochazku s ditetem do lesa a chce se mu curat, tak resite, kdo je majitelem, jestli se muze vycurat??Asi ne, ale pred rohozku k bytu by jste ho asi nenechala vycurat
Tak rozhodne bych ho nenechala vycurat pred svoji a ani pred sousedovu rohozkou, protoze vim, ze by mu to vadilo.
A jinak je rozdil jit na prochazku a nechat dite vycurat, protoze potrebuje, to je rozdil. Nechodime do lesa curat automaticky, na to je doma zachod a nebo nocnik. Po psovi, jsme vzdycky sbirali, at to bylo na ulici a nebo nekde na louce.
Ale zamerne psa poustet ven, aby nam nepo..travnik a zahradu to mne na tom prijde divne. To je stejne, jako kdyz panicek vypusti psa pred panelak a je mu jedno kde, co ocura a pokadi. A myslim, ze sousedi ty kocky k vam neposilaji zamerne, jen to jsou proste kocky, kterym je plot naprosto jedno.
@Anonymní píše:
A jinak podobně mně vadí i lidi, většinou muži, co si stoupnou někde ve městě a nějaké veřejné WC neřeší.
@Anonymní píše:
@P4ja @aiwwa tak asi mate pravdu, ptala jsem se tu na nazor, neni treba hned utocit
Neber to jako útočení, jen mě to prostě přišlo divné s tím psem, ještě jsem to neviděla/neslyšela, že by to někdo dělal a to bydlím na venkově, kde má každý psa/kočky atd.
Co bych udělala já. pouštěla psa vyvenčit na zahradu nebo pokud tam kočku uvidíš z okna, tak ho vypustit, aby jí prohnal. Jak jsem milovník koček, tak tě chápu, že to obtěžuje. Pískoviště přikrýt plachtou a záhonky, které jsou pro ně, jak magnet, protože se jim tam dobře hrabat, tak přikrýt prostě chvojím a určitě si vyberou jiného souseda. Nebo jak tu někdo radil, postříkat hadicí no, ale to by se mi asi nechtělo tam číhat. A sousedů bych se zeptala, jestli je má vykastrované. Náš venkovní kocour chodil hrabat do širokého okolí, jednou jsem ho viděla cestou domů snad půl km od domova. Otáleli jsme s kastrací, protože k nám chodil jen na jídlo a nevěděli jsme zda někomu nepatří. Ale pak se začal kromě toulání i prát. Kastrace pomohla, že se držel výhradně na naší zahradě a k sousedům vlezl jen když něco lovil.
Co takhle, pokud to jde, vršek plotu obehnat elektrickým drátem, který bývá u ohradníku s koňmi a dobytkem?
Dostanou párkrát ránu a pro příště pamatováka, že tam ne. Musejí to pochopit i sousedi. Zvířata miluju, ale smradlavý kočičí výkaly bych nesnesla nikde
![]()
@JDISS píše:
Co takhle, pokud to jde, vršek plotu obehnat elektrickým drátem, který bývá u ohradníku s koňmi a dobytkem?Dostanou párkrát ránu a pro příště pamatováka, že tam ne. Musejí to pochopit i sousedi. Zvířata miluju, ale smradlavý kočičí výkaly bych nesnesla nikde
![]()
tak to je těžce mimo, za prvé psala, že má malé děti, za druhé chudáci kočky a za třetí, neumím si představit úřad, který by to povolil. ![]()